Ο Τσαρτσαρής για το ντέρμπι του Κυπέλλου

Gazzetta team
Ο Τσαρτσαρής για το ντέρμπι του Κυπέλλου

bet365

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, έχει ζήσει πολλά ντέρμπι ως παίκτης του Παναθηναϊκού και είναι ένας από τους πιο κατάλληλους, να μιλήσουν για τη... μάχη που θα δούμε την Πέμπτη στο ΣΕΦ!

Αναλυτικά όσα είπε στον «ΣΠΟΡ FM»:

«Είναι η μέρα με τη νύχτα του να περιμένεις ένα ματς σαν αθλητής και τώρα που έχω σταματήσει. Η ατμόσφαιρα των γηπέδων μου λείπει, αλλά ως εκεί. Δεν θα ήθελα να έχω το άγχος ακόμα των αγώνων… Τα έζησα αυτά, τώρα πάμε παρακάτω» είπε αρχικά για την ζωή του ως παλαίμαχος πλέον».

Για το πώς περιμένει το ντέρμπι αιωνίων: «Είναι ένα ματς-πρεμιέρας. Κανείς δεν είναι πανέτοιμος αυτή την περίοδο, δεν έχουν βρει τη συνοχή και τη χημεία που θα ήθελαν οι ομάδες. Ειδικών συνθηκών το ματς λόγω και του ότι το ΣΕΦ θα ‘ναι άδειο, ενώ και οι δύο δεν μπορούν ακόμα να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα από τον αντίπαλο. Δεν είναι σε θέση να παραταχθούν όπως θα ήθελαν. Μακάρι να δούμε ωραίο, σύγχρονο μπάσκετ και όχι κατενάτσιο. Αυτά θέλει να δει ο κόσμος κι ας κερδίσει ο καλύτερος. Η τεχνική και η τακτική πάει σε δεύτερη μοίρα σε τέτοια ντέρμπι. Πρώτα από όλα είναι η διάθεση, το πάθος, η θέληση που θα δείξουν οι παίκτες για τη νίκη. Εκεί νομίζω πως θα κριθεί η νίκη. Πάντα το να νικάς κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, έχει ιδιαίτερη σημασία, ακόμα κι αν δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Έχει τη δική του βαρύτητα ένα ντέρμπι μεταξύ αιωνίων, ζητά τη νίκη ο κόσμος, αλλά και αυτοί που αποτελούν τις ομάδες, αφού είναι κάτι ξεχωριστό να νικάς τον αιώνιο αντίπαλο».

Για τον Παναθηναϊκό: «Τέτοια περίοδο πέρσι ο Παναθηναϊκός έβγαζε μάτια, λέγαμε για το επιθετικό και εκπληκτικό παιχνίδι που έπαιζε. Μέχρι τον Δεκέμβρη όλα αυτά, καθώς στη συνέχεια έκανε την κοιλιά και δεν μπόρεσε να επανέλθει. Ας μην λέμε λοιπόν μεγάλες κουβέντες, στηριζόμενοι μόνο στο ρόστερ που σίγουρα έχει ενισχυθεί. Οι ομάδες θα περάσουν από χίλια κύματα. Στην παρούσα φάση και βάσει των όσων είδα στα φιλικά, ο Παναθηναϊκός έβγαλε ωραία εικόνα στο παρκέ. Ωστόσο έχει περάσει και ένα κουραστικό ταξίδι, επέστρεψαν Δευτέρα από Ρωσία και την Πέμπτη παίζουν. Είναι δύσκολο για το μυαλό και το κορμί του αθλητή, αλλά θα πρέπει κι αυτοί να προσαρμοστούν, έτσι είναι η ζωή τους… Στις ομάδες που έχει προπονήσει ο Τζόρτζεβιτς παίζει αρκετά επιθετικά. Πάει για γρήγορο τέμπο, αλλά ταυτόχρονα και μυαλωμένο. Υπάρχει, όμως, η εμπειρία των παλιών που ξέρουν πως θες και καλή άμυνα για να φτάσεις μακριά. Οπότε, μάλλον πρέπει να τα παντρέψεις αυτά τα δύο… Η άμυνα πρέπει να είναι σταθερά αν θες να φτάσεις ψηλά και μακριά. Η επίθεση εξαρτάται και από το βράδυ που θα βρεθείς. Από την άλλη, για να κερδίσεις παιχνίδια πρέπει να βάλεις περισσότερους πόντους απ’ τον αντίπαλο, άρα θα πρέπει και η επίθεση να είναι σε μια καλή κατάσταση για να ανταπεξέλθει».

Για τον Ολυμπιακό: «Ένα παιχνίδι του έχω δει ως τώρα, απέναντι στην Ζαντάρ, όπου δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Την Πέμπτη θα ‘ναι κάτι εντελώς διαφορετικό… Είχε πολλούς διεθνείς που ενσωματώθηκαν αργότερα και δεν ξέρω κατά πόσο έτοιμοι θα είναι, αν και βέβαια είναι «παλιές καραβάνες» και γνωρίζουν τι εστί Ολυμπιακός. Πιο δύσκολο θεωρητικά θα είναι γι’ αυτούς που αποκτήθηκαν τώρα και ήταν διεθνείς».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Δημήτρης είναι μεγάλος άνθρωπος, είναι άντρας, ξέρει πότε να παίρνει τις αποφάσεις. Από όσο τον ξέρω, είναι άνθρωπος που κρατάει τα λόγια του, όπως είχε συμβεί και με την Εθνική, όπου είχε προσπαθήσει να τον μεταπείσει. Μακάρι να μπορέσει ο Τζόρτζεβιτς να τον μεταπείσει, αλλά επειδή τον ξέρω, δεν θα κάνει πίσω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα