Έμπειρο γκαρντ χρειάζεται, όχι ένα «στοίχημα»

Έμπειρο γκαρντ χρειάζεται, όχι ένα «στοίχημα»

Έμπειρο γκαρντ χρειάζεται, όχι ένα «στοίχημα»
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού, παρατηρεί ένα μπέρδεμα και ελπίζει να έρθει ένα έμπειρο γκαρντ και όχι κάποιο «λαχείο» που θα περιμένουμε όλη τη χρονιά για να... κληρώσει.

Δεν έχουν περάσει 20 μέρες από τότε που έγραφα πως το φετινό καλοκαίρι στον Ολυμπιακό θα ήταν εύκολο, αλλά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Οι Πειραιώτες ερευνούν την αγορά για Αμερικανό γκαρντ, αλλά αφήνουν να εννοηθεί πως αν πάρουν χρήματα για τον Σίμονς θα τον δώσουν (δηλαδή θα ψάχνουν και σέντερ). Γενικά παρατηρώ ένα μπέρδεμα...

Σίγουρα ο Ντιλέινι και ο Μπράουν πήγαν πίσω τον σχεδιασμό και έτσι αναγκάστηκε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας να βρεθεί στο Λας Βέγκας.

Ξεκαθαρίζω πως στο summer league οι ομάδες αναζητούν λαχεία... αυτά άλλοτε πληρώνουν και άλλοτε όχι.

Προσωπικά δε θα ήθελα ο Ολυμπιακός να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Δε θέλω ένα ακόμη στοίχημα για το οποίο θα πρέπει να περιμένω να έρθει ο Φεβρουάριος για να αποδώσει ή στο τέλος να μη μπορώ να του επιρρίψω ευθύνες αφού το άλλοθι της «απειρίας» θα είναι υπαρκτό. Ειδικά για τη θέση που ψάχνει ο Ολυμπιακός προτιμώ παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Έτσι κι αλλιώς η διοίκηση απέδειξε πως δεν έχει πρόβλημα να ξοδέψει χρήματα (750.000 το χρόνο στον Ντιλέινι, 500.000 στον Κάρλον Μπράουν και σχεδόν τα διπλάσια στον Ντέρικ Μπράουν).

Συμφωνώ να μην πληρώνουν υπεραξίες αλλά και στο Λας Βέγκας το 90% των παικτών κοστίζουν 300.000 «ταβάνι» και κάνεις τον σταυρό σου να σου παίξουν με διάρκεια και συνέπεια (εκλάμψεις θα έχουν σίγουρα). Διάθεση να ξοδέψουν για κάτι καλό υπάρχει πάντως.

Πέρυσι ήταν στοίχημα οι Ντάνστον και Λοτζέσκι (τα κέρδισε ο Ολυμπιακός), αλλά και οι Πέτγουεϊ, Σίμονς (τα έχασε ο Ολυμπιακός αφού δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα). Τώρα που το ξανασκέφτομαι μόνο οι Λο και Μπέγκιτς δεν είχαν ρίσκο, ασχέτως αν κανένας δεν απέδωσε για διαφορετικούς λόγους. Πλέον το άλλοθι της πρώτης σεζόν σε τοπ επίπεδο έχει χαθεί για τους Πέτγουεϊ και Σίμονς και δε θέλω να το... κουβαλάει ούτε ο Αμερικανός γκαρντ που θα φέρει ο Μπαρτζώκας.

Οθέλο Χάντερ και Όλιβερ Λαφαγέτ έχουν εικόνες από την Ευρωλίγκα και αυτό είναι στα πλεονεκτήματα των Πειραιωτών.

ΥΓ: Η ανακοίνωση για την οποία έγραφα και δεν ήταν μεταγραφική, πίστευα πως θα ήταν η ανανέωση του Βαγγέλη Μάντζαρη. Δεν έχει έρθει... ακόμη.

ΥΓ 2: Ο Ντιλέινι είναι «ασσόδυο», ο Μπράουν είναι «δυαροτριάρι», ο Μίτσοφ «τριάρι». Καταλαβαίνω πως πρέπει να παίζει σε δύο θέσεις, αλλά τελικά ποιες είναι αυτές;

ΥΓ 3: Δε ξέρω πόσοι από σας διαβάσατε τη συνέντευξη που έδωσε ο Στράτος Περπέρογλου στον Ελεύθερο Τύπο και στο συνάδελφο Λευτέρη Μούτη... «Έφυγα από την ομάδα με τις καλύτερες αναμνήσεις. Αναγνωρίζω ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν και θέλω να τονίσω πως είναι η πρώτη φορά που φεύγω από μία ομάδα σε τέτοιο κλίμα» ανέφερε ο Περπέρογλου. Τελικά δεν έφυγε για λίγες χιλιάδες ευρώ περισσότερα. Σπουδαίος άνθρωπος ο Στράτος.

ΥΓ 4: Ο Εστεμπάν Μπατίστα είναι ένας σέντερ ο οποίος ξέρει πως να χρησιμοποιεί άριστα το σώμα του στην επίθεση, παίζει με πλάτη, τελειώνει καλά τις φάσεις και είναι εύστοχος στις βολές. Στην άμυνα όμως διαθέτει πολύ αργά πόδια και σίγουρα οι αντίπαλοι θα τον «χτυπήσουν» σε αυτό αρκετά. Άλλες χρονιές δε θα ασχολούνταν ο Παναθηναϊκός, αλλά οι εποχές αλλάζουν συνυπολογίζοντας και την (πολύ σωστή) ελληνοποίηση που θέλει να επιχειρήσει ο Παναθηναϊκός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.