Ο Τρινκιέρι για το... τέλος του απ' τον πάγκο της Ελλάδος

Ο Τρινκιέρι για το... τέλος του απ' τον πάγκο της Ελλάδος

Ο Τρινκιέρι για το... τέλος του απ' τον πάγκο της Ελλάδος

bet365

Ο Αντρέα Τρινκιέρι δήλωσε συμβιβασμένος με την αποχώρησή του απ' την Ελλάδα κι έριξε τη μπηχτή του στην ΕΟΚ για τον τρόπο χειρισμού του θέματός του.

O 47χρονος Ιταλός προπονητής της Ελλάδος και της ρωσικής Ούνικς Καζάν των Ζήση, Καϊμακόγλου & Βουγιούκα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA για...

...το μέλλον του στον πάγκο της «γαλανόλευκης» εν όψει Mundobasket 2014 της Ισπανίας: «Πραγματικά πιστεύω πως δε θα προπονήσω την Ελλάδα, αλλά δε μπορώ να πω κάτι, επειδή, για να πω την αλήθεια, ίσως υπάρχει πρόβλημα στο δορυφόρο. Δεν είχαμε πολύ καλή επικοινωνία έπειτα την τελευταία ημέρα του Eurobasket. Ακόμα περιμένω».

...για την αποτυχία στο Eurobasket 2013 της Σλοβενίας: «Είχαμε μία πολύ καλή προετοιμασία και, πιστέψτε με, πιστεύω πως με τους περισσότερους παίκτες είχα μία πολύ, πολύ καλή, καθαρή και θετική σχέση και πραγματικά ήταν μία σπουδαία εμπειρία».

«Δεν ήμασταν τυχεροί. Κάναμε μερικά λάθη, αλλά ποιος δεν κάνει;».

«Η Γαλλία ηττήθηκε απ' τη Γερμανία στην πρεμιέρα και τώρα έχει το χρυσό μετάλλιο. Επομένως χρειάζεσαι και μερικά καλά πράγματα την κατάλληλη στιγμή. Δεν το είχαμε αυτό».

«Ήταν γραφτό να συμβεί».

...για την παρθενική εμπειρία του σε ομοσπονδιακό πόστο: «Ήμουν χαρούμενος, που συμμετείχα. Ήταν μία σπουδαία εμπειρία. Έμαθα πολλά. Έδωσα τα πάντα, αλλά δεν ήταν αρκετό. Όταν κοιτάζομαι στην καθρέφτη, αισθάνομαι στεναχωρημένος για το αποτέλεσμα, αλλά πραγματικά ξέρω πως προσπαθήσαμε».

«Είναι ένα τουρνουά στο οποίο μία κατοχή αλλάζει τα πάντα, ένα σφύριγμα, ένα λάθος, ένας τραυματισμός, είναι τόσο μαζεμένο, τόσες πολλές αναμετρήσεις μέσα σε τόσο λίγες ημέρες, που πραγματικά πρέπει πρώτα απ' όλα να μην είσαι το φαβορί. Ως αουτσάιντερ είναι πάντα καλύτερα».

«Σίγουρα θα το ξανάκανα».

«Θέλω να προπονήσω μία εθνική ομάδα, επειδή πραγματικά μπορείς να ζητήσεις κάτι περισσότερο. Επειδή, όταν είσαι σ' ένα σύλλογο, η δουλειά σου είναι να αναμιγνύεις τα συστατικά, που έχεις απ' τις ΗΠΑ, απ' την Ελλάδα, απ' τη Σερβία, απ' τη Ρωσία. Στην εθνική ομάδα αρχίζεις από υψηλότερο επίπεδο, στοχεύοντας στην ενότητα. Και παίζεις για κάτι διαφορετικό, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά στη μέση. Πραγματικά παίζεις για την ευχαρίστηση τού να 'σαι μαζί με τον άλλο, πρέπει να βρεις την καλύτερη δυνατή χημεία χωρίς να κοιτάζεις τα ονόματα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα