Οργή στη Σερβία για τον φόνο του 25χρονου! (vid)

Gazzetta team
Οργή στη Σερβία για τον φόνο του 25χρονου! (vid)
Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας μετά την δολοφονία του 25χρονου οπαδού του Ερυθρού Αστέρα πριν από το ματς με την Γαλατασαράι.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα, απαιτώντας να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο δράστης. Ο Βούτσιτς ενημέρωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι ο τεχνικός διευθυντής της Γαλατασαράι, Εργίν Αταμάν, είναι ανεπιθύμητος στη Σερβία, διότι μετά τον αγώνα χαρακτήρισε «τρομοκράτες» όλους τους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα. Ο Αχμέτ Νταβουτόγλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του νεαρού Σέρβου και υποσχέθηκε ότι οι Αρχές θα κάνουν τα πάντα για να βρεθεί ο δράστης του εγκλήματος.

Ο πρόξενος της Σερβίας στην Κωνσταντινούπολη, Ζόραν Μάρκοβιτς, ανέφερε με δηλώσεις του στον Τύπο ότι είχε ζητήσει πριν από δύο ημέρες από την τουρκική αστυνομία να αποδώσει τον χαρακτηρισμό «υψηλού κινδύνου» στον αγώνα και να λάβει μέτρα για την προστασία των επισκεπτών - φιλάθλων από τη Σερβία. Το αίτημα απορρίφθηκε και τα μέτρα ήταν «χαλαρά» δήλωσε ο Ζ. Μάρκοβιτς. Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, μίλησε για «άθλια» διοργάνωση του αγώνα και κατήγγειλε ότι οι Τούρκοι χούλιγκαν επιτέθηκαν με μαχαίρια τη στιγμή που η αστυνομία έριξε δακρυγόνα κατά των Σέρβων φιλάθλων και δημιουργήθηκε πανικός.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα Κόβιτς, τόνισε: «Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού. Τα παιχνίδια δεν γίνονται για να σκοτώνονται άνθρωποι. Αυτή η οργάνωση του αγώνα ήταν ντροπή και η συμπεριφορά της αστυνομίας επαίσχυντη. Ήξεραν τον κίνδυνο αλλά έριξαν δακρυγόνα στους οπαδούς μας οι οποίοι στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από χούλιγκαν. Πρώτα τους είπαν ότι τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί, ενώ το γήπεδο είχε κενές θέσεις. Υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν. μείς στο πρώτο ματς ήμασταν καλοί οικοδεσπότες. Και τώρα μας κατηγορούν και από πάνω. Οι δηλώσεις του Τούρκου προπονητή ήταν αηδιαστικές. Θα πρέπει να ντρέπεται»

Σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδα «b92.net» οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα δέχθηκαν επίθεση από χούλιγκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: σε βενζινάδικο κοντά στο γήπεδο, στη διαδρομή προς το Αμπντί Ιπεχτσί και έξω από αυτό. Η τούρκικη εφημερίδα «Hurriyet» αναφέρει πως οι «Delije» κατέστρεψαν δεκάδες οχήματα και βιτρίνες καταστημάτων, ενώ η «Μilliyet» γράφει ότι υπήρξε και συμπλοκή ανάμεσα σε Σέρβους οπαδούς.

Για τη δολοφονία, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φίλων του Ολυμπιακού Porto Leone εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Τι λέει η τουρκική αστυνομία

Για τη δολοφονία η τουρκική αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση και ισχυρίζεται ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων ποτέ δεν ήρθαν σε επαφή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως δεν μαχαιρώθηκε ο Σέρβος από Τούρκο οπαδό της Γαλατά!