«Παραμένει απειλή για τον Παναθηναϊκό ο Σπανούλης»

Gazzetta team
«Παραμένει απειλή για τον Παναθηναϊκό ο Σπανούλης»
Ο SG της Εφές, Κώστας Βασιλειάδης, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Ολυμπιακό, μίλησε για τους τελικούς της Α1 και αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Κώστας Βασιλειάδης στον «ΓΑΥΡΟ»:

«Απ’ ό,τι είδα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα με αποτέλεσμα να κυνηγάει από την αρχή το ματς, όμως σιγά-σιγά και αφού ο Παναθηναϊκός έχανε πολλά ελεύθερα σουτ, ο Ολυμπιακός βρήκε τον ρυθμό μέσα από την άμυνά του. Στη συνέχεια μέσω της επίθεσης μείωσε τη διαφορά και νομίζω πως αν δεν γίνονταν κάποια περιττά λάθη θα μπορούσε να πάρει το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά, ενώ συνέχισε: «Έτσι είναι αυτά τα ματς, όμως. Είναι τελικοί και υπάρχει αρκετό άγχος και είναι πολύ σημαντικό να κερδίσεις εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός πάντως, αν είναι πιο ήρεμος, απέδειξε την Πέμπτη πως μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό ανά πάσα ώρα και στιγμή σε οποιαδήποτε έδρα».

Στην συνέχεια ο Κώστας Βασιλειάδης, επικεντρώθηκε στον σημερινό αγώνα (19:45/ΝΕΡΙΤ), όπου το ΣΕΦ θα είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό. «Θα είναι μεγάλο κίνητρο για τον Ολυμπιακό ότι το ΣΕΦ θα είναι γεμάτο. Είδα όλη τη σειρά με τη Ρεάλ και εντός έδρας παρατήρησα μία δυναμική της ομάδας με τον κόσμο της στο πλευρό της. Από τη στιγμή κιόλας που κέρδισε σχετικά εύκολα τη Ρεάλ, έδειξε πως είναι στις τοπ ομάδες στην έδρα της. Ο Παναθηναϊκός μπορεί με την έλευση του Αλβέρτη να παίζει πιο επιθετικά και ταυτόχρονα καλύτερο μπάσκετ, αλλάξανε κάπως τα πράγματα, αλλά το πλεονέκτημα που έχει ο Ολυμπιακός στην έδρα του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν ξέρω αν οι δύο ομάδες θα περάσουν τους εξήντα πόντους, ο Ολυμπιακός όμως θα παίξει καλύτερα στο ΣΕΦ. Όπως έδειξε με τη Ρεάλ πήρε τα παιχνίδια που είχε ανάγκη στην έδρα του και μετά πήγε στο πέμπτο ματς να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε», τόνισε.

Ο παίκτης της Αναντόλου Εφές αναφέρθηκε και στον ηγέτη και αρχηγό του Ολυμπιακού, τον Βασίλη Σπανούλη: «Θα είναι μεγάλη απώλεια ο Γκιστ αν δεν παίξει ή αγωνιστεί ουσιαστικά ανέτοιμος. Είναι γεγονός πως ο Παναθηναϊκός στηρίζεται πάνω του και οι παίκτες του αλλάζουν σε όλα τα πικ εν ρολ, είναι αθλητικοί και στο ένας εναντίον ενός μπορούν να δυσκολέψουν τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλης). Πάντως γνωρίζει ο Σπανούλης πώς να βρει τον τρόπο για τη δίοδό του προς το καλάθι. Είναι ο καλύτερος παίκτης αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη και στο ένας εναντίον ενός είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Μπορεί, λοιπόν, να ήταν άστοχος στο προηγούμενο ματς, όμως παραμένει και είναι η νούμερο ένα απειλή του Παναθηναϊκού».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα