Μουράτος και Κόνιαρης μιλούν στο gazzetta.gr

Μουράτος και Κόνιαρης μιλούν στο gazzetta.gr

Μουράτος και Κόνιαρης μιλούν στο gazzetta.gr

bet365

Δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, οι “συγκάτοικοι” Βασίλης Μουράτος και Αντώνης Κόνιαρης, αποκαλύπτουν στο gazzetta.gr τα “μυστικά” της νέας ταλαντούχας ελληνικής “φουρνιάς” που “έβαλε πλώρη” για βάθρο!

Πριν από περίπου 15 μέρες, παραμονές της αναχώρησης της ελληνικής αποστολής για το Ικόνιο, συνάντησα τυχαία στο Golden Hall, τον προπονητή της Εθνικής εφήβων. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήταν μαζί με τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα και νυν manager, Τάσο Κανταρτζή και ένα νεαρό ψιλόλιγνο παιδί, που φορούσε την φόρμα της Εθνικής ομάδας και αποχώρησε διακριτικά. Στη σύντομη συνομιλία μας και ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας, τον ρώτησα την άποψή του για την ποιότητα του ρόστερ που έχει στα χέρια του.

Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από τα λεγόμενά του, ήταν ότι δίπλα στα πιο γνωστά ονόματα του Χαραλαμπόπουλου, του Παπαγιάννη, του Σταμάτη και του Τσαλμπούρη, ο 39χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός, σχολίασε την πρόοδο του Μήτογλου κι έκανε ιδιαίτερη μνεία για το νεαρό που μόλις είχα πρωτοαντικρίσει αλλά και για ένα άλλο παλικάρι από τους Αγίους Αναργύρους! «Αυτοί οι δύο έχουν φοβερά προσόντα και μεγάλη θέληση για να πετύχουν!», μου είπε ο Ηλίας πριν τον αποχαιρετήσω και του ευχηθώ καλή επιτυχία...

Λίγες μέρες αργότερα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αντώνη Κόνιαρη (είναι ο πιτσιρικάς που είχα δει μαζί του), που υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, ενώ το παλικάρι από τους Αγίους Αναργύρους, δεν είναι άλλος, από τον Βασίλη Μουράτο, για τον οποίο, φημολογείται ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Οι δύο διεθνείς point-guards, που μοιράζονται το δωμάτιο 506 στο ξενοδοχείο “Rixos” (Ικόνιο), ήταν από τους βασικούς συντελεστές (10π., 3ρ, 2κλ., 3κοψ. ο πρώτος & 12π., 4ρ., 2ασ. ο δεύτερος) της σπουδαίας νίκης (85-68)) της Ελλάδας στον προημιτελικό με την Ιταλία. Το gazzetta.gr τους εντόπισε αφότου επέστρεψαν από το γήπεδο και σας παρουσιάζει τις σκέψεις τους, λίγες ώρες πριν τον αποψινό (18.30) ημιτελικό με την Σερβία.

- Βασίλη, συγχαρητήρια για τη νίκη επί της Ιταλίας και την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης... Να υποθέσουμε ότι ο στόχος επετεύχθη πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ...

Β.Μ.: «Ο προημιτελικός με την Ιταλία δεν ήταν καθόλου εύκολο παιχνίδι και ίσως επειδή πριν από την έναρξη του αγώνα, είμαστε λίγο αγχωμένοι, δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τις διαφορές που παίρναμε στη διάρκεια του ματς. Όλοι μας, όμως, γνωρίζαμε ότι ήταν θέμα χρόνου να επιβάλουμε την κυριαρχία μας, όπως και έγινε στην τελευταία περίοδο, που παίξαμε με απόλυτη συγκέντρωση.»

- Εσύ Αντώνη, πως ζεις αυτό το τουρνουά και ποια η άποψή σου για την μάχη με την Ιταλία;

Α.Κ.: «Μέχρι τώρα, είχαμε παίξει πολλά δύσκολα παιχνίδια και παρ‘ ότι χάσαμε δύο ματς, είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας! Όλοι νομίζαμε ότι το παιχνίδι με την Σερβία, θα μας έδινε την πρόκριση και τελικά η ήττα που κάναμε, μας βγήκε σε καλό, γιατί στα προημιτελικά πέσαμε με την Ιταλία, από την οποία είμαστε πολύ καλύτεροι και το αποδείξαμε! Συν τοις άλλοις, αποφύγαμε τόσο την Τουρκία, που είναι καλή ομάδα και έχει και την έδρα, όσο και την Κροατία, που έως τώρα, έχει αποδείξει ότι δικαίως θεωρείται το πρώτο φαβορί για τον τίτλο! Τώρα, πρέπει να πάρουμε τη ρεβάνς από τους Σέρβους, κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητές μας, για να εξασφαλίσουμε το μετάλλιο και να πάμε στον τελικό!»

- Έχετε συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεστε κοντά στο να γράψετε ιστορία ή λόγω του ότι κάθε μέρα, σχεδόν, παίζετε έναν “τελικό”, αυτή η προοπτική δεν έχει περάσει από το μυαλό σας;

Β.Μ.: «Σίγουρα, όλες αυτές οι στιγμές που ζούμε είναι μοναδικές, αλλά δεν σκεφτόμαστε ότι πάμε να γράψουμε ιστορία, γιατί όσο προχωράμε, το άγχος μεγαλώνει! Θέλουμε πολύ να πετύχουμε και όλα τα υπόλοιπα, τα ‘χουμε αφήσει πίσω μας... Κανείς μας δεν σκέφτεται το μετά ή την κληρονομιά που μπορεί να αφήσουμε με μία ενδεχόμενη διάκριση, εμείς κοιτάμε το τώρα και διψάμε για μία μεγάλη επιτυχία!»

Α.Κ.: «Αυτό είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να το συνειδητοποιήσουμε στην ηλικία μας! Πιο πολύ κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και οριοθετούμε τον επόμενο στόχο, παρά συζητάμε τι και πως το έχουμε καταφέρει... Σήμερα (σ.σ.: χθες) που κερδίσαμε την Ιταλία, νιώθουμε σαν να κατακτήσαμε μετάλλιο, αν νικήσουμε αύριο (σ.σ.: απόψε) τη Σερβία, θα νομίζουμε ότι το πήραμε! Έτσι λειτουργούμε και αυτό είναι λογικό, γιατί είμαστε νέοι και ακόμη δεν έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία για να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις.»

- Τη Σερβία θα την αντιμετωπίσουμε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες. Ο τρόπος που χάσαμε στον πρώτο αγώνα, δείχνει ότι οι Σέρβοι δεν είναι ένας αντίπαλος που προκαλεί τρόμο...

Β.Μ.: «Η Σερβία είναι στα μέτρα μας και νομίζω ότι η πρόκριση στον τελικό, θα εξαρτηθεί περισσότερο από τη δική μας απόδοση! Στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι στην 2η φάση, η κούραση έπαιξε καθοριστικό ρόλο, γιατί κερδίζαμε σε όλη την διάρκεια και τελικά χάσαμε στα τελευταία τρία λεπτά! Στον ημιτελικό, όμως, θα μπούμε με μεγάλη θέληση και συγκέντρωση και θέλω να πιστεύω ότι θα τους νικήσουμε...»

Α.Κ.: Είναι ίσως ο πιο βατός αντίπαλος που θα μπορούσε να μας τύχει σε έναν ημιτελικό! Νομίζω ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, θα έχουμε τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όπως άλλωστε φάνηκε στον αγώνα της περασμένης Τρίτης (29/07)... Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι δεν έχουν ποιότητα! Είναι πλήρης ομάδα, έχουν καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και έναν εξαιρετικό σουτέρ... Δεν είναι όπως η Ιταλία, που είχε μόνο δύο επικίνδυνους γκαρντ...»

- “Μυστικά” στον αθλητισμό δεν υπάρχουν, αλλά αν υπάρχει κάτι - που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος - και σας κάνει να φαίνεστε μία ξεχωριστή, λαμπερή και ανταγωνιστική ομάδα, τι είναι αυτό;

Β.Μ.: «Το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και η ατμόσφαιρα που είναι εξαιρετική, γιατί όλα τα παιδιά, είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας! Από την αρχή έχουμε πει ότι, ό,τι κάνουμε, το κάνουμε πρώτα για να το ευχαριστηθούμε εμείς και μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα... Αυτό είναι που μας έχει φέρει ως εδώ, σε συνδυασμό με το ταλέντο, την ποιότητα και την μπασκετική “χημεία” αυτής της ομάδας»

Α.Κ.: «Δεν αρχίσαμε πολύ καλά και ίσως γι‘ αυτό το λόγο, κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να φτάσουμε να διεκδικούμε ακόμη και μετάλλιο! Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, αλλά όπως αποδείχτηκε, μας έκαναν πιο δυνατούς και μας “όπλισαν” με μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο μας. Γι‘ αυτό και ακολουθούμε πιστά τις εντολές του προπονητή μας και εφαρμόζουμε το πλάνο του, για να τον πετύχουμε! Ακόμη, όμως, δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε... Ίσως ακουστεί υπερβολικό να το πω, αλλά νομίζω όλα τα παιδιά εδώ στην Εθνική, μόνο το χρυσό σκέφτονται...»

- Ποιος παίκτης είναι το γούρι σας και ποιος είναι εκείνος που σας χαλαρώνει περισσότερο;

Β.Μ.: «Ο άνθρωπος που μας τονώνει και μας ανεβάζει το ηθικό είναι ο team manager, o κ. Καρβέλας! Από ‘κει και πέρα, εκτός γηπέδου, ο Βασίλης ο Χαραλαμπόπουλος, είναι ο πιο πλακατζής και ο πιο άνετος, ενώ μέσα στο παρκέ, είναι ο καλύτερος παίκτης του Ευρωμπάσκετ!»

Α.Κ.: «Μετά το φαγητό, συγκεντρωνόμαστε όλοι στο διάδρομο της πτέρυγας του 5ου ορόφου, στο ξενοδοχείο που μένουμε, καθόμαστε οκλαδόν και συζητάμε τα λάθη μας, κοιτάμε τα στατιστικά των αντιπάλων μας και προσπαθούμε να χαλαρώσουμε λιγάκι! Κάθε τόσο, πετάγεται ο Χαραλαμπόπουλος, λέει ένα αστείο και αποσυντονιζόμαστε λίγο, αλλά μετά από λίγο η συζήτηση ξανασοβαρεύει...»

 

Τελευταία Νέα