Κληρώνει για το Eurobasket 2015

Κληρώνει για το Eurobasket 2015

Gazzetta team
Κληρώνει για το Eurobasket 2015

bet365

Η αντίστροφή μέτρηση για το Eurobasket 2015 αρχίζει... επίσημα από σήμερα (8/12), με την κλήρωση της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας ομάδα θα βρίσκεται σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση και το απόγευμα (17:30/OTE TV) θα μάθει τους αντιπάλους της στο Eurobasket 2015. Η κλήρωση θα λάβει χώρα στη Disneyland του Παρισιού, ενώ το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένο για τις 5 Σεπεμβτρίου 2015 (5-20).

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, αφού Γαλλία (Μονπελιέ), Κροατία (Ζάγκρεμπ), Γερμανία (Βερολίνο) και Λετονία (Ρήγα) ανέλαβαν τη διεξαγωγή, μετά τα όσα έγιναν στην Ουκρανία και δεν της το επέτρεψαν...

Από την κλήρωση θα προκύψουν τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων, από τις οποίες περνούν στη δεύτερη φάση -που θα γίνει στο Λιλ- οι τέσσερις πρώτες ομάδες και αυτή τη φορά δεν θα ακολουθήσει δεύτερη φάση ομίλων, αλλά νοκ άουτ αναμετρήσεις. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται ότι θα βρεθεί στον όμιλο είτε της Γαλλίας, είτε της Κροατίας, αφού Τουρκία και Λετονία έχουν δικούς τους ομίλους (σ.σ. οι Τούρκοι στης Γερμανίας).

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Α’ γκρουπ: Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Κροατία
Β’ γκρουπ: Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Φινλανδία
Γ’ γκρουπ: Ελλάδα, Τουρκία, Λετονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη
Δ’ γκρουπ: Πολωνία, Βέλγιο, ΠΓΔΜ, Ιταλία
Ε’ γκρουπ: Γερμανία, Ισραήλ, Τσεχία, Γεωργία
Στ’ γκρουπ: Ολλανδία, Ρωσία, Ισλανδία, Εσθονία

Στην κλήρωση θα βρεθούν ο Φώτης Κατσικάρης (μια ακόμη… ένδειξη πως θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής) μαζί με τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Τάκη Τσαγκρώνη, τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων Κώστα Μίσσα και το μέλος της FIBA Europe, Άρη Ζώη.

 

Τελευταία Νέα