Η σωστή νοοτροπία και τα «ζώα» που μιμούνται λάθος πράγματα (pic+vid)

Η σωστή νοοτροπία και τα «ζώα» που μιμούνται λάθος πράγματα (pic+vid)

Η σωστή νοοτροπία και τα «ζώα» που μιμούνται λάθος πράγματα (pic+vid)
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναφέρει τα τρία πράγματα που του άρεσαν στον Ολυμπιακό στο ματς με τον Άρη και σχολιάζει τα «σφουγγάρια» που απορροφούν τα πάντα, ακόμη και τα άσχημα.

Το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη ήταν ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό λίγο πριν τις υποχρεώσεις του στη Μαδρίτη. Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν μία ποιοτική ομάδα σε ένα γήπεδο με θορυβώδη ατμόσφαιρα και αισθάνθηκαν πίεση. Μακάρι να έπαιζαν πάλι με τον Άρη ή τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ το Σάββατο για την τελευταία αγωνιστική.

Μετά από ένα δεκάλεπτο στο οποίο ο Άρης έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ (24-12), οι «ερυθρόλευκοι» σοβαρεύτηκαν και πήραν τη νίκη.

Από το συγκεκριμένο ματς θέλω να κρατήσω τρία πράγματα:

1. Η άμυνα στα τρία τελευταία δεκάλεπτα ήταν καταπληκτική. Ο Ολυμπιακός πίεζε μέχρι σκασμού τον αντίπαλό του, είχε επιθετική φιλοσοφία κυνηγώντας κλέψιμο ή το φημισμένο πλέον deflection (όταν το χέρι ακουμπάει τη μπάλα αλλάζοντας την αρχική της πορεία). Πολύ σημαντικό στοιχείο ειδικά αν σκεφτούμε πως το ματς δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο για τον Ολυμπιακό.

2. Κίνητρο. Η νοοτροπία του Ολυμπιακού είναι ξεχωριστό κομμάτι από την αγωνιστική του ταυτότητα ωστόσο αμφότερα δείχνουν γιατί είναι πετυχημένη η συγκεκριμένη ομάδα. Με τρεις σοβαρές απουσίες, σε βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι και όλοι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ.

Μου άρεσε αυτός ο «θυμός» που είδα μετά το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου όπου ο Άρης είχε σκορπίσει τον Ολυμπιακό. Άλλες ομάδες θα χρησιμοποιούσαν ως δικαιολογία τη συμμετοχή τους στο Final 4 ή το ανούσιο βαθμολογικό ενδιαφέρον . Ο Ολυμπιακός, όχι.

3. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο νεαρός είναι καλός παίκτης. Αυτό που με εκπλήσσει ευχάριστα (και ήθελα να το γράψω καιρό) είναι πως επέστρεψε από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό γεμάτος θάρρος και αυτοπεποίθηση. Το παλικάρι δε φοβάται να κάνει διείσδυση, να πάει στον αντίπαλο ψηλό, να έρθει σε επαφή με τον αντίπαλο. Δε φοβάται μη χτυπήσει ξανά. Επειδή είναι μικρός σε ηλικία αυτό το οποίο έχει καταφέρει είναι απίστευτα δύσκολο.

ΥΓ: Στο live που έκανα στο ματς της Θεσσαλονίκης ο dynasths13 μου έγραψε: «Μελάγιες μπινέ πουτάνας γιε, στον τάφο και η γυναίκα σου και το παιδί σου. Θα σε βρω και θα τρέχεις λαγέ».

Προφανώς τη συγκεκριμένη κατάρα «κάπου» την άκουσε και την αφομοίωσε.

Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε την απάντησή μου ακριβώς πάνω από το σχόλιό του.

Το IP του έχει βρεθεί και θα του ασκηθεί νομική δίωξη. Να είστε βέβαιοι. Αν αναρωτηθείτε γιατί ανέβασα το συγκεκριμένο σχόλιο στο live σας απαντώ πως το έκανα για να δείτε με τι ζώα έχουμε να κάνουμε εν ώρα εργασίας, αλλά κυρίως για να καταλάβετε πόσο εύκολα αφομοιώνουν κουβέντες, κινήσεις κλπ.

ΥΓ 2: 2015 και δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο κλειστό της Ελευσίνας. (Εκ των υστέρων ενημερώθηκα πως βρίσκονται σε τριήμερη απεργία οι οδηγοί ασθενοφόρων)

ΥΓ 3: Μακάρι ο νέος επενδυτής του Άρη να τον κάνει ισχυρό. Πολύ με εξιτάρει η διοικητική αλλαγή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΥΓ 4: «Ο Ολυμπιακός τελειώνει; Δεν τελειώνει ποτέ»- Μίλαν Τόμιτς. Δείτε ένα όμορφο βίντεο που ετοίμασαν κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού στο διαδίκτυο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.