Ο προπονητής Αλβέρτης για τους στόχους του Παναθηναϊκού

Ο προπονητής Αλβέρτης για τους στόχους του Παναθηναϊκού

Γιάννης Ράμμας
Ο προπονητής Αλβέρτης για τους στόχους του Παναθηναϊκού
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός οφείλει να συνεχίσει στο υψηλότερο επίπεδο κι αποκάλυψε τους στόχους του ως προπονητής της ομάδος, την οποία επιθυμεί να δει να τρέχει περισσότερο και να σκοράρει εξίσου.

«Θέλοντας και μη, τώρα θα γυρνάς (σ.σ. στην προσφώνηση ως κόουτς). Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Σε μία δύσκολη φαινομενικά στιγμή η ομάδα πρέπει να συνεχίσει με τους ίδιους στόχους και την ίδια πορεία. Αυτή στιγμή στο τιμόνι της, να την πάμε εκεί που θέλουμε, είμαι εγώ κι οι συνεργάτες μου. Θέλω να πω ένα "ευχαριστώ" στον Αργύρη (σ.σ. Πεδουλάκης) γι' αυτά που προσέφερε στην ομάδα αυτόν τον καιρό. Γιατί εκτός από συνεργάτης και προπονητής της ομάδος ήταν και φίλος. Είναι δηλαδή, έτσι. Και θα προσπαθήσω όσο μπορώ εγώ όσο και τα παιδιά να συνεχίσουμε. Δεν έχουμε κάποια άλλη επιλογή. Έχουμε πλήρη επίγνωση το τι πρέπει να κάνουμε κι αυτό που είναι να προσπαθήσουμε να το βγάλουμε στο γήπεδο» είπε σε συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ ο 40χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Ακόμη και στην εξέδρα να κάθομαι, είναι δεδομένο ότι εδώ είναι σπίτι μου. Αυτή τη στιγμή συνεχίζω ως προπονητής αυτής της ομάδος και -τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει αυτή η πορεία που θέλουμε να κάνουμε- θα είμαστε εδώ».

Ο «Φράγκι» μίλησε και για...

...το αν το σκέφτηκε δεύτερη φορά προτού αναλάβει: «Πιστεύω ο χρόνος και τα περιθώρια ήταν πολύ λίγα. Δεύτερη σκέψη σημαίνει ότι δεν πιστεύεις κάτι, έχεις κάποια αμφιβολία. Δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία γι' αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Υπάρχει πίστη μεγάλη στην ομάδα και στα παιδιά κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Μη λέμε πολλά. Είμαστε εδώ να δουλέψουμε και να πάμε μέχρι το τέλος».

...το πώς θα λειτουργήσει το... σοκ της αλλαγής προπονητής: «Θα δείξει... Θα δείξει... Τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Η διοίκηση έχει σκοπό να συνεχίσει η ομάδα να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο κι αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε».

...τα σχέδιά του: «Σίγουρα όλοι έχουμε πράγματα στο μυαλό μας κι εγώ κι οι συνεργάτες του. Το θέμα να προλάβουμε να τα κάνουμε και να δώσουμε κάτι παραπάνω. Η ομάδα ήδη έχει πολύ καλά στοιχεία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το κάτι παραπανω. Κι αυτό είναι λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα και λίγο περισσότερο σκορ. Καταλαβαίνετε;».

...την προσεχή αναμέτρηση απέναντι στην Αναντολού Εφές (14/3, 20:00/novasports 2 - 10η αγων. ΤΟΡ 16) στην Κωνσταντινούπολη: «Εντάξει, σίγουρα, ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά δεν έχεις επιλογές. Δεν υπάρχει... Θα δουλέψουμε και θα πάμε».