Αν είναι τόσο σοβαρός με τον Κόροιβο...

Αν είναι τόσο σοβαρός με τον Κόροιβο...

Αν είναι τόσο σοβαρός με τον Κόροιβο...

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες έχει εντυπωσιαστεί από την πνευματική ετοιμότητα των παικτών του Ολυμπιακού λίγες μέρες μετά το Final 4.

Το πόσο καλός είναι ο δρόμος στον οποίο βαδίζει ο Ολυμπιακός φαίνεται από τέτοιου είδους παιχνίδια. Από τη σοβαρότητα την οποία επιδεικνύει. Αν είναι τόσο σοβαρός με τον Κόροιβο δε μπορώ να φανταστώ τι θα δω στη συνέχεια.

Το μεγαλύτερο συμπέρασμα από την πρώτη φάση των playoffs για τον Ολυμπιακό δεν είναι φυσικά η πρόκριση με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ούτε η ευκολία με την οποία ήρθαν αυτές. Το σημαντικότερο όλων ήταν η πνευματική ετοιμότητα η οποία χαρακτήρισε άπαντες που αγωνίστηκαν με τον Κόροιβο τόσο στον Πειραιά όσο και στην Αμαλιάδα.

Όταν επιστρέφεις από ένα Final 4 δε γίνεται να μην είσαι «άδειος» είτε έχεις πανηγυρίσει τον τίτλο είτε έχεις ηττηθεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν επέστρεψαν συγκεντρωμένοι σε εκνευριστικό βαθμό. Λίγα λάθη, λίγες κακές επιλογές. Θα πει κανείς «μα αυτό οφείλεται και στην αδυναμία του αντιπάλου». Εν μέρει θα συμφωνήσω, όμως θα σας υπενθυμίσω πως οι άλλοι τρεις προημιτελικοί χρειάστηκαν 3 ματς.

Ο Ολυμπιακός είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο πρωτάθλημα. Παίκτες και προπονητές δουλεύουν για τον συγκεκριμένο στόχο. Γελούν όταν ακούν για «εύκολο πρωτάθλημα». Σέβονται τον Παναθηναϊκό και τον υπολογίζουν. Τα προβλήματα τραυματισμών των αντιπάλων τους, δεν τους αγγίζουν. Προσηλωμένοι προχωρούν βήμα βήμα.

Ο Άρης που ακολουθεί δε θα είναι εύκολη υπόθεση κάτι που γνωρίζουν καλά στον Ολυμπιακό.

Γενικά είναι πλεονέκτημα για αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα το γεγονός πως παραμένει ταπεινή.

ΥΓ: Ο Σλούκας γελάει με όσα διαβάζει. Οι Αγγελόπουλοι επίσης...

ΥΓ 2: Ηigh low κάνοντας σκαστή πάσα. Μάλιστα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.