Ο Κώστας Χαραλαμπίδης για τη σειρά Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης για τη σειρά Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Ο γηραιότερος μπασκετμπολίστας του πρωταθλήματος, Κώστας Χαραλαμπίδης, μιλάει στο gazzetta.gr για την μάχη του εφετινού τίτλου, σχολιάζει τη σειρά Πανιωνίου - ΠΑΟΚ και αποκαλύπτει το μυστικό της “μπασκετικής” του μακροζωίας!
Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, έκλεισε τα 38 και αισίως διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του! Η καριέρα του άρχισε πριν από σχεδόν 20 χρόνια στον Μακεδονικό και έκτοτε έχει περάσει από την Ολύμπια Λάρισας, το Μαρούσι, τον Πανελλήνιο, τον Άρη, τον ΚΑΟ Δράμας, την ιταλική Μπρίντιζι, ενώ από πρόπερσι, δεν φοράει απλά τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά είναι ο αρχηγός του!
Ο λόγος για τον βετεράνο point-guard, Κώστα Χαραλαμπίδη, που αν μετά από όλα όσα διαβάσατε, νομίζετε ότι απλά συμπληρώνει την 12αδα του “δικεφάλου του Βορρά”, τότε απλά, είτε δεν παρακολουθείτε πολύ τα τεκταινόμενα στην Α1 Κατηγορία, είτε νομίζετε ότι ο βραχύσωμος Θεσσαλονικιός, είναι αρκετά χρόνια μικρότερος! Άλλωστε, δεν βρίσκεις συχνά έναν 39χρονο μπασκετμπολίστα να είναι ο πιο εύστοχος στις βολές (86,2%), 2ος στα τρίποντα (40%) και παράλληλα, 2ος σκόρερ (μ.ο. 12,1π.) και 2ος πασέρ (μ.ο. 2,1ασ.) στην ομάδα που διεκδικεί την 3η θέση στην Α1 Κατηγορία. Το gazzetta.gr τον συνάντησε στην συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ, για τη σειρά των τελικών και των αγώνων του “μικρού τελικού” και ο γηραιότερος παίκτης του πρωταθλήματος είχε ενδιαφέροντα πράγματα να πει...
- Πως βλέπεις τους εφετινούς τελικούς, με δεδομένο ότι έχεις μία πολύ πρόσφατη εικόνα από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και χωρίς να έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό...
«Κατ‘ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτοί οι αγώνες είναι εντελώς διαφορετικοί από οποιονδήποτε άλλον και οι δύο ομάδες παρουσιάζονται με το υψηλότερο δυνατό κίνητρο. Αυτό που είδα εγώ στον Παναθηναϊκό, στα τρία ματς που παίξαμε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι ότι σε κάθε παιχνίδι γινόταν ολοένα και καλύτερος! Ανέβαζε συνεχώς ρυθμούς και προοδευτικά έβρισκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που προσπαθήσαμε να του δημιουργήσουμε. Ας μην κρυβόμαστε, η ημιτελική σειρά των αγώνων αποτέλεσε μία δυνατή προετοιμασία, ένα καλό “ζέσταμα” για τις μάχες με τον Ολυμπιακό!»
- Τον Ολυμπιακό τον είδες καθόλου κόντρα στον Πανιώνιο;
«Δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω κανένα παιχνίδι λόγω προπονήσεων, αλλά ξέρω καλά την αγωνιστική του φιλοσοφία, που βασίζεται στον έλεγχο των ριμπάουντ, την πρόθεσή του να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και στη γενικότερη ταχύτητα εκτέλεσης! Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και όποια καταφέρει να επιβάλει τον δικό της τρόπο παιχνιδιού, νομίζω ότι θα έχει τον πρώτο λόγο, με τον Παναθηναϊκό, πάντως, να ξεκινάει με ένα μικρό προβάδισμα, γιατί όπως είπε και ο coach Μπαρτζώκας, το πλεονέκτημα της έδρας στην Ελλάδα, δεν είναι τυπικό αλλά πολύ ουσιαστικό!»
- Πάμε και στον λεγόμενο “μικρό τελικό”, που μας προϊδεάζει για μία πολύ αμφίρροπη μάχη και συναρπαστικούς αγώνες...
«Νομίζω ότι η σειρά των αγώνων Πανιωνίου-ΠΑΟΚ για την 3η θέση του πρωταθλήματος, αναμένεται να προσφέρει πολύ καλό θέαμα και θα είναι απολαυστική τόσο για μας όσο και για τον κόσμο! Ο Πανιώνιος, στο τελευταίο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, εμείς στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό είμαστε ανταγωνιστικοί και παίξαμε ελκυστικό μπάσκετ, οπότε νομίζω δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο για τον μικρό τελικό! Εμείς πετύχαμε τον βασικό μας στόχο που ήταν η είσοδος στην τετράδα και πλέον θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να τερματίσουμε στην 3η θέση, που ειδικά στην Ελλάδα, ισοδυναμεί με το πρωτάθλημα!»
- Παρ’ ότι έχετε παίξει πολύ καλό μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η προσπάθειά σας δεν έχει ανταμειφθεί όσο θα έπρεπε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Μετά από δύο εξαιρετικές εμφανίσεις στο ΟΑΚΑ, παρά τις δύο ήττες, θα περίμενε κανείς να αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό σε ένα κατάμεστο κλειστό της Πυλαίας...
«Αυτό είναι ένα χιλιοειπωμένο θέμα! Έχουν γίνει πολλές εκκλήσεις απ‘ όλους μας στον κόσμο, αλλά παρ‘ όλα αυτά οι φίλαθλοι μας δεν έχουν συγκινηθεί ιδιαίτερα! Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, να παρουσιάζουμε συνεχώς τον καλύτερό μας εαυτό και να προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν μπορούμε ούτε να παρακαλάμε κανέναν, ούτε να πείσουμε με το ζόρι κάποιον ότι αυτό που κάνουμε αξίζει της προσοχής του!»
- Να κλείσουμε με μία προσωπική ερώτηση... Έχεις συμπληρώσει τα 38 σου χρόνια, διανύεις ήδη το 39ο έτος της ηλικίας σου και παρ’ όλα αυτά, εξακολουθείς να παίζεις, όχι απλά βασικός, αλλά να είσαι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ... Πως γίνεται αυτό;
«Όσο συνεχίζω να παίζω δεν σκέφτομαι πόσο χρονών και κατά έναν τρόπο, επιλέγω να ξεχνώ την ηλικία μου! Η αλήθεια είναι ότι προσέχω πολύ το σώμα μου, την διατροφή μου και προσπαθώ να κοιμάμαι αρκετά, αλλά για να μην υπερβάλλουμε, δεν θα επιχειρήσω να νικήσω τον χρόνο! Έχω πείσει τον εαυτό μου ότι θα αγωνίζομαι, όσο μπορώ να καταφέρνω σε ένα αρκετά καλό επίπεδο... Δόξα τω Θεό αντέχω ακόμη...»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα