Παρελθόν ο Τζάκσον, βλέπει Κοβίλ η ΑΕΝΚ

Παρελθόν ο Τζάκσον, βλέπει Κοβίλ η ΑΕΝΚ

bet365

Ο Τζάστιν Τζάκσον δεν ικανοποίησε και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου του αποδέσμευσε. Νίκος Λιακόπουλος και Γιώργος Λιμνιάτης μίλησαν για τον προημιτελικό με τον Άρη.

Ο Τζάστιν Τζάκσον δεν έπεισε τον Ηλία Παπαθεοδώρου και έτσι η Νέα Κηφισιά τον αποδέσμευσε. Ο Αμερικανός αποτελεί παρελθόν και η λύση της αντικατάστασής του είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύει το προπονητικό τιμ έχοντας επικεντρωθεί στον Ραϊβόν Κοβίλ που έπαιζε πριν τρία χρόνια στον Πανιώνιο και πέρυσι στο ιαπωνικό πρωτάθλημα.

Στην ΑΕΝΚ πάντως προσπαθούν να επικεντρωθούν στις επίσημες υποχρεώσεις τους με τον προημιτελικό με τον Άρη να ξεχωρίζει (09/10-17:00). Νίκος Λιακόπουλος και Γιώργος Λιμνιάτης μίλησαν για το συγκεκριμένο παιχνίδι στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Νίκος Λιακόπουλος (γκαρντ AENK): «Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για μας με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Άρης, ο οποίος είναι πολύ βελτιωμένος και ενισχυμένος σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Το κύπελλο είναι μέσα στους στόχους μας και θέλουμε τη νίκη που θα μας φέρει στα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, να βγάλουμε πάθος και ενέργεια στο παρκέ και να ακολουθήσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο».

Γιώργος Λιμνιάτης (βοηθός προπονητής ΑΕΝΚ): «αντιμετωπίζουμε τον Άρη που έχει δείξει μέχρι τώρα σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια ότι λειτουργεί σαν ομάδα με όλη την σημασία της λέξης! Όλη η λειτουργία ξεκινάει από το αμυντικό κομμάτι.

Πιέζει πολύ καλά την μπάλα, ενώ σε καταστάσεις pick and roll και γενικά μακριά από την μπάλα παίζει πολύ κλειστά προστατεύοντας το καλάθι του και από την άμυνα παίρνουν πολύ ενέργεια για να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, κυνηγάνε πολύ τον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό και έχουν παίκτες με ικανότητα για να τον εκτελέσουν τόσο στα γκαρντ όσο και στους ψηλούς.

Στην επίθεση τους σε οργανωμένη άμυνα πάνε σε μεγάλες επιθέσεις, με πολύ κίνηση και υπομονή από τους παίκτες τους.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι στην επίθεση καλή κυκλοφορία με σωστές επιλογές ώστε να μην τους δώσουμε την δυνατότητα να τρέξουν και να ανοίξουμε την άμυνα.

Παράλληλα να παίξουμε καλή άμυνα σε παίκτες στους οποίους βασίζεται η επιθετική τους λειτουργία όπως είναι ο Βεζένκοβ, ο Ριντ, ο Γκίκας, ο Τόμας και ο Πάσαλιτς που είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων τους και πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα