Ο Κώστας Χαρίσης στο gazzetta.gr

Ο Κώστας Χαρίσης στο gazzetta.gr
Ο αναπάντεχος "ήρωας" της νίκης-έκπληξη των “κιτρινόμαυρων” επί του Ολυμπιακού, Κώστας Χαρίσης, μιλάει στο gazzetta.gr για τη δυναμική της ιστορίας του πάλαι ποτέ αυτοκράτορα. Τι λέει για Λάσκαρη, Βεζένκοφ, Πρίντεζη, Σφαιρόπουλο και το μέλλον του Άρη.

Αν συνδυάσει κανείς τα νούμερα (17π. & 8ρ.) με τα οποία τελείωσε το 3ο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς με τον Ολυμπιακό, με το “ρεσιτάλ” του Αλέξανδρου Βεζένκοφ (28π. & 6ρ., 2ασ. & 1κλ.), δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει γιατί νίκησε εύκολα (84-74) ο Άρης. Ο λόγος για τον βετεράνο σέντερ και μεγαλύτερο σε ηλικία παίκτη των “κιτρινόμαυρων”, που έκανε το ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του και δικαίως έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας. Αρχίσαμε την κουβέντα μας με τον Κώστα Χαρίση, με τον αποκλεισμό της ΑΕΚ με 2-1 στις νίκες και την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέϊ-οφ, μία επιτυχία που η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν πρόλαβε να χαρεί, καθώς ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης - για τα επεισόδια των οπαδών της στο 3ο ματς - έπεσε βαρύς κι ασήκωτος.

«Υπέρβαση η είσοδος στην 4άδα!»

«Όταν πληροφορηθήκαμε το ύψος της τιμωρίας, νιώσαμε σαν να μας κόπηκαν τα φτερά! Οι τέσσερις αγωνιστικές αποκλεισμού της έδρας μας, αποτέλεσε ένα μεγάλο πλήγμα στα όνειρά που κάναμε... Ταυτόχρονα, μας προέκυψαν και κάποιοι τραυματισμοί σημαντικών παικτών, οπότε η πρόκριση στα ημιτελικά των πλέϊ-οφ συνέπεσε με μία... μαυρίλα! Οι δυσκολίες μας συσπείρωσαν όμως και μπήκαμε στην μάχη των αγώνων με τον Ολυμπιακό χωρίς άγχος με στόχο να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τη σειρά του μικρού τελικού και τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που θα κρίνουν και την 3η θέση. Οι δύο κακές εμφανίσεις στο ΣΕΦ μας πείσμωσαν και στο 3ο παιχνίδι συμφωνήσαμε να μπούμε δυνατά και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορέσουμε... Από τη στιγμή που ο αντίπαλός μας δεν μπήκε ζεστόςστο ματς και κλείσαμε το ημίχρονο με μία διαφορά επτά πόντων, στο 2ο μέρος παίξαμε με την ψυχολογία των παικτών του και πήραμε μία νίκη, που μας αναγέννησε ψυχολογικά!», είπε αρχικά στο gazzetta.gr ο 35χρονος σέντερ (2,12), που κόντρα στους δευτεραθλητές Ευρώπης, έκανε την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση (17π., 8ρ., 2ασ. & 1κλ. με 7/10 σουτ) με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα, ξεπερνώντας για πρώτη φορά φέτος τον διψήφιο αριθμό πόντων.

«Τεράστιο κεφάλαιο ο Ολυμπιακός, χάρηκα για Σφαιρόκαι Πριντ

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε όταν επέστρεψε από την Αμερική (2003) και το καλοκαίρι του 2012, μετά από μία αξιόλογη 4ετία στον Κολοσσό Ρόδου, του έκαναν πρόταση για να συμπληρώσουν μία από τις τελευταίες θέσεις των ψηλών τους. Εκείνος προτίμησε τον ρόλο που θα είχε στον “πάλαι ποτέ αυτοκράτορα” και η ιστορία έγραψε ότι αν είχε αποφασίσει διαφορετικά, τώρα θα είχε ένα ευρωπαϊκό τίτλο στη συλλογή του. «Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ. Ανεξάρτητα με την επιλογή που έκανα τότε, ήταν μεγάλη μου τιμή που φόρεσα έστω και έναν χρόνο τη φανέλα του και δεν ξεχάσω ότι ως παίκτης του, έκανα ουσιαστικά το πρώτο επαγγελματικό βήμα στον χώρο του μπάσκετ. Θέλω πάντα να πηγαίνει καλά και για την εφετινή του πορεία στην Ευρωλίγκα, χάρηκα ιδιαίτερα για τον coach Σφαιρόπουλο με τον οποίο συνεργάστηκα τρία χρόνια στη Ρόδο και για τον Γιώργο Πρίντεζη, που το 2003 που ήμουν μέλος της ομάδας, ήταν 18 χρονών και τότε έκανε δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα!», δήλωσε ο πρώην παίκτης του Παπάγου, του Ηλυσιακού, της Ολίμπιας Λάρισας, της ΑΕΚ και φυσικά των Πειραιωτών, στην τελευταία ήττα των οποίων, συνέβαλε τα μέγιστα...

«Ο... Βεζένκοφ μ‘ άφησε μόνο μου!»

«Για ένα περίεργο λόγο έβρισκα συνεχώς διαδρόμους και χώρους για να κόψωπρος το καλάθι και οι συμπαίκτες μου με αξιοποίησαν σωστά. Για να λέμε και την αλήθεια, όμως, το αμυντικό πλάνο του Ολυμπιακού ήταν δομημένο πάνω στο μαρκάρισμα του Βεζένκοφ και αυτό είναι πολύ λογικό. Ο Αλέξανδρος πραγματοποιεί μία εξαιρετική χρονιά και φέτος έχει βελτιωθεί αρκετά στην άμυνα κι έχει δυναμώσει πολύ το σώμα του. Έχει τρομερή μπασκετική αντίληψη, σπάνια επαφή - για το ύψος του - με το καλάθι τόσο από κοντινή όσο και από μακρινή απόσταση και το κυριότερο είναι θρασύς και δεν φοβάται να μπει στην κόντρα με τους πιο καταξιωμένους και έμπειρους παίκτες και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο του αναλογεί. Αν σ‘ όλα αυτά προσθέσετε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό, μετρημένο και σκεπτόμενο παιδί, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείτε τι προοπτικές ανέλιξης έχει ως παίκτης!», επεσήμανε ο Κώστας Χαρίσης, που ζει από το 2012 τον ταλαντούχο φόργουορντ στον Άρη και τονίζει ότι ο παίκτης βοηθήθηκε αλλά και βοήθησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης:

«Τίποτε δεν χαρίστηκε στον Αλέξανδρο!»

«Η σχέση ανάμεσα στον σύλλογο και τον Βεζένκοφ, είναι αμφίδρομη... Η ομάδα διέγνωσε το ταλέντο από νωρίς και δεν αποφάσισε τυχαία να επενδύσει πάνω του. Μπορεί να πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε πολύ μικρή ηλικία, ωστόσο, από την αρχή ξεδίπλωσε τις ικανότητές του στο γήπεδο και ανταπέδωσε και με το παραπάνω την ευεργεσία που είχε σε χρόνο συμμετοχής! Έχει λαμπρό μέλλον, γι‘ αυτό και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις αποφάσεις που θα πάρει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, γιατί μία λάθος κίνηση μπορεί να επηρεάσει την πρόοδό του.», σχολίασε ο έμπειρος συμπαίκτης του εφετινού πρώτου σκόρερ στην Α1 Κατηγορία.

«Οι θύμησες και ο κόσμος του Άρη, σπρώχνουν προς την επιτυχία...»

«Τα μαγικά εκείνα χρόνια και η αίγλη της χρυσής εποχής έχουν περάσει, το μπάσκετ έχει αλλάξει, ωστόσο, ο απαιτητικός μπασκετικός κόσμος της ομάδας, κρατάει ζωντανή τη μνήμη του παρελθόντος και σπρώχνει συνεχώς τους παίκτες να προσπαθούν για το καλύτερο. Θεωρώ με την έως τώρα πορεία μας, έχουμε ξεπεράσει τους στόχους που είχαμε θέσει στην αρχή της χρονιάς, γνωρίζοντας σε ποια οικονομικά δεδομένα θα κινηθεί ο σύλλογος. Η είσοδος στην 4άδα, συνιστά μεγάλη υπέρβαση και πλέον, για να είμαστε και ρεαλιστές, επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην κατάκτηση της 3ης θέσης, που θα εξασφαλίσει την συμμετοχής μας στο Eurocup της νέας σεζόν!», υπερθεμάτισε ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (1999-2003), που είδε με ικανοποίηση την ενεργοποίηση του επιχειρηματία Νίκου Λάσκαρη στα διοικητικά της ομάδας, καθώς με τα πρώτα χρήματα που έβαλε στο ταμείο του Άρη, καλύφθηκαν όλες οι τρύπες και φυσικά τα χρωστούμενα προς τους παίκτες, οι οποίοι είναι πληρωμένοι μέχρι τελευταίου σεντ! «Φαίνεται ότι η ομάδα βρήκε έναν σημαντικό συμπαραστάτη στην τεράστια προσπάθεια που κάνει για να ορθοποδήσει και η ανάμειξή του στα δρώμενα του συλλόγου, μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει...», κατέληξε ο “πάτερ-φαμίλιας” της Αρειανής οικογένειας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα