Ρήγας: «Έξω αναγνωρίζουν το έργο μου»

Gazzetta team
Ρήγας: «Έξω αναγνωρίζουν το έργο μου»

bet365

Τα παράπονα του από την Ομοσπονδία εξέφρασε σε συνέντευξη του ο Κώστας Ρήγας. «Δεν με στήριξε η χώρα μου», τόνισε ο πρώην διεθνής διαιτητής, που μίλησε και για τον Παναθηναϊκό.

«Υπήρξα μέλος της ΚΕΔ, πήγα με σχέδια με συγκεκριμένο πλάνο που αφορά την ανάπτυξη της διαιτησίας. Αυτά αρχικά εγκρίθηκαν και συνέχεια βρέθηκα ξεκρέμαστος. Δεν έγινε τίποτα. Σας θυμίζω πως δυο χρόνια πριν με είχαν ονομάσει σύμβουλο της ομοσπονδίας σε θέματα διαιτησίας. Κι εκεί παρέδωσα πλάνα τα οποία ουδέποτε εφαρμόσθηκαν. Πιστεύω πως δεν επιθυμούν να μπει η διαιτησία σε αναπτυξιακή τροχιά, δεν θέλουν να φτιάξουν ένα νέο μοντέλο διαιτησίας. Το να ορίζεις απλώς διαιτητές δεν κάνεις και τίποτα. Το θέμα είναι πώς τους επιμορφώνεις, πώς οι παρατηρητές κάνουν τις αξιολογήσεις, πώς τιμωρούνται όταν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, πώς επικοινωνείς με τα σωματεία ώστε να διορθωθούν από κοινού τα κακώς κείμενα», τόνισε αρχικάο Κώστας Ρήγας μιλώντας στο «Goal».

Για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, είπε: «Είναι ψυχρές. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του για περισσότερο από έναν χρόνο. Η στάση άλλωστε της Ομοσπονδίας πρόσφατα να μη με υποστηρίξει στην τεχνική επιτροπή της FIBA στην οποία τελικά επελέγην ουσιαστικά μετά από δική μου αίτηση και στήριξη της Ευρωλίγκας ήταν ενδεικτική της συμπεριφοράς απέναντι μου. Δεν με στήριξε η χώρα μου, όμως έξω αναγνωρίζουν το έργο μου στην αλλαγή κανονισμών, στην ερμηνεία τους και σε τόσα άλλα θέματα...».

Ερωτηθείς αν τον ενοχλεί αυτή ή μη στήριξη, απάντησε: «Έκλεισα 14 χρόνια στη θέση του υπεύθυνου διαιτησίας στην Ευρωλίγκα και πάω για τον 15ο. Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων με τιμάει, με στηρίζει και μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Είμαι περήφανος για αυτό, αποτελεί το παράσημο μου. Πριν από λίγο καιρό μπήκα στο Hall of Fame της FIBA. Κάτι που αποτελεί ύψιστη τιμή. Την ίδια στιγμή η Ελληνική Ομοσπονδία του μπάσκετ δεν με έχει τιμήσει ποτέ. Μόνο εμένα και τον Γκάλη. Δεν έχω στη συλλογή μου ούτε ένα μετάλλιο ούτε ένα αναμνηστικό δίπλωμα από την Ομοσπονδία ούτε ως ενεργός διαιτητής ούτε ως καθηγητής».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν έχει βλέψεις για κάποια θέση και αποκάλυψε πως είχε απορρίψει πρόταση με λευκή επιταγή από τον Γιώργο Μπατατούδη για να αναλάβει χρέη μάνατζερ στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ το 2000. «Εγώ δεν διεκδικώ απολύτως τίποτα. Ούτε η προεδρία της ομοσπονδίας με ενδιαφέρει, ούτε θέσεις, ούτε πρόκειται ποτέ να με δείτε σε θέση μάνατζερ σε σωματείο. Θα σας αποκαλύψω και κάτι. Ο Μπατατούδης το 2000, όταν είχε αναλάβει το μπάσκετ του ΠΑΟΚ, ήρθε και μου είπε "λευκή επιταγή, βάλε εσύ το νούμερο κι έλα πάνω να γίνεις μάνατζερ". Ακολούθησαν κι άλλες προτάσεις από άλλες ομάδες. Αρνήθηκα γιατί πάντα πίστευα πως ο χώρος ευθύνης μου είναι αλλού», υπογράμμισε.

Σχετικά με τα παράπονα που είχε εκφράσει στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός εναντίον του, ο πρώην διεθνής διαιτητής σχολίασε: «Έγινε αναφορά και σε κάποια πράγματα που με ενόχλησαν, είχαν μιλήσει για λογαριασμούς. Είχα πει και στο παρελθόν "ανοίξτε τους". Δεν υπάρχει περίπτωση στον Ρήγα να βρείτε το παραμικρό. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλο σωματείο, ένας ιστορικός σύλλογος με περγαμηνές, έχει δοξάσει την Ελλάδα, έχει επενδύσει απίστευτα ποσά στο μπάσκετ. Πρέπει να είναι σεβαστός απ' όλους και είναι σεβαστός. Από εκεί και πέρα αν διαπίστωσαν σε σχέση με το παρελθόν πως κάποια πράγματα που ειπώθηκαν ήταν λάθος, θα πρέπει να πουν πως κάναμε λάθος. Πιστεύω πως και οι ίδιοι κατάλαβαν, απομόνωσαν ανθρώπους που τους παρέσυραν γιατί υπήρχαν τέτοιοι... Σε μένα δεν πρόκειται να βρει ποτέ κανείς τίποτα μεμπτό κι αυτό να το βάλεις με κεφαλαία γράμματα. Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική σεζόν που πέρασε θα πρέπει να πω πως ήταν η καλύτερη από πλευράς συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό».

 

Τελευταία Νέα