Σλόκαρ: «Κακή διαιτησία το 2009, για την έκπληξη φέτος»

Φάνης Παναγιώτου
Σλόκαρ: «Κακή διαιτησία το 2009, για την έκπληξη φέτος»

bet365

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Ούρος Σλόκαρ, ο οποίος θυμήθηκε τον μικρό τελικό το 2009, υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η απουσία του Γκόραν Ντράγκιτς και τόνισε πως η Σλοβενία θα προσπαθήσει την έκπληξη κόντρα στην Ελλάδα.

Έχει φάει τα παρκέ με το κουτάλι. Όχι μόνο τα ευρωπαϊκά, αφού πέρασε και για ένα... φεγγάρι από το ΝΒΑ. Κυρίως, όμως, έχει κάνει καριέρα σε Ιταλία & Ισπανία, ενώ είναι κι από τους παίκτες που βλέπεις κάθε καλοκαίρι με την Εθνική Σλοβενίας.

Ο λόγος για τον Ούρος Σλόκαρ. Ο πολύπειρος φόργουορντ/σέντερ ετοιμάζονται γι' ακόμα ένα μεγάλο τουρνουά με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του και λίγο πριν το τζάμπολ του Eurobasket 2015 το gazzetta.gr μίλησε μαζί του.

Ο Σλόκαρ στάθηκε στην απουσία του Γκόραν Ντράγκιτς κι υπογράμμισε πως αλλάζουν τα πάντα χωρίς τον γκαρντ των Μαϊάμι Χιτ και παράλληλα αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδας. Ακόμα, θυμήθηκε τον μικρό τελικό του 2009, ενώ για τη φετινή μεταξύ μας αναμέτρηση τόνισε πως στόχος της Σλοβενίας είναι η έκπληξη, αφού φαβορί είναι το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη.

Είσαι ένας πολύ έμπειρος παίκτης. Έχεις παίξει στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης κι έχεις κατακτήσει τίτλους. Ωστόσο, μία επιτυχία με την Εθνική ομάδα είναι ιδιαίτερη. Είναι κάτι το διαφορετικό. Σωστά;
Όλα αυτά τα χρόνια που παίζω στην Εθνική υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα. Χαρές, επιτυχίες, αλλά κι άσχημες στιγμές. Γι' αυτό κι ό,τι καταφέρνουμε είναι κάτι το ιδιαίτερο για εμάς. Η πρώτη πρόκριση σε Παγκόσμιο το 2006, η πρώτη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι άσχημες ήττες από την Ελλάδα στην Ισπανία και την Πολωνία, η απίστευτη υποστήριξη των οπαδών μας -ειδικά στο Eurobasket 2013 (σ.σ. διεξήχθη στη Σλοβενία)- και φυσικά η σταθερή παρουσία μας στην 8άδα της Ευρώπης και του κόσμου. Όλα αυτά, κάθε επιτυχία είναι μία δική της ιστορία. Είναι κάτι μοναδικό. Και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο.

Η απουσία του Γκόραν Ντράγκιτς άλλαξε τους στόχους σας ενόψει του Eurobasket 2015; Πού πιστεύεις πως μπορείτε να φτάσετε;
Πολλοί είναι οι παίκτες που αποφάσισαν ν' απέχουν από το Eurobasket 2015 κι ένας εξ αυτών είναι ο Γκόραν. Ωστόσο, εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στους παρόντες κι όχι στους απόντες. Έτσι κι αλλιώς, η Σλοβενία είχε ανέκαθεν πρόβλημα με παίκτες που έψαχναν για δικαιολογίες, προκειμένου να μην παίξουν στην Εθνική.

Η απουσία του δεδομένα αλλάζει τους στόχους μας, καθώς η φιλοσοφία μας και το παιχνίδι μας ήταν βασισμένα στον Γκόραν και στις ικανότητες του. Τώρα πρέπει να υιοθετήσουμε ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού κι ελπίζω να τα καταφέρουμε και να είμαστε έτοιμοι στις αναμετρήσεις του Eurobasket. Είναι σημαντικό να είσαι αισιόδοξος και να θέτεις υψηλούς στόχους, ακόμα κι όταν υπάρχουν απουσίες, γι' αυτό κι ελπίζω ότι φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το ένα εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά ενόψει του Ρίο το επόμενο καλοκαίρι.

Ποια είναι η άποψη σου για την ελληνική ομάδα;
Πιστεύω πως η Ελλάδα, όπως εδώ και πολλά χρόνια, είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Κάτι που άλλωστε έδειξε στα φιλικά προετοιμασίας το προηγούμενο διάστημα. Έχουν πολύ καλούς παίκτες κάτω από το καλάθι κι ιδιαίτερη ικανότητα στον τομέα αυτό. Ακόμα, διαθέτει καλή περιφέρεια, αλλά κι ηγετικές προσωπικότητες, όπως ο Βασίλης Σπανούλης. Είναι δεδομένο πως η Ελλάδα θα παλέψει για τις πρώτες θέσεις στο προσεχές Eurobasket.

Στο Eurobasket 2009 χάσατε το μετάλλιο από την Ελλάδα. Φέτος είστε ξανά αντίπαλοι. Τι περιμένεις από το συγκεκριμένο ματς;
Ήταν μία από τις σκληρές κι άσχημες ήττες της Εθνικής μας. Ήμασταν πολύ κοντά σ' ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα πολλοί εδώ στη Σλοβενία που συμφωνούν πως η διαιτησία στο συγκεκριμένο ήταν κακή, ωστόσο η ήττα είναι ήττα όπως και να το κάνουμε. Η τότε ομάδας μας ήταν ίσως η πιο δυνατή που είχαμε παρουσιάσει, συνεπώς ήταν μεγάλη απογοήτευση για εμάς που δεν καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο στην Πολωνία.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Ελλάδα είναι το φαβορί, αλλά θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τους εαυτούς σε θέση τέτοια που θα μπορέσουμε να κάνουμε την έκπληξη. Αλλά -όπως είπα- αν οι παίκτες της Ελλάδας βρεθούν στο 100%, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους νικήσεις...

 

Τελευταία Νέα