«Ι Can't Breathe» ο Ρόουζ (pic)

«Ι Can't Breathe» ο Ρόουζ (pic)

Γιάννης Ράμμας
«Ι Can't Breathe» ο Ρόουζ (pic)

bet365

Ο Ντέρικ Ρόουζ των Μπουλς τίμησε τη μνήμη του Έρικ Γκάρνερ, φορώντας T-shirt με την επιγραφή «I CΑΝ'T BREATHE», τα οποία ήταν τα τελευταία λόγια του, καθώς ένας αστυνομικός τού αφαιρούσε τη ζωή...

Ο αδικοχαμένος Έρικ Γκάρνερ έχασε τη ζωή του στις 17/7 έπειτα αδικαιολόγητη χρήση βίας ενός αστυνομικού της Νέας Υόρκης, ο οποίος του έκανε κεφαλοκλείδωμα (σ.σ. απαγορευμένη ενέργεια βάσει Αστυνομικών Αρχών της πόλης) και στη συνέχεια έβαλε όλο το βάρος του πάνω στο κεφάλι του, πιέζοντάς το στο πεζοδρόμιο και προκαλώντας του προβλήματα ικανά να του στερήσουν κάθε ανάσα του. Σύμφωνα με τις Αρχές ο 43χρονος είχε συλληφθεί περισσότερες από 30 φορές για παράνομη πώληση τσιγάρων, αλλά ο ίδιος επέμενε πως απλώς βρισκόταν στον τόπο για να βάλει τέλος σ' έναν τσακωμό.

Πριν ξεψυχήσει, η πρόταση «δε μπορώ ν' ανασάνω» ακούστηκε 11 φορές κι αποτελεί το βασικό μήνυμα του κινήματος έπειτα την πρόσφατη (3/12) απόφαση των ενόρκων να μην απαγγελθούν κατηγορίες στον αστυνομικό Ντάνιελ Παντάλεο.

Ο 26χρονος γκαρντ των Μπουλς εμφανίστηκε στην προθέρμανση της αναμέτρησης απέναντι στους Γουόριορς (102-112 στις 6/12) στο Σικάγο με T-shirt με την επιγραφή «I CAN'T BREATHE» κι έστειλε το μήνυμά του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα