Κατσικάρης: «Χαίρεσαι να τους βλέπεις να προπονούνται»

Κατσικάρης: «Χαίρεσαι να τους βλέπεις να προπονούνται»

Γιάννης Ράμμας
Κατσικάρης: «Χαίρεσαι να τους βλέπεις να προπονούνται»

bet365

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τη χαρά του να 'ναι ο προπονητής αυτής της Εθνικής Ομάδος, η οποία ξεχωρίζει, πέραν των ικανοτήτων της, για τη διάθεσή της και το IQ της.

Ο 47χρονος ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε κατά την επιστροφή της «γαλανόλευκης» απ' το Καρπενήσι για...

...τις εντυπώσεις του απ' το πρώτο στάδιο προετοιμασίας: «Το πιο δύσκολο της υπόθεσης σ' αυτό το πρώτο στάδιο είναι το γεγονός ότι έχεις 16 παίκτες που προέρχονται από διαφορετικές καταστάσεις, με την έννοια ότι κάποιοι είχαν το περιθώριο να ξεκουραστούν λίγο περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Ο πρώτος στόχος ήταν, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα απ' τα εργομετρικά, να φτιάξουμε μία ομάδα, εναρμονίζοντας αυτές τις διαφορετικές καταστάσεις, ώστε να 'χουμε ένα αποτέλεσμα που θα χρειαστούμε τις επόμενες ημέρες, για να πάρουμε αυτό που θέλουμε απ' το σύνολο. Ένα απ' τα βασικά συστατικά για τη συνέχεια είναι να 'μαστε σε καλή κατάσταση, έτσι ώστε να 'χουμε αντοχές και ταχύτητα. Πραγματικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος απ' τη δουλειά που κάναμε. Δεν είχαμε τραυματισμούς, μ' εξαίρεση αυτόν του Μιχάλη Τσαϊρέλη (σ.σ. θλάσης στους κοιλιακούς). Κι είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί εγώ το ήξερα, αλλά το διαπίστωσα γι' ακόμη μία φορά ότι η εξυπνάδα και το IQ του Έλληνα είναι πολύ υψηλά».

...το αν η φετινή «γαλανόλευκη» είναι ομάδα του προπονητή: «Χαίρεσαι να τους βλέπεις να προπονούνται. Δε χρειάζεται να πω για το κλίμα, για τη διάθεση. Ήταν κάτι απ' την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο πούλμαν,για να πάμε εκεί (σ.σ. στο Καρπενήσι). Και παράλληλα υπήρχε συγκέντρωση, οι παίκτες αφομοιώνουν την κάθε πληροφορία κι ως προπονητής χαίρεσαι, όταν η ομάδα έχει τη διάθεση και την εξυπνάδα, που χρειάζεται πολύ στο μπάσκετ, ώστε να κάνει βήματα μπροστά κάθε ημέρα. Η ομάδα αυτή είναι καλός δέκτης της πληροφορίας, προχωράς καθημερινά και δε μπορείς να ζητήσεις πραγματικά κάτι παραπάνω».

...τη συνέχεια εν όψει Mundobasket 2014 της Ισπανίας (30/8-14/9): «Θα δούμε από εδώ και πέρα λίγο περισσότερο θέματα τακτικής. Δουλέψαμε τη φυσική κατάσταση στο βουνό, βάλαμε και κάποια πράγματα σε ό,τι αφορά το μπάσκετ και τη φιλοσοφία μας. Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε στην πράξη αυτό που είχαμε πει ότι θέλουμε, δηλαδή υψηλές ταχύτητες στο παιχνίδι με πολύ μυαλό. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, οπότε θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κάθε ημέρα. Το 'χουμε πει και στα παιδιά ότι χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση, ώστε να μη χάσουμε ούτε 5 λεπτά».

 

Τελευταία Νέα