O D.J. Κούπερ στο gazzetta.gr

O D.J. Κούπερ στο gazzetta.gr

bet365

Ο νεοφερμένος Αμερικανός point-guard, D.J. Κούπερ, μιλάει στο gazzetta.gr για την φιλοσοφία του Σωτήρη Μανωλόπουλου, δηλώνει ενθουσιασμένος για την επιστροφή στην έδρα της πρώην ομάδας του κι εξηγεί γιατί ο... ΠΑΟΚ αποτελεί “όχημα” ενόψει τελικών!
Πέρυσι, ήρθε στον “δικέφαλο του Βορρά”, ως ένας από τους δέκα καλύτερους point-guards που αποφοίτησαν από το κολέγιο (Οχάϊο) και δεν επελέγησαν στο ντραφτ του ΝΒΑ. Η επιλογή του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΟΚ, αποδείχτηκε κάτι περισσότερο από εξαιρετική, καθώς ο βραχύσωμος (1,83) Αμερικανός άσος, επελέγη στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος (μ.ο. 10,6π., 6,6ασ., 1,6κλ. με 53,8% στα διπ.) και αφού απασχόλησε - μετεγγραφικά - και τον Παναθηναϊκό, υπέγραψε μία πολύ καλή οικονομική συμφωνία με την ρωσική Γιενισέϊ, που αγωνίστηκε στην VTB-League (ρεκόρ 10-20).
Αν εξαιρέσουμε ότι ο γεννημένος στο Σικάγο, D.J. Κούπερ, αναγκάστηκε να μετοικήσει στα έγκατα της Σιβηρίας (το Κράσνογιαρσκ που έχει έδρα η πρώην ομάδα, βρίσκεται βόρεια της Μογγολίας και 4.127 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας) και να περάσει σχεδόν το μισό της σεζόν μεταξύ γηπέδων, αεροπλάνων και ξενοδοχείων, ο 24χρονος άσος πρόσθεσε μία ακόμη ποιοτική χρονιά (μ.ο. 11,4π., 3,7ρ., 9,2ασ. & 2,0κλ. με 52,7% στα διπ. & 38,2% στα τριπ.) στο βιογραφικό του και η ανάγκη του “τριφυλλιού” για έναν ακόμη οργανωτή που μπορεί να σκοράρει, τον “έντυσε” στα “πράσινα”.
Ο τρόπος με τον οποίο κάνατε το 2-0 σε βάρος του ΠΑΟΚ, ήταν λίγο σαν copy-paste του πρώτου αγώνα της σειράς...
«Μπήκαμε καλά στο ματς και με όπλο την αμυντική μας συγκέντρωση, εξασφαλίσαμε από νωρίς μία διαφορά ασφαλείας. Στην 2η περίοδο, όμως, χαλαρώσαμε αδικαιολόγητα και αυτό μας στοίχισε, γιατί επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να ζεσταθούν για τα καλά, να βρουν ρυθμό και να πιστέψουν ότι μπορεί να διεκδικήσουν τη νίκη. Περίμενα μία αντίδραση από τον ΠΑΟΚ στο 2ο παιχνίδι της σειράς, γιατί είναι καλή ομάδα και ξέρει να μάχεται, αλλά σίγουρα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα προκύψει μέσα από μία δική μας ολιγωρία! Ευτυχώς, στο ίδιο σχεδόν χρονικό σημείο με το πρώτο ματς, βρήκαμε τον τρόπο να πετύχουμε μερικά μεγάλα σουτ με τον Λευτέρη και όταν πλέον ξεφύγαμε και πάλι στο σκορ, διαχειριστήκαμε σωστά το προβάδισμα και φτάσαμε στη νίκη...»
Τώρα πλέον θα επιστρέψεις στο κλειστό της Πυλαίας, όπου πέρυσι έκανες τα πρώτα σου βήματα σαν επαγγελματίας...
«Το περιμένω πως και πως! Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από το περυσινό μου πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη, που ήταν ο πρώτος επαγγελματικός σταθμός της καριέρας μου και ανυπομονώ να ξαναδώ κάποιους ανθρώπους και να παίξω μπροστά σ‘ αυτούς τους θαυμάσιους φιλάθλους, που δημιουργούν πάντα μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, βέβαια, θα πρέπει να τους στεναχωρήσουμε γιατί δεν πρέπει να γυρίσουμε στην Αθήνα χωρίς την πρόκριση για τους τελικούς, αλλά αυτά έχει το επαγγελματικό μπάσκετ...»
Στα πλέϊ-οφ και υπό την καθοδήγηση του νέου head-coach, ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο ενεργητικός στην άμυνα... Τι έχεις εισπράξει εσύ στο διάστημα που είσαι στην ομάδα, όσον αφορά στην φιλοσοφία του προπονητή;
«Από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ο coach μας ζητάει να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα και δεν σταματάει να τονίζει ότι η επίθεσή μας, εξαρτάται από την ενέργεια και την αποτελεσματικότητα που βγάζουμε στο αμυντικό κομμάτι. Θέλει να κυνηγάμε συνεχώς την μπάλα, να έχουμε σωστές συνεργασίες στα μαρκαρίσματα και να πηγαίνουμε όλοι στο ριμπάουντ, για να δημιουργήσουμε περισσότερες καταστάσεις αιφνιδιασμού...»
Πως ήταν η σεζόν στη Ρωσία;
«Ήταν μία τελείως διαφορετική αλλά καλή εμπειρία για μένα! Τελείως άλλο στυλ μπάσκετ και πολύ μονόχνοτη και κλειστή ζωή, όταν δεν ταξιδεύαμε, αλλά οι διαφορετικές παραστάσεις είναι πάντα χρήσιμες. Το σημαντικό είναι ότι είχα μία αρκετά καλή σεζόν αγωνιστικά, χωρίς τραυματισμούς και γι’ αυτό τώρα βρίσκομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο που προσπαθεί να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας... Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο τελείωμα για την εφετινή χρονιά!»
Στα αποδυτήρια, έχετε ήδη αρχίσει να συζητάτε για τις μάχες με τον Ολυμπιακό;
«Όχι ακόμη! Ας μην βιαζόμαστε! Όχι μόνο επειδή δεν έχουμε προκριθεί ακόμη στους τελικούς, αλλά επειδή αυτή η σειρά με τον ΠΑΟΚ και κάθε παιχνίδι της, νομίζω ότι μας δίνει την ευκαιρία να γινόμαστε καλύτεροι και όταν φτάσει η ώρα για τα ματς με τον Ολυμπιακό, να έχουμε βελτιωθεί κι άλλο! Να σου πω την αλήθεια, δεν τον έχω δει πολύ φέτος, αλλά το έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκα, λέει πολλά! Πιστεύω θα γίνει μεγάλη μάχη για το εφετινό πρωτάθλημα...»
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα