Ο Καρύδας του Κοροίβου Αμαλιάδας στο gazzetta.gr

Ο Καρύδας του Κοροίβου Αμαλιάδας στο gazzetta.gr

bet365

Ο Σάκης Καρύδας χάρισε στον Κόροιβο Αμαλιάδας την ιστορική άνοδο στην Α1 και θυμήθηκε για το gazzetta.gr τη στιγμή του νικητήριου τριπόντου του απέναντι στην Καβάλα.

Η ομάδα διέφερε, ο πρωταγωνιστής όχι. Μ' ένα απ' τα πολλά buzzer beaters καριέρας του ο Σάκης Καρύδας χάρισε στον Κόροιβο Αμαλιάδας την ιστορική άνοδο απ' την Α2 στην Α1 κι έκανε έναν ολόκληρο νομό να παραμιλά! Η Ηλεία απέκτησε τον εκπρόσωπό της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία κι ο 34χρονος γκαρντ θα 'χει να θυμάται για πάντα αυτή τη στιγμή. Του τριπόντου. Του νικητήριου τριπόντου. Του νικητήριου τριπόντου της ανόδου. Κι ας το 'χει ξανακάνει.

«Θυμάμαι αρκετά, προφανώς τα πιο σημαντικά, όπως αυτό. Αλλά δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Άλλο ήταν στην Α1, άλλο στην Α2 και πάλι για την άνοδο (σ.σ. με τον Ηλυσιακό)... Σημασία έχει ότι μπήκε και το χθεσινό (3/5) κι η ομάδα ανέβηκε στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και μιλάμε για μία ομάδα με έδρα μία πόλη 18.000 κατοίκων, επομένως αυτομάτως η άνοδος αποκτά μεγαλύτερη αξία» τόνισε στο gazzetta.gr λίγες ώρες έπειτα τη δραματική εντός έδρας επικράτηση επί της Καβάλας (58-57), η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα πανηγύριζε την επιστροφή της στην Α1.

Η ευκαιρία της ανόδου τού Κοροίβου Αμαλαδιάς ήρθε μέσα από πολύμηνη και σκληρή δουλειά όλων, αλλά όλως παραδόξως αυτή του νικητήριου τριπόντου τού την έδωσε ο Κώστας Τότσιος με 0/2 βολές στα -18". Αλλά γιατί τρίποντο κι όχι ένα σουτ πιο κοντά για τουλάχιστον την ισοφάριση;

«Εγώ ως σουτέρ ήθελα τρίποντο. Θυμάμαι και το τελευταίο buzzer beater μου ήταν για τη νίκη κι είχε μπει και σκέφτηκα "Θα το κάνω!"» εξήγησε και συνέχισε: «Προπονητές, συμπαίκτες κι αντίπαλοι ήξεραν πως η επίθεση θα πάει σ' εμένα. Και το πίστευα. Η ομάδα έχει εμπιστοσύνη σ' εμένα κι ως αρχηγός ήθελα ν' ανταποδώσω».

Η μπάλα δεν πέρασε μόνο απ' τα δικά του χέρια, αλλά επέστρεψε αμέσως κι αυτή η εμπιστοσύνη ανταμείφθηκε. «Βοήθησαν και τα μαρκαρίσματα. Έδωσα πάσα, προς στιγμή μ' έχασε ο αντίπαλός μου (σ.σ. ο Νίκος Κατσαρές), η μπάλα επέστρεψε στα χέρια μου και πια είχα όσο χώρο χρειαζόμουν».

«Ευτυχώς μπήκε!» πρόσθεσε, ανακουφισμένος. «Υπήρχε άγχος και πίεση, αλλά κανένα απ' τα παιδιά δεν ήθελε να χαθούν οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και τα καταφέραμε».

Εδώ και λίγες ώρες ο πολύπειρος γκαρντ δεν έχει να παραπονιέται. Αλίμονο. Αλλά, αν τον ρωτήσει κανείς, δε θα ψάξει πολύ να βρει ένα. Και σοβαρό.

«Η Α2 κάθε Σάββατο είναι γεμάτη με συναρπαστικές αναμετρήσεις. Υπάρχουν καλοί παίκτες με εμπειρία απ' την Α1, καλοί προπονητές, τα γήπεδα γεμίζουν. Χρειάζεται μεγαλύτερη οικονομική στήριξη και σίγουρα προβολή. Ό,τι κι αν γίνει, κάθε χρονιά δύο ομάδες απ' την Α1 ανεβαίνουν στην Α2. Αυτό δεν αλλάζει. Πρέπει να στηρίξουμε την κατηγορία. Φέτος το ένα εισιτήριο ανόδου κρίθηκε ανάμεσα σε δύο ομάδες την προτελευταία αγωνιστική, πέρυσι ο Φιλαθλητικός κι η ΑΕΝΚ έπαιξαν την άνοδο σε τρεις παρατάσεις την τελευταία...» επισήμανε.

Τουλάχιστον η επαρχία συνεχίζει τη δική της... προβολή στην Α1. «Θα 'χει δυναμική παρουσία και του χρόνου. Θα υπάρχει ο ΚΑΟΔ, ο Απόλλων Πάτρας, το Ρέθυμνο, ο Κολοσσός Ρόδου, τα Τρίκαλα, ο Κόροιβος Αμαλιάδας...». Πού θα 'ναι ο ίδιος μέχρι τότε; «Υπάρχει σεβασμός κι εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, αλλά δεν είναι μονόπλευρη η κατάσταση. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Το απολαμβάνω εδώ. Δε θα χρειστούν πολλά για να με πείσουν να συνεχίσω στην ομάδα, απλώς περιμένω την πρόταση. Πρώτα θα πρέπει να τελειώσει η χρονιά και να γίνει ο προγραμματισμός, αλλά το θέλω πολύ κι εύχομαι το επόμενο buzzer beater να 'ναι με την ομάδα στην Α1!».

Μέχρι τότε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα