Σχεδιο με Καλάθη και τρεις μεταγραφές

Σχεδιο με Καλάθη και τρεις μεταγραφές

Άρης Λαούδης Άρης Λαούδης
Σχεδιο με Καλάθη και τρεις μεταγραφές

bet365

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Νικ Καλάθη που μέχρι την Δευτέρα θα αποφασίσει αν η Ευρώπη είναι μονόδρομος και για το σχέδιο του Παναθηναϊκού που περιλαμβάνει άλλες τρεις μεταγραφές σε δύο θέσεις.

Ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα στην υπόθεση του Νικ Καλάθη και το αργότερο μέχρι την Δευτέρα το βράδυ θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο παίκτης είναι διαθέσιμος για την Ευρώπη. Mέχρι τότε ο Νικ θα ζυγίσει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του από το ΝΒΑ και αυτομάτως θα ενημερώσει τους εκπροσώπους του για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα:

1. Με το συμβόλαιο που του έχει προταθεί δεν προτίθεται να μείνει στο Μέμφις. Τα χρήματα είναι σχετικά λίγα, αν αναλογιστούμε και το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει στην εφορία, υπολογίζεται πιθανότατα για τρίτος γκαρντ και μοιραία το κεφάλαιο «Μέμφις» έχει κλείσει στο μυαλό του.

2. Ο Νικ ελπίζει μέσα σ' αυτή την εβδομάδα να βρει μια καλύτερη οικονομικά πρόταση στο ΝΒΑ και παράλληλα μια ομάδα που θα του εξασφαλίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αυτή την στιγμή το σενάριο δεν μοιάζει πιθανό, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

3. Ο Παναθηναϊκός, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι διατεθειμένος να προσφέρει στον Καλάθη ένα συμβόλαιο αντίστοιχο του περσινού, αρκεί να ακούσει το «έρχομαι στην Ευρώπη». Η πρόθεση αυτή δεν έχει διαφοροποιηθεί παρά την κρίση που διανύουμε τις τελευταίες εβδομάδες.

4. Αν ο Καλάθης το πάρει απόφαση, τότε ο Παναθηναϊκός μοιάζει αδιαφιλονίκητο φαβορί για λόγους που έχουν αναλυθεί δεκάδες φορές. Η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην απόφαση οποιουδήποτε παίκτη σκεφτεί να έρθει στην Ελλάδα, αλλά προς το παρόν οι δύο πλευρές δεν έχουν καθίσει στο τραπέζι για να θέσουν επί τάπητος αυτό το ζήτημα.

Οι «πράσινοι» βασίζουν τον σχεδιασμό πάνω στη μεταγραφή του Καλάθη και δεν είναι τυχαίο πως μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει άλλες κινήσεις. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θεωρούν πως ο Νικ είναι βασικό κομμάτι του παζλ, με τη διαφορά ότι φέτος δεν προτίθενται να επαναλάβουν το περσινό λάθος και να περιμένουν τον παίκτη μέχρι τον Αύγουστο.

Ο σχεδιασμός ξεκινάει από τον Καλάθη και ολοκληρώνεται με τους ψηλούς. Αν ο Νικ πει το «ναι», τότε ο Παναθηναϊκός πάει για τρεις ακόμη μεταγραφές. Αναζητά έναν ακόμη γκαρντ που θα αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «1», αλλά και δύο σέντερ, χωρίς να έχει ακόμη διευκρινιστεί αν ανάμεσα σ' αυτούς θα είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Στον σχεδιασμό βεβαίως υπάρχουν κανονικότατα τα ονόματα των Διαμαντίδη, Φώτση, Γκιστ ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για σμολ φόργουορντ.

Ολα αυτά βεβαίως είναι προφανώς βασισμένα στην απόκτηση του Καλάθη και αντιλαμβάνεται κανείς πως αν η δουλειά «στραβώσει», τότε οι «πράσινοι» θα πρέπει να ενεργοποιήσουν το plan B και να καλύψουν τις «τρύπες» με διαφορετικό τρόπο. Οπως και να ΄χει το εναλλακτικό πλάνο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα, καθώς η αγορά στερεύει από παίκτες υψηλού επιπέδου και μοιραία θα φτάσουμε σε λύσεις επιπέδου σαν της χρονιάς που ολοκληρώθηκε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Άρης Λαούδης
Άρης Λαούδης

Μεγαλωμένος ολημερίς σ' ένα ανοικτό γηπεδάκι στην Αγιά Παρασκευή δύο πράγματα θα μπορούσα να είναι: Ή μπασκετμπολίστας ή δημοσιογράφος κι επειδή το πρώτο ήταν ολίγον δύσκολο για πολλούς λόγους, προτίμησε το δεύτερον, αυτό που συνήθως διαλέγουν οι «αποτυχημένοι αθλητές» για να απαλύνουν τον πόνο τους και να αισθάνονται τη μυρωδιά των αποδυτηρίων. Ως (δήθεν) μπασκετμπολίστας έφτασε να δοκιμάζεται μέχρι τα παιδικοεφηβικά των Αμπελοκήπων, αλλά ως συντάκτης τα κατάφερε μάλλον καλύτερα. Συντάκτης μπάσκετ από το 1993 στο αθλητικό τμήμα του «ΕΘΝΟΥΣ», ρεπόρτερ στα θέματα Παναθηναϊκού από το 1997 μέχρι το 2012, ζώντας όλες τις ένδοξες στιγμές των «πράσινων», αρθρογράφος στα «Πράσινα Νέα», επί χρόνια αρχισυντάκτης στο SentraGoal, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Sentra 103,3 και αρθρογράφος στο Goal News για τις βραδιές της Ευρωλίγκας.