Σφαιρόπουλος: «Αυτή η νοοτροπία θα αλλάξει»

Σφαιρόπουλος: «Αυτή η νοοτροπία θα αλλάξει»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για κακή νοοτροπία ορισμένων παικτών οι οποίοι πίστεψαν ότι τελείωσε νωρίς το ματς.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί των Τρικάλων, ωστόσο η εικόνα της τελευταάις περιόδου δεν άρεσε στον προπονητή των Πειραιωτών. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε αρχικά ότι, «ξεκινήσαμε το ματς με καλή συγκέντρωση και προσήλωση σε αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Είναι περίοδος που θέλουμε να βάλουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας. Στο α ημίχρονο μείναμε κοντά στο πλάνο μας εκτός από λίγες στιγμές που κάναμε κάποια λάθη. Κάπως έτσι θέλω να παίζουμε. Στο β΄ημίχρονο νομίζαμε ότι ματς είχε τελειώσει και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν κατηγορηματικός στο «αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει, το είπα στους παίκτες και στα αποδυτήρια. Δεν μπορεί να μην σεβόμαστε τη δουλειά μας και την προσπάθεια που κάνουμε, πρέπει πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς. Πολλοί δεν ήταν προσηλωμένοι όπως θα έπρεπε. Σίγουρα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό για να μην έχουμε τέτοια εικόνα ξανά».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού ο Έλληνας τεχνικός τόνισε «βάλαμε στοιχεία στο παιχνίδι μας, όπως είναι η ταχύτητα και η άμυνα. Υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά στη νοοτροπία όπως είπα από το σημερινό ματς. τα Τρίκαλα είναι αθλητική ομάδα, καλά δουλεμένη ομάδα που ξέρει να κτυπήσει. Είναι καλό αυτό για το ελληνικό πρωτάθλημα, γίνεται απαιτητικό και υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο ματς πλέον. Είναι καλό και ανεβάζουν προετοιμασία την μας».

Για τον Τρεμέλ Ντάρντεν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε «μέσα σε όλους τους στόχους μας για το ματς ήταν να πάρει χρόνο και ο Ντάρντεν, σιγά σιγά να βρει τα πατήματά του. Δεν είναι εύκολο μετά από τέτοια αποχή. Είχε μία πρώτη συμμετοχή με τον Ερυθρό Αστέρα και πήρε χρόνο και σήμερα. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο καλός. Έπαιξε καλά αμυντικά και σιγά σιγά που θα μπει στην ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερος».

Για τον χρόνο και τον ρόλο που έδωσε στον Δημήτρη Κατσίβελη, ανέφερε ότι «όχι μόνο από έναν παίκτη. Όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι. Είναι βασική μου αρχή αυτό. Δεν γίνεται να μην αξιοποιούνται όλοι οι παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα. Όσους έχεις, είτε παίζουν 5 λεπτά και στο άλλο 35, είτε θα παίξουν 35 και μετά καθόλου, πρέπει πάντα όλοι να είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτή τη νοοτροπία θέλω να έχουμε. Όλοι να είναι απαραίτητοι, ο καθένας να κάνει σωστά τη δουλειά του. Όλες οι πληροφορίες που βάζουμε όλοι να τις ακολουθούν και μέσα από τη δουλειά που κάνουμε να βγει κάτι καλό. Όσο περνάει ο καιρός να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας. Είμαστε σε φάση με συνεχόμενα παιχνίδια και χρόνος δεν υπάρχει για πολλές προπονήσεις. Πριν ή μετά από τα ματς δεν είναι ανάλογης έντασης η προπόνηση. Βάζουμε συνεχώς στοιχεία στο παιχνίδι μας και θα δουλεύουμε καλύτερα».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του και ανέφερε πως, Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την εμφάνισή μας σήμερα. Το μόνο θετικό είναι ότι είχαμε ρυθμό στην επίθεση και διαβάσαμε σωστά την άμυνα του αντιπάλου αλλά είμασταν κακοί αμυντικά. Δεν γίνεται μία ομάδα που έχει βάση την άμυνα να δέχεται και μέσα στην έδρα της 80 πόντους. Ειδικά μετά το πρώτο ημίχρονο. Κρατάμε τη νίκη και πάμε για ένα δύσκολο ματς τώρα όπως είναι αυτό με τη Γαλατάσαραϊ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα