Ιωαννίδης: «Κατευθείαν θέλω να πάρω πρωτάθλημα»

Ιωαννίδης: «Κατευθείαν θέλω να πάρω πρωτάθλημα»

Ιωαννίδης: «Κατευθείαν θέλω να πάρω πρωτάθλημα»

bet365

Ο Γιάννης Ιωαννίδης μίλησε για το μουσείο του Άρη, τη συγκίνηση του Νίκου Γκάλη και τις βλέψεις του για να γίνει προπονητής.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι συνδεδεμένος με τον Άρη κάτι το οποίο επιβεβαιώσαν τα λόγια του στον «ARENA FM».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο «ξανθός» στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης:

Για τις εμπειρίες του στον Άρη: «Στον Άρη ήμουν αθλητής 19 χρόνια και σαν προπονητής άλλα εννιά. Μια ζωή ήμουν σε αυτόν τον σύλλογο και δεν πήραμε δραχμή. Το 1978 με φώναξε ο Απόστολος Γεωργιάδης και μου είπε να σταματήσω για να αναλάβω προπονητής. Πήραμε το πρωτάθλημα με ομάδα μου δεν πληρωνόταν κανένας και μόνο με δύο ήττες. 40 χρόνια είχε να πάρει περιφερειακή ομάδα πρωτάθλημα σε όλο το πανελλήνιο».

Για το μουσείο του Άρη: «Ο Γκάλης ήταν συγκινημένος μου είπε πόσο χαρούμενος είναι για τις στιγμές ζήσαμε. Χάρηκα που τον είδα έτσι και είχε συναίσθημα. Ήταν πολύ συναισθηματική η στιγμή που καθόμασταν στα δικά μας και μιλούσαμε. Μου είπε πως δεν περίμενε ποτέ πως θα κατέληγε η κοινωνία έτσι με τα γεροντάκια να περιμένουν να πάρουν μισθό».

Για την κατάσταση της χώρας: «Δεν έπρεπε να βρεθεί εδώ η Ελλάδα. Δεν θέλω να μιλάω πολιτικά για να μην επηρεάσω κάποιον. Με το «ναι» θα μπορέσουμε πιο εύκολα να διαπραγματευτούμε. Είναι προσωπικό θέμα του καθενός και πρέπει να σκεφτούμε και τα παιδιά μας. Αν πάμε σε δραχμή τελειώσαμε. Δεν παράγουμε τίποτα σαν χώρα και αυτό είναι καταστροφικό. Δεν δουλεύει κανείς στη ύπαιθρο και στην πόλη φαίνεται πολύ παραπάνω η μιζέρια. Η κατάσταση ακόμα και αν είναι τραγική στο χωριό έχεις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσεις. Αυτός που έχει μαγαζί δεν μπορεί να εισάγει και οι άνθρωποι που πήγαν στο εξωτερικό δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω. Τα πράγματα είναι τραγικά».

Για το κλίμα που υπήρχε όταν προπονούσε τον Άρη: «Η ατμόσφαιρα σχηματιζόταν από τους παίκτες. Όλα τα παιδιά ήταν ερασιτέχνες αλλά αγαπούσαν την ομάδα. Τώρα όλα τα παιδιά έχουν βρει τις δουλειές τους και είμαι πολύ χαρούμενο που καλύφθηκαν και είναι οικογενειάρχες».

Για τους τίτλος που υπάρχουν στο μουσείο: «Υπάρχουν όλα τα κύπελλα στη σειρά με ημερομηνίες. Ο καθένας έχει φωτογραφίες και υπάρχει όλη η ιστορία. Βλέπεις πως ήταν η ομάδα και πως έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα».

Για την είσοδο του Λάσκαρη στον Άρη: «Βρέθηκε ένας άνθρωπος που έδωσε τα λεφτά και πήρε τις μετοχές. Αυτή την στιγμή ο Άρης είναι του Λάσκαρη και τώρα πρέπει να γίνει το βήμα παραπάνω για να αλλάξει σελίδα η ομάδα. Η ΑΕΚ ενισχύθηκε πάρα πολύ, ο ΠΑΟΚ θα αντικαταστήσει τον παίκτη που έχασε και αν αυτές οι πέντε μεγάλες ομάδες δεν διεκδικούν το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ανέβει το μπάσκετ».

Για το αν μπορεί να πρωταγωνιστήσει το μπάσκετ ξανά στη Θεσσαλονίκη: «Πρέπει να έχεις όραμα στη ζωή και να ξέρεις τι κυνηγάς. Εγώ το 1978-1979 είπα για πρώτη και τελευταία φορά πως θα πάρω το πρωτάθλημα και ήμουν προκλητικός. Τους έβαλα κατευθείαν το όραμα του πρωταθλητή. Τα χρήματα είναι καλά αλλά μπορεί να τα πετάξεις και να μην κάνεις τίποτα. Εμείς πήραμε το πρώτο πρωτάθλημα και μετά ήρθε ο Νικ επειδή ο Άρης ήταν πρωταθλητής. Εγώ κόντρα σε όλους ήθελα να πάρω τον Γιαννάκη ενώ όλοι ήθελαν τον Σακελλαρίου. Πήραμε τον Γιαννάκη 34.000.000. Και πρέπει να τιμούμε και αυτούς που έβαλαν τα λεφτά. Όλοι έλεγαν πως είναι ακριβή μεταγραφή και εγώ τους έλεγαν πως θα δούνε πως είναι η πιο φθηνή στην ιστορία. Ο Άρης έδινε 7.000.000 για τον Καρατζουλίδη και ο ΠΑΟΚ τον πήρε με 31! Το θέμα είναι να εκμεταλλεύεσαι σωστά τα λεφτά σου».

Για το βιβλίο που γράφει: «Κάνω ένα βιβλίο σε μορφή «playbook» όπου ότι υπάρχει μπασκετικό είναι σημειωμένο. Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΤΣΣΚΑ στο τέλος με ειδική κατάσταση άμυνας και αυτό το σχολιάζω όπως και πολλά άλλα».

Για τον πιο ελπιδοφόρο Έλληνα προπονητή: «Ο Ολυμπιακός με τον Μπαρτζώκα πήρε το Ευρωπαϊκό. Μου ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ως Υπουργός να πάω. Με ρώτησαν πως βλέπω τον Μπαρτζώκα και είχα πει πως η ομάδα είχε παίξει πολύ καλά και το πήρε δικαιωματικά. Για την καριέρα του όταν με ρώτησαν είπα πως έπρεπε να πάρει τίτλο στα επόμενα δύο χρόνια αλλιώς θα απολυόταν. Για να είναι κάποιος καλός και να κριθεί θέλει διάρκεια».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στους πάγκους: «Να κατέβω να κάνω τι; Εγώ θέλω με το που κατέβω να πάρω κατευθείαν πρωτάθλημα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα