«Η βία δεν χωράει στον αθλητισμό»

Στέλλα Παπαδοπούλου
«Η βία δεν χωράει στον αθλητισμό»
Οι Λούκα Μίτροβιτς και Σινάν Γκιουλέρ τονίζουν πως η βία δεν χωράει στον αθλητισμό εν όψει της αναμέτρησης στο Βελιγράδι ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και τη Γαλατάσαραϊ (16/1, 22:00).

Σχεδόν δύο μήνες έπειτα από την τελευταία τους συνάντηση στην Πόλη και με τις μνήμες νωπές από τον θάνατο του Μάρκο Ίβκοβιτς έξω από το Abdi Ipekci, οι παίκτες των δύο ομάδων μιλούν στο euroleague.net.

«Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του Μάρκο Ίβκοβιτς είναι να μείνουμε όλοι ενωμένοι. Παίκτες και φίλαθλοι. Να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην συμβούν αντίστοιχες σκηνές με αυτές στην Κωνσταντινούπολη. Να δουλέψουμε ενωμένοι κατά τις βίας κα ενάντια όλων εκείνων που θέλουν να αναιρέσουν τους πραγματικούς λόγους που υπάρχει το μπάσκετ κι ο αθλητισμός. Απόλαυση του παιχνιδιού είναι ο ανταγωνισμός με τους αντιπάλους», ήταν τα λόγια του Λούκα Μίτροβιτς του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Σινάν Γκιουλέρ της Γαλατάσαραϊ, πρόσθεσε: «Θέλω να καταδικάσω ότι έγινε, γιατί στον αθλητισμό δεν χωρούν τέτοια γεγονότα. Εύχομαι να μην είχε συμβεί τίποτα κι ο Μάρκο να συνέχιζε να βλέπει παιχνίδια μπάσκετ. Επίσης θα ήθελα να στείλω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τους φίλους του. Ο αθλητισμός είναι ανταγωνιστικός από την φύση του, αλλά η βία δεν χωράει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.