Φάκελος Κιριλένκο στο gazzetta.gr

Αντώνης Καλκαβούρας
Φάκελος Κιριλένκο στο gazzetta.gr
Το gazzetta.gr “ξεψάχνισε” όλα τα δεδομένα γύρω από την μετεγγραφή του 34χρονου Ρώσου και αναλύει πως θα ενταχθεί στην ομάδα. Τι σχολιάζει ο πρώην συμπαίκτης του Τζαμόντ Γκόρντον και τι έχει στο μυαλό του ο Δημήτρης Ιτούδης.

Το καλοκαίρι του 2013, όταν ο “ΑΚ-47” αποφάσιζε να μην ενεργοποιήσει τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου (10 εκατομμύρια $) με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, για να υπογράψει διετή συνεργασία με τους Μπρούκλιν Νετς, του συμπατριώτη του Μιχαήλ Πρόκχοροφ, με υποτριπλάσιες ετήσιες αποδοχές (3,3 εκ. $), οι κύκλοι του ΝΒΑ έκαναν λόγο για “μυστική” συμφωνία του έμπειρου Ρώσου μπασκετμπολίστα με τον βαθύπλουτο ιδιοκτήτη της ομάδας, που στο παρελθόν είχε αναμιχθεί και στα διοικητικά της ΤΣΣΚΑ. Παρά την μέτρια πρώτη χρονιά στη Νέα Υόρκη (μ.ο. 5,0π. & 3,2ρ.), ο Αντρέϊ Κιριλένκο αποφάσισε να παραμείνει και για δεύτερη χρονιά στο ρόστερ της ομάδας, όμως, τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπώρησαν και η δύσκολη εγκυμοσύνη της γυναίκας του, τον έθεσαν εκτός του rotation και στις 11 του περασμένου Δεκεμβρίου, οι Νετς τον έστειλαν “πακέτο” στους 76ers. O 34χρονος Ρώσος φόργουορντ, έχοντας συμπληρώσει 12 χρόνια θητείας στο ΝΒΑ, αρνήθηκε να παρουσιαστεί στη Φιλαντέλφια και σε συνεννόηση με τον manager του, παρέμεινε στη Νέα Υόρκη και μέχρι να γεννήσει η σύζυγός του, προπονούνταν μόνος του, αναμένοντας να μείνει ελεύθερος.

Τον ήθελε από τα τέλη Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, η συμφωνία του με την πρωταθλήτρια Ρωσίας που χρονολογείται από τα τέλη του 2014, “κλείδωσε” αφότου ο πρόεδρος της “ρωσικής αρκούδας”, Αντρέϊ Βατούτιν, πήρε την συγκατάθεση του Δημήτρη Ιτούδη. Παρ' ότι η ΤΣΣΚΑ, έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία έως τώρα και μέχρι πρότινος, ήταν αήττητη για 3,5 μήνες και 30 σερί αγώνες (σε VTB-League και Ευρωλίγκα), ο Έλληνας τεχνικός σε συνάρτηση και με την απουσία του αρχηγού Βίκτορ Χριάπα, εκτιμά ότι η πληθωρική παρουσία, η εμπειρία, η προσωπικότητα και η ποιότητα του Κιριλένκο, θα προσδώσει στην ομάδα του ένα επιπλέον όπλο σε άμυνα κι επίθεση. Πέρα από τα αθλητικά προσόντα του, που επηρεάζουν το αμυντικό αλλά και το επιθετικό transition και την ικανότητά του να παίξει με πρόσωπο αλλά και με πλάτη στο καλάθι, ο συμπαθής Αντρέϊ έχει μεγάλο κίνητρο και δίψα να κατακτήσει τον τίτλο, που το 2012 του “έκλεψε” ο Ολυμπιακός μέσα από τα χέρια.

Τεράστιο κίνητρο για την Ευρωλίγκα!

Άλλωστε, η Ευρωλίγκα είναι ο μοναδικός τίτλος που λείπει από την συλλογή του και η επιθυμία του να τελειώσει την καριέρα του στην πατρίδα του, με τη φανέλα της ομάδας αποδεικνύεται από το τεράστιο κίνητρο με το οποίο προπονείται τις τελευταίες μέρες μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Όπως μας πληροφόρησαν πηγές που πρόσκεινται στον ρωσικό σύλλογο, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ρωσίας, βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και πολύ σύντομα θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Δεν αποκλείεται, μάλιστα να βρίσκεται στην δωδεκάδα της ΤΣΣΚΑ στον μεθαυριανό (27/02, 19.00) εντός έδρας αγώνα με την Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ για την Ευρωλίγκα.

Τι λέει ο πρώην συμπαίκτης του στην ΤΣΣΚΑ, Τζαμόντ Γκόρντον

Το gazzetta.gr αναζήτησε τον 27χρονο Αμερικανό point-guard, ο οποίος ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση (με τη φανέλα της Τόφας του Ηλία Ζούρου), μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό (ρήξη πρόσθιου χιαστού) που τον κράτησε σχεδόν 1,5 χρόνο μακριά από τα γήπεδα και σας παρουσιάζει τις απόψεις του συγκατοίκου του Αντρέϊ Κιριλένκο στις αποστολές της ΤΣΣΚΑ, την περίοδο 2011-12. «Εκτός από πολύπειρος και πολυδιάστατος μπασκετμπολίστας, ο Αντρέϊ είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και μεγάλη προσωπικότητα! Μέσα στο γήπεδο, λόγω της ταχύτητας και των ξεχωριστών αθλητικών του προσόντων, βρίσκεται παντού και μπορεί να κάνει τα πάντα! Θα πάρει το ριμπάουντ και με το που θα πασάρει, θα τρέξει πρώτος στον αιφνιδιασμό είτε για να δεχθεί πάσα για εύκολο καλάθι, είτε για να επιχειρήσει κάποιο φόλοου. Η προσφορά του είναι αξιοσημείωτη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και δεν χρειάζεται να αμφιβάλει κανείς ότι θα δώσει τεράστια ώθηση στην ήδη πολύ ποιοτική ομάδα της Μόσχας.», μας λέει αρχικά ο απόφοιτος του Μississipi State, πριν τον ρωτήσουμε κατά πόσο, η προσθήκη του στα μέσα της σεζόν, μπορεί να διαταράξει την ισορροπία και την “χημεία” ενός συνόλου που ως τώρα αποδίδει εξαιρετικά.

«Ο Αντρέϊ ταιριάζει σε όλες τις ομάδες!»

«Είναι τόσο καλό και ταπεινό παιδί και συνάμα τόσο αξιοσέβαστος και δουλευταράς, που αν με ρώταγες ποιος παίκτης ταιριάζει ανά πάσα στιγμή σε κάθε ομάδα, θα σου απαντούσα αμέσως ο Αντρέϊ! Έχει πάρα πολλές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, καταλαβαίνει το μπάσκετ με “κλειστά μάτια” και μπορεί να κάνει την διαφορά σε πολλούς τομείς! Ακόμη κι αν έχει να παίξει κάποιους μήνες, ακόμη κι αν είναι 34 ετών, έχει τόσο αθλητικό κορμί που δεν θα του πάρει πολύ χρόνο, να βρει την φόρμα του! Κατά την άποψή μου, αν μπορείς να πάρεις τον Κιριλένκο, δεν το σκέφτεσαι!Σε ένα μήνα, η ΤΣΣΚΑ θα είναι ακόμη καλύτερη...», υπερθεμάτισε ο πρώην παίκτης της, που θεωρεί τον τελικό του 2012, στην Κωνσταντινούπολη, ως το χειρότερο “θρίλερ” που μπορεί να ζήσει ένας παίκτης μέσα στο γήπεδο...

Ο εφιάλτης της Πόλης και το πλεονέκτημα του Σφαιρόπουλου!

«Ο μεγαλύτερος εφιάλτης που είδα ποτέ ξύπνιος! Ακόμη προσπαθώ να ξεχάσω αυτό το καλάθι του Πρίντεζη στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Αν οι δύο ομάδες συναντηθούν ξανά στο φάϊναλ-φορ, τότε οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ, ίσως να πρέπει να παρακολουθήσουν το dvd εκείνου του τελικού με τον Ολυμπιακό για να μπουν στο γήπεδο θυμωμένοι για κάτι που έχασαν μέσα από τα χέρια τους! Αν και νομίζω ότι, φέτος, η ελληνική ομάδα έχει ένα πλεονέκτημα, επειδή στον πάγκο της έχει τον τότε assistant-coach της ομάδας, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που ξέρει καλά πως λειτουργεί ο ρωσικός σύλλογος, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες της και πως πρέπει να τους αντιμετωπίσει...», κατέληξε ο Τζαμόντ Γκόρντον μιλώντας στο gazzetta.gr.