O Γιασικεβίτσιους για τα επεισόδια στο Άρης-ΠΑΟΚ

Αντώνης Καλκαβούρας
O Γιασικεβίτσιους για τα επεισόδια στο Άρης-ΠΑΟΚ

bet365

Με αφορμή την πρόσφατη οριστική διακοπή του αγώνα Άρη-ΠΑΟΚ, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους καταθέτει στο gazzetta.gr την άποψή του για το μέτρο που πρέπει να εφορμόζεται όταν πέφτουν αντικείμενα στο παρκέ.

Έχοντας κλείσει πλέον τα 38 του χρόνια, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε μία εκπληκτική διαδρομή σαν παίκτης και πριν καλά-καλά προλάβει να αποτοξινωθεί από το μπάσκετ, εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της Ζαλγκίρις Κάουνας, ως βοηθός του Γκιντάρας Κράπικας. Το gazzetta.gr επικοινώνησε πολύ πρόσφατα μαζί του για μία συνέντευξη γύρω από τη νέα σελίδα της καριέρας του, αλλά ο πάντα ανατρεπτικός “Saras” μας είπε ότι μόνο που θέλει να πει, αφορά στο φαινόμενο της βίας στα γήπεδα και της ρίψης αντικειμένων.

Μπορεί να έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που αποχώρησε από την Ελλάδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει χάσει επαφή με το ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο άλλωστε αγωνίστηκε για 4 χρόνια (2007-2010 & 2011-2012). Διαβάζοντας, λοιπόν, στο διαδίκτυο για το νέο κρούσμα βίας στο “Nick Galis Hall” που αποτέλεσε την αφορμή για την οριστική διακοπή του ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ, θέλησε να εκφράσει την άποψή του.

«Στα τέσσερα χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα, έχω βιώσει καταστάσεις από τις οποίες, μόνο χάρη σε θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διακόπτουν ένα παιχνίδι μόνο όταν ένας διαιτητής δέχεται αντικείμενο; Ποια η διαφορά με όταν ένα αντικείμενο χτυπάει έναν παίκτη; Δεν θυμάμαι ποτέ να έχει διακοπεί ένα ματς, επειδή χτυπήθηκε – έστω ελαφρά – κάποιος παίκτης! Επιτέλους, διακόψτε οριστικά τους αγώνες με το πρώτο αντικείμενο που πέφτει μέσα στο γήπεδο, ανεξάρτητα με το αν χτυπήσει κάποιον ή όχι!», σχολίασε ο εκ των κορυφαίων point-guards στην Ευρώπη, που αντιτίθεται στο μέτρο εκκένωσης των γηπέδων και είναι υπέρ της προστασίας του αθλήματος.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα