ΤΣΣΚΑ Μοσχας - Παναθηναϊκός: Για την πρόκριση στη Μόσχα

Φάνης Παναγιώτου
ΤΣΣΚΑ Μοσχας - Παναθηναϊκός: Για την πρόκριση στη Μόσχα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός πράξη… 5η, με τον νικητή της σημερινής αναμέτρησης (19:00/novasports 2) να κλείνει μία θέση για το Final Four της φετινής Ευρωλίγκας (16-18/5, Μιλάνο).

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά τις 2 ήττες στη Μόσχα στα πρώτα ματς της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» όμως έδειξαν χαρακτήρα, ισοφάρισαν σε 2-2 στο ΟΑΚΑ και πλέον η σειρά θα κριθεί σε 5ο… do or die παιχνίδι (19:00/novasports 2).

Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη πηγαίνει με καλή ψυχολογία στη Μόσχα και το θετικό είναι πως συνεχίζει χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, καθώς άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι.

Από την άλλη, οι Ρώσοι δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση η σειρά να επιστρέψει στην έδρα τους, πλέον όμως δεν έχουν άλλα περιθώρια. Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν έχει αγωνιστεί σε κανέναν από τους προημιτελικούς, ωστόσο προπονήθηκε και είναι πιθανό να πατήσει παρκέ απόψε.

Μεσίνα: «Να τα αφήσουμε όλα πίσω»

«Έχουμε μπροστά μας το πέμπτο παιχνίδι, ενώ είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σειρά δύο φορές. Πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω μας, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για 40 λεπτά», δήλωσε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αλβέρτης: «Στη Μόσχα για την πρόκριση»

«Πάμε στη Μόσχα για να κάνουμε τη δουλειά μας και να πάρουμε μια νίκη που θα μας δώσει την πρόκριση. Όλοι είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για πετύχουμε τον στόχο μας. Όλοι οι παίκτες κάνουν το καλύτερο δυνατό και αυτό θέλουμε και πρέπει να κάνουμε και στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς. Το σίγουρο είναι πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα παλέψουμε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, για να κάνουμε αυτό το βήμα που χρειάζεται για να είμαστε στο Final Four», ήταν τα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2013-14

PLAYOFFS

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 77-74 παρ.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 77-51
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 65-59
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 73-72 παρ.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 25/4 19:00