Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν αγοράζουν το σήμα

Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν αγοράζουν το σήμα

Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν αγοράζουν το σήμα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες προσπαθεί να βάλει τις σκέψεις του σε σειρά και μιλάει για την λατρεία των Αμερικανών προς το δολάριο.

Οι τελευταίες δύο μέρες είναι γεμάτες ρεπορτάζ για τον Ολυμπιακό. Ντάνστον, Σλούκας και Ντάρντεν απασχολούν. Το κεφάλι μου βουίζει σε τέτοιο βαθμό που να μου λείπουν τα live και τα ανόητα σχόλια.

Πάμε να δούμε εν συντομία τα θέματα...

ΝΤΑΝΣΤΟΝ

Αποχώρησε και καλή επιτυχία στην Αναντολού. Στην αρχή της χρονιάς εμφανίστηκε 10 κιλά βαρύτερος και το βάφτισαν «πρόβλημα μεταβολισμού» που δε μπορούσε να τα χάσει. Πως τα πήρε όμως τα κιλά, δεν αναρωτήθηκαν... Κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν χειρότερος από πέρυσι, έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ στους τελικούς και βοήθησε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μέσα στη σεζόν που δεν πολυβλεπόταν σωστά δεν έγινε προσέγγιση από την διοίκηση για ανανέωση. Τι να ανανεώσουν δηλαδή από τον Ντάνστον που έβλεπαν μέχρι τον Μάιο. Τα 1.400.000 για κλειστό διετές προσωπικά τα θεωρούσα υπερβολικά πολλά χρήματα για τον Αμερικανό. Μπορεί να βρεθεί καλύτερος και φθηνότερος.

ΝΤΑΡΝΤΕΝ

Θα ενημερωθεί πως δε θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ήταν καταπληκτικός απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά η γενικότερη απόδοση του ήταν κακή. Του χρόνου θα είναι 35 και θα έπρεπε να πάρει 650.000 $. Πολλά λεφτά.

ΣΛΟΥΚΑΣ

Ο Σλούκας είναι μπερδεμένος. Ο Ολυμπιακός του πρότεινε διπλασιασμό των αποδοχών, δηλαδή 2.000.000 ευρώ για 3 χρόνια. Ο διεθνής γκαρντ περίμενε κάτι καλύτερο. Προτιμά να μιλήσει για συμβόλαιο δύο ετών με αποδοχές περίπου στο 1.700.000. Οι Αγγελόπουλοι σωστά σκεπτόμενοι δε θέλουν σε 2 χρόνια να ξαναμπούν στην ίδια διαδικασία.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του άμεσα και ο παίκτης αρνήθηκε, ζήτησε χρόνο να ηρεμήσει και να σκεφτεί. Όχι γιατί δε σέβεται τους Αγγελόπουλους. Καμία σχέση. Δεν έχει φυσικά πρόβλημα να συναντήσει τους ευεργέτες του γιατί έτσι λογίζει τους Αγγελόπουλους. Αυτοί τον στήριξαν όταν ήθελε να τον διώξει ο Ντούντα. Θέλει να τους δει και να τα βρουν. Απλά όχι με τόση βιασύνη.

Την πρόταση του Παναθηναϊκού δεν την συζητά για δύο λόγους. Αφενός γιατί δεν υπάρχει προπονητής και δεν μπορεί να καταλάβει ποιος κάνει την επιλογή και αφετέρου η συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου στο ματς της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ. Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε συγγνώμη και από τον Βασίλη Σπανούλη τον ίδιο και από τον κόσμο όντας μετανιωμένος, αλλά στου Σλούκα το μυαλό έχει μείνει.

Αν τελικά ο Σλούκας αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό μην του κρατήσετε κακία. Πρόσφερε πολλά, μάτωσε τη φανέλα, δε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα και μετά από 7 χρόνια απλά αποχώρησε. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Πάμε και σε μερικές σκέψεις...

Για τους φίλους του Ολυμπιακού... να μάθετε να αγαπάτε το σήμα και τη φανέλα. Όχι παίκτες και πρόσωπα. Αυτοί έρχονται, φεύγουν. Εσείς θα μείνετε εκεί όμως. Να αγαπάτε το σήμα.

Ντούντα αυτο το σήμα κάνει τη διαφορά. Πέρυσι πήρες τον Περπέρογλου, φέτος τον Ντάνστον. Πριν καν τελειώσουν οι τελικοί πρωταθλήματος. Όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού να αγοράσεις, θα έρθουν άλλοι που θα σε ξανανικήσουν, που θα κάνουν πάλι τον κόσμο να παραμιλά από περηφάνια. Τη διαφορά την κάνει το σήμα και όχι τα λεφτά. Αυτό η Αναντολού Εφές και τα χρήματά της δε μπορεί να τα αγοράσει.

Τρεις φορές στο παρελθόν οι Αγγελόπουλοι μίλησαν ιδιαιτέρως με παίκτη. Μάντζαρης, Σπανούλης και Πρίντεζης. Όλοι έμειναν. Έτσι πιστεύω θα γίνει και τώρα.

Προτεραιότητα του Σλούκα παραμένει ο Ολυμπιακός κι ας γράφει ο καθένας την άποψή του. Δημοκρατία έχουμε.

Και για τους φίλους του Παναθηναϊκού... Οι Αμερικανοί κάνουν σαν τρελοί με τα χρήματα. Μεγαλωμένοι διαφορετικά με άλλες αρχές με άλλες δυσκολίες ενδεχομένως. Λαμβάνουν υπόψη τους και το παραμικρό δολάριο. Αυτό νομίζω θα είναι κι ένα πρόβλημα που θα συναντήσει με τον Νικ Καλάθη αν αποφασίσει να αφήσει το ΝΒΑ. Αν υπάρξει ομάδα που θα δώσει λίγα περισσότερα, θα την προτιμήσει κι ας έχει δώσει προφορικό λόγο με τον Παναθηναϊκό. Με Τούρκους και Ρώσους δεν είναι να μπαίνεις σε πλειστηριασμό. Δε βάζουν μυαλό όσα χρήματα κι αν ξοδέψουν.

ΥΓ: Μακάρι τα πρόβληματα της ζωής σας και οι αγωνίες σας να είναι αν θα μείνει ή αν θα φύγει ο Σλούκας.

ΥΓ 2: Προσωπική εκτίμηση. Οι Αγγελόπουλοι θα κάνουν υπέρβαση. Ο Σλούκας αγαπά τον Ολυμπιακό και θα μείνει στην ομάδα.

ΥΓ 3: Θα αποκτηθεί σίγουρα Έλληνας παίκτης, μπορεί και δύο. Δεν αναφέρομαι σε μικρούς σε ηλικία.

ΥΓ 4: Ο σέντερ που θα αποκτηθεί θα είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος γιατί θα ξέρει πως σε δύο χρόνια ο Ολυμπιακός θα του έχει διπλασιάσει την αξία. Κάτι σαν κουμπαράς...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.