Όλες οι παράμετροι για Σπανούλη και Εθνική!

Όλες οι παράμετροι για Σπανούλη και Εθνική!

Όλες οι παράμετροι για Σπανούλη και Εθνική!

bet365

Το gazzetta.gr μίλησε με όλους όσοι εμπλέκονται στο περίπλοκο θέμα της συμμετοχής ή όχι του 31χρονου άσου του Ολυμπιακού στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το Μουντομπάσκετ και καταγράφει τα δεδομένα.

Πριν αρχίσουμε να παραθέτουμε όλες τις πτυχές της ανάλυσης, να ξεκαθαρίσουμε κάτι! Από το καλοκαίρι του 2004, όταν και ο Βασίλης Σπανούλης κλήθηκε στην Εθνική ανδρών, ουδέποτε επέλεξε να απουσιάσει από κάποια επίσημη υποχρέωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αν εξαιρέσουμε το Ευρωμπάσκετ του 2011 στη Λιθουανία, από το οποίο έλειψε λόγω επέμβασης στους κοιλιακούς προσαγωγούς! Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), λοιπόν, μέχρι το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (2013), ο 31χρονος διεθνής σούτινγκ-γκαρντ, έχει τιμήσει και με το παραπάνω τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος και αν συνυπολογίσουμε και τις συμμετοχές του στις μικρές Εθνικές ομάδες, ο “Kill-Bill” βρίσκεται στην διάθεση της “επίσημης αγαπημένης” από το 1999, δηλαδή τα 14 από τα 15 τελευταία καλοκαίρια!

«Μέχρι τα 40 μου στην Εθνική!»

Τον Ιούλιο του 2012, άλλωστε, μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τη Νιγηρία στο Καράκας της Βενεζουέλας και την αποτυχία της Ελλάδας να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο ίδιος είχε δηλώσει ευθαρσώς: “Να με έχει ο Θεός καλά, να πατάω γερά στα πόδια μου και θα παίζω στην Εθνική μέχρι τα 40 μου!”. Περίπου 14 μήνες αργότερα, ο Λαρισινός μπασκετμπολίστας “έσφιξε τα δόντια” και κάνοντας ολημερίς και ολονυχτίς θεραπείες, δήλωσε “ετοιμοπόλεμος” και έπαιξε κανονικά εναντίον της Φινλανδίας, 3,5 μέρες αφότου είχε υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού στον αγώα της Ελλάδας με τη Ρωσία! Η απόφασή του μπορεί να μην ήταν λογική, γιατί στη συνέχεια τον έθεσε εκτός για περίπου 20 μέρες από τις υποχρεώσεις των “ερυθρολεύκων”, ωστόσο είναι ενδεικτική της αυταπάρνησης που τον χαρακτηρίζει και των συναισθημάτων που τον κατακλύζουν όταν αντιπροσωπεύει την πατρίδα του!

Η πιο βεβαρημένη σεζόν!

Όλα αυτά βέβαια, είναι λίγο πολύ γνωστά γι' αυτό και παραθέτονται ως μία υπενθύμιση της ιστορίας του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα. Πάμε να αναλύσουμε τώρα τις πιθανότητες της συμμετοχής του στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/08-14/09). Στις 4 του Ιούνη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε μία πολύ βεβαρημένη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας έχασε 10 παιχνίδια, λόγω της οστεοχονδρίτιδας που τον ταλαιπώρησε στο γόνατο. Η υπερπροσπάθεια που χρειάστηκε να καταβάλλει λόγω και της απουσίας του Έϊσι Λο, ανάγκασαν τον V-Span να απουσιάσει συνολικά από 7 ματς της Α1 Κατηγορίας (από τις 16/02 εναντίον του ΠΑΟΚ, ξανάπαιξε στις 03/05 εναντίον του Πανιωνίου) και από 3 αγώνες του Top-16 στην Ευρωλίγκα, ενώ, όταν επέστρεψε, υποχρεώθηκε να παίξει στα “κόκκινα” (παίρνοντας και χάπια), έχοντας όλες τις αντίπαλες άμυνες προσαρμοσμένες πάνω του!

Του συστήθηκε 7-8 εβδομάδες ξεκούραση!

Το πρόβλημα του Σπανούλη, οφείλεται στην μεγάλη καταπόνηση του κορμιού του (και από την έξτρα προπόνηση που κάνει με τρέξιμο στην άμμο) και στους τελικούς των πλέϊ-οφ, φάνηκε ότι επηρέασε την εκρηκτικότητά και την φρεσκάδα του. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη πάθηση, δεν ξεπερνιέται με επέμβαση αλλά απαιτεί ξεκούραση 7-8 εβδομάδων, τόσο ο Δημήτρης Σκορδής, που είναι ο φυσιοθεραπευτής που τον “κουράρει” εδώ και πολλά χρόνια, όσο και ο γυμναστής του Ολυμπιακού και προσωπικός του φίλος,Ανδρέας Γκατζούλης αλλά και ο γιατρός των “ερυθρολεύκων”, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, τον συμβούλεψαν να μείνει εκτός προπονήσεων για σχεδόν 2 μήνες και στη συνέχεια να επιστρέψει πολύ συντηρητικά σε ρυθμούς προπόνησης.

Η διαχείριση της υπόθεσης από τον Κατσικάρη

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τους ανθρώπους που έχουν υπό την επίβλεψή τους τον ηγέτη του Ολυμπιακού και ενημερώθηκε για την κατάσταση του προβλήματος που ταλαιπωρεί τον Βασίλη Σπανούλη. Όταν έφτασε η ώρα να μιλήσει με τον ίδιο, αφού του γνωστοποίησε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει στα σχέδιά του για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και εισέπραξε την θετική απάντηση του 31χρονου άσου, συζήτησε μαζί του, το ενδεχόμενο να μπει πιο συντηρητικά στο ρυθμό των προπονήσεων, έτσι ώστε στην περίπτωση που δεν αισθανθεί ενοχλήσεις, να επιστρέψει σταδιακά στο επιθυμητό επίπεδο. Η κουβέντα ολοκληρώθηκε με τον Σπανούλη (ο οποίος τον εκτιμά απεριόριστα), να του υπόσχεται ότι αν το γόνατό του το επιτρέψει θα τεθεί στην διάθεση της Εθνικής ομάδας, με τον 47χρονο Νικαιώτη τεχνικό να περιμένει την απάντησή του μέχρι τις 10 Ιουλίου, για να ανακοινώσει το προσκλητήριο για την προετοιμασία, που θα αρχίσει στις 21 του μήνα.

Δεν μπορεί να αποφασίσει!

Η διάθεση του “Kill-Bill” να παίξει στο τελευταίο Μουντομπάσκετ της καριέρας του (το επόμενο θα διεξαχθεί το 2019, όταν θα είναι πλέον 37 ετών), θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, το ίδιο, όμως, συμβαίνει και με την επιθυμία να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο για τουλάχιστον 3-4 χρόνια, γεγονός που τον “υποχρεώνει” να προσέξει όσο περισσότερο γίνεται το σώμα του. Η οριστική του απάντηση, αναμένεται στις επόμενες μέρες τέλος, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της Εθνικής ομάδας, έστω κι αν ο ίδιος δεν μπορεί να “χωνέψει” το ενδεχόμενο να χάσει μία τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση, σε μία χώρα που λατρεύεται και με έναν προπονητή που σέβεται εκτιμά πολύ. Με δεδομένο ότι το διάστημα των δύο μηνών από το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού συμπληρώνεται στις 4 Αυγούστου, όταν και η Εθνική ομάδα θα έχει ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι και θα ετοιμάζεται για τα πρώτα φιλικά παιχνίδια στο τουρνουά του Πο (με Σερβία, Κροατία και Γαλλία), το εγχείρημα της έστω και συντηρητικής ενσωμάτωσής του, φαντάζει αρκετά δύσκολο. Ειδικότερα, όταν ο ίδιος παραπονιέται ότι ακόμη, νιώθει μικρές ενοχλήσεις. Μακάρι να βγούμε “ψεύτες”, γιατί ο Σπανούλης το θέλει πολύ γι' αυτό και τις τελευταίες μέρες αμφιταλαντεύεται και μία λέει “θα πάω” και την άλλη “δε γίνεται”!

 

Τελευταία Νέα