O Κώστας Παπανικολάου στο gazzetta.gr

O Κώστας Παπανικολάου στο gazzetta.gr

bet365

O Κώστας Παπανικολάου, μιλάει για την Εθνική ομάδα και τον Φώτη Κατσικάρη. Παρ’ ότι δεν σχολιάζει, επιμελώς, το ενδεχόμενο “άλμα” στο ΝΒΑ, το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ για την ανταλλαγή που “μαγειρεύεται”!
Σε λίγες μέρες (31 Ιουλίου), θα κλείσει τα 24 του χρόνια και σε τόσο νεαρή ηλικία, έχει προλάβει να αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2012 και 2013) με τον Ολυμπιακό και από μία φορά πρωταθλητής Ελλάδας (2012) και Ισπανίας (2014). Σε διασυλλογικό επίπεδο, έχει κατακτήσει ακόμη δύο Κύπελλα Ελλάδας (2010, 2011) και έχει αγωνιστεί σε τρία συνεχόμενα φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα (2012, 2013, 2014). Φορώντας τη γαλανόλευκη φανέλα, έχει κατακτήσει τρία χρυσά και τρία αργυρά μετάλλια με τις μικρές Εθνικές ομάδες (εφήβων και νέων) σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ το 2009, αναδείχτηκε MVP του Ευρωμπάσκετ Νέων που διεξήχθη στη Ρόδο.
Ο λόγος για τον Κώστα Παπανικολάου, που μετά από έναν χρόνο στηνΜπαρτσελόνα, δέχεται ολοένα και πιο ασφυκτικό pressing από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να μετακομίσει στο ΝΒΑ. Πρόσφατα, οι Χιούστον Ρόκετς, που διατηρούν τα δικαιώματα του Τρικαλινού διεθνούς φόργουορντ (το 2012 επελέγη στο νο48 του ντραφτ από τους Νικς), διαπραγματεύτηκαν μαζί του το ενδεχόμενο υπογραφής διετούς συνεργασίας (4,15 εκατομμύρια δολάρια μικτά για 2 χρόνια), όμως, το υψηλό buy-out που προβλέψει το συμβόλαιό του με τους “μπλαουγκράνα” (1,12 εκ. Ευρώ, δηλαδή 1,5 εκατομμύριο δολάρια) σε συνδυασμό με την αδυναμία της ομάδας του Τέξας, να πληρώσει περισσότερα από 600.00 δολάρια, οδήγησε σε ναυάγιο της συζητήσεις.
“Ζωντανό” ακόμη το εφετινό “άλμα” στο ΝΒΑ!
Συναντήσαμε τον Κώστα Παπανικολάου στο κλειστό του ΟΑΚΑ, πριν την αναχώρηση της αποστολής της Εθνικής ομάδας για το Καρπενήσι και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του για νέο ξεκίνημα της “επίσημης αγαπημένης”, ωστόσο, ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει τίποτε σχετικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οι πληροφορίες του gazzetta.gr, όμως, αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποί του συζητούν με τους Ρόκετς, το ενδεχόμενο ανταλλαγής των δικαιωμάτων του, καθώς το ενδιαφέρον για τον 24χρονο Έλληνα άσο είναι έντονο από τουλάχιστον 4 ομάδες. Μεταξύ άλλων πρόκειται για τους Ατλάντα Χόουκς και τους Φιλαντέλφια Σίξερς, που έχουν προπονητές (Μάϊκ Μπάντενχόλτζερ και Μπρετ Μπράουν) με πολύ ευρωπαϊκή φιλοσοφία στο μπάσκετ (ήταν βοηθοί του Γκρεγκ Πόποβιτς στο Σαν Αντόνιο) και τον προορίζουν για σημαντικό ρόλο!
Κλειδί για το deal, το τριετές συμβόλαιο!
Αν κι εφόσον, οι “ρουκέτες” ικανοποιηθούν στα ανταλλάγματα, τότε το deal είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί, γιατί η συνεργασία θα είναι τριετούς διάρκειας και ο μέσος όρος των ετήσιων απολαβών που θα έχει, θα ξεπερνά κατά πολύ τα χρήματα που του έδιναν οι Ρόκετς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οΠαπανικολάου θα έχει αξία να πληρώσει από την τσέπη του τα περίπου 9/15 του buy-out (900.000 δολάρια), που προκύπτουν αν αφαιρέσει κανείς τις 600.000 δολάρια, που βάσει κανονισμών, προσμετρούνται στο salary-cup μίας ομάδα ΝΒΑ, η οποία θέλει να αγοράσει έναν παίκτη από άλλη λίγκα.
- Πως είναι το συναίσθημα της “επανασύνδεσης” με την Εθνική ομάδα και με παλιούς συμπαίκτες, ενόψει μίας νέας περιπέτειας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην χώρα που αγωνίζεσαι;
«Πραγματικά πολύ όμορφο! Η Εθνική ομάδα είναι η ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή... Μόνο και μόνο η ευκαιρία που έχουμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε μία διεθνή διοργάνωση, για μένα είναι κάτι πολύ σημαντικό και μεγάλο και χαίρομαι διπλά γιατί φέτος στην ανδρών, είμαστε πολλά παιδιά από τη φουρνιά μου, με τα οποία μεγαλώσαμε μαζί στις μικρές Εθνικές κι έχουμε ζήσει πάρα πολλά...»
- Γενικά, φέτος, επιχειρείται ένα μεγάλο “πάντρεμα” ανάμεσα σε πολλές γενιές...
«Έτσι φαίνεται και σ’ αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει η παρουσία των πιο παλιών παικτών, που έχουν προσφέρει πολλά και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τον κατάλληλο χαρακτήρα για να εντάξουν όλα τα νέα παιδιά στην Εθνική ομάδα, έτσι ώστε να γίνουμε και πάλι η γνωστή παρέα του καλοκαιριού και από ‘κει και πέρα να είμαστε υγιείς, να δουλέψουμε μεθοδικά και να προσεγγίσουμε βήμα-βήμα τους στόχους μας.»
- Νέο ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα, με καινούριο Έλληνα προπονητή, που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ισπανία, όπου παίζεις εσύ και θα διεξαχθεί και το Μουντομπάσκετ...
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον coach, όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και σ‘ όλη την Ευρώπη και αυτό φαίνεται από τις προτάσεις που είχε ως τώρα στα χέρια του, αλλά και από τη δουλειά που έχει κάνει. Από ‘κει και πέρα, είναι μία νέα αρχή και όλοι ξέρουμε ότι το εγχείρημα της προετοιμασίας μίας Εθνικής ομάδας είναι το πιο δύσκολο για έναν προπονητή, γιατί πρέπει μέσα σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα να “χτίσει” ένα εντελώς καινούριο σύνολο, περνώντας την δική του φιλοσοφία... Αλλά, είναι σημαντικό το ότι όλα τα παιδιά, ξέρουμε καλά που έχουμε έρθει, για ποιον και γιατί έχουμε καλούμαστε να παίξουμε και είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα...»
- Οι Ισπανοί τι λένε για μας; Μας υπολογίζουν ή επειδή τα τελευταία χρόνια μας κερδίζουν συνέχεια (πέρσι τους κερδίσαμε μόνο), δεν ασχολούνται μαζί μας;
«Μας σέβονται και μας εκτιμούν πολύ σαν αντίπαλο και σαν μπασκετική δύναμη, γιατί εδώ και πολλά χρόνια αρκετοί Έλληνες παίκτες επιλέγονται από τις ομάδες τους και παίζουν στο πρωτάθλημά τους.»
- Η πρώτη σου χρονιά στην Μπαρτσελόνα σε βρήκε πρωταθλητή Ισπανίας. Θα παραμείνεις στην Βαρκελώνη ή σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να δοκιμάσεις στο ΝΒΑ και τους Ρόκετς;
«Αυτή είναι μία ερώτηση που δεν κολλάει με την Εθνική ομάδα!»
 

Τελευταία Νέα