Εσύ θα ξαναφέρεις το μπάσκετ στον Βορρά!

Εσύ θα ξαναφέρεις το μπάσκετ στον Βορρά!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον παροξυσμό ενόψει ΑΕΚ στο μπάσκετ και το όραμα...τίτλου!

Αυτό που γίνεται από το πρωί στα γραφεία της ΚΑΕ ΑΡΗΣ δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία χρόνια. Και πέρσι οι δυο ομάδες έπαιξαν στα προημιτελικά του κυπέλλου στο Αλεξάνδρειο. Ούτε ο ΑΡΗΣ βέβαια, ούτε και η ΑΕΚ είχαν τις ομάδες που έχουν σήμερα.

Για το παιχνίδι της Τετάρτης επικρατεί από το πρωί...πανικός. Και ας ήταν αρχικά πολύ ακριβά τα εισιτήρια. Από το πρωί έχουν σχηματιστεί ουρές και τα εισιτήρια εξαφανίζονται χωρίς να αποκλείεται από σήμερα κιόλας το sold out!

Ειδικά μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ ότι μειώνεται κατά 5 ευρώ η τιμή των εισιτηρίων έχει επικρατήσει παράνοια! Καταρχήν να σημειώσουμε ότι είναι σημαντικό ότι η ΚΑΕ...άκουσε. 20 ευρώ εισιτήριο για ένα προημιτελικό είναι πολλά χρήματα για ένα οπαδό που την Κυριακή θα πρέπει να δώσει άλλα τόσα για να δει Παναθηναικό και την άλλη βδομάδα ΠΑΟΚ και στο καπάκι το εντός έδρας ντεμπούτο στην Ευρώπη. Για προσθέστε σε αρκετούς από αυτούς και τα...ποδοσφαιρικά και πάει το...μηνιάτικο!

Το ότι οι τιμές αναπροσαρμόστηκαν προς τα κάτω είναι σημαντικό και δείχνει ότι η ΚΑΕ αφουγκράστηκε τα όσα σημειώθηκαν και μέσω των ΜΜΕ, αλλά και τον κόσμο. Θεωρώ ότι τώρα που είναι αρχή μπορούν να διευθετηθούν και τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν προκύψει (πχ δίχτυ, εικόνα του Παλέ χωρίς να ξεφεύγει η κατάσταση, αλλά και χωρίς να φτάσουμε στο άλλο άκρο).

Το θέμα όμως που ξεκάθαρα προκύπτει είναι το όραμα που έχει ο κόσμος του ΑΡΗ. Είναι ξεκάθαρα οι προοπτικές που άπαντες βλέπουν για διάκριση, για την κατάκτηση ενός τίτλου μετά από πολλά χρόνια. Ο ΑΡΗΣ εφόσον περάσει την ΑΕΚ- σε ένα πολύ δύσκολο ματς που δεν πρέπει κανείς να...κοιμηθεί από τα προβλήματα που ενδεχομένως ττην Τετάρτη να...εξαφανιστούν- θα είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου. Και με δεδομένο ότι ένας εκ των ΟΣΦΠ-ΠΑΟ θα μείνει εκτός αναζητά μία καλή κλήρωση για να επιστρέψει σε τελικό κυπέλλου, αυτή την φορά με πολύ μεγαλύτερες προοπτικές από το Ηράκλειο (Τι σκανδαλάρα και αυτός ο ορισμός από τους αιώνιους διοικούντες της ΕΟΚ).

Δεν είναι μόνο αυτό. Ένα κύπελλο ή ένας τίτλος. Ο Λάσκαρης αποτελεί σωτήρα για τον σύλλογο έχοντας πληρώσει ήδη 1,5 εκ ευρώ, έχει δώσει όραμα για ένα μεγάλο ΑΡΗ, οφείλει όμως- όπως το έκανε σήμερα- να αφουγκραστεί το κλίμα στο Παλέ, το τι σημαίνει ΑΡΗΣ, τι σημαίνει Αλεξάνδρειο ως το πιο μπασκετικό γήπεδο στην Ελλάδα.

Είναι ξεκάθαρο ότι το έχει πάρει ζεστά, είναι ξεκάθαρο ότι και αυτός...γουστάρει, οπότε εφόσον το μόνο καλό τα τελευταια χρόνια (ο κόσμος του ΑΡΗ) ενώσει τις δυνάμεις του με αυτόν τον ισχυρό και φιλόδοξο οικονομικό παράγοντα, είναι βέβαιο ότι ο ΑΡΗΣ αν μη τι άλλο θα διεκδικήσει και κάποια στιγμή άμεσα θα ξαναφέρει το μπάσκετ στον Βορρά...

ΥΓ1 Η ομάδα στο ποδόσφαιρο έκανε το αυτονόητο και κέρδισε. Δεν ήταν καλός ο ΑΡΗΣ για τα δεδομένα του ρόστερ του, ήταν όμως αρκετά καλός για τα δεδομένα της κατηγορίας. Δυο γκολ, δυο δοκάρια και ο αντίπαλος δεν πέρασε την σέντρα. Το ματς στην Καβάλα είναι σημαντικό αν και πολύ νωρίς. Οι γηπεδούχοι μετά από 5-6 ματς δεν θα είχαν καμία τύχη. Η όποια φιλοδοξία τους προκύπτει γιατί ο ΑΡΗΣ είναι ανέτοιμος με μόλις μία 15 μέρες προπονήσεων. Αν και έτσι περάσει νικηφόρα από την πόλη της Μακεδονίας μάλλον από πολύ νωρίς θα πρέπει να τρέψει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή και για τα επόμενα 3-4 παιχνίδια και υπομονή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!