O Μπαρτζώκας για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκός

Gazzetta team
O Μπαρτζώκας για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκός
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να προσεγγίσουν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (20/2, 21:45), όπως όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και θεωρεί πως το αποτέλεσμα δεν μπορεί να κρίνει ακόμα κάτι για τη συνέχεια.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού εξέφρασε την πίστη του για πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση μίλησε για το ντέρμπι «αιωνίων» στο Ο.Α.Κ.Α., τονίζοντας πως δεν είναι τελικός, αφού υπάρχει ακόμα ένας γύρος μπροστά τους.

«Με τις δεδομένες δύσκολες συνθήκες, δηλαδή τον κόσμο και το ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους, ξέχωρα από κάποια τρικς που χρησιμοποιούμε εμείς οι προπονητές. Υπάρχει η πίεση για τον Παναθηναϊκό μετά από τις τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά και σε μας που προερχόμαστε από σερί νίκες. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι δύο ομάδες.

Ξέχωρα απ' όλα θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι εμείς που ασχολούμαστε με το μπάσκετ, που συμμετέχουν δύο ελληνικές ομάδας σε αυτή την φάση και θα πρέπει να δούμε σαν γιορτή αυτή την αναμέτρηση. Ελπίζουμε τόσο ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο, όσο και αυτοί που θα το δούνε από την τηλεόραση να απολαύσουν ένα όμορφο ματς», ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα τεχνικού, για να συνεχίσει:

«Το πρόβλημα μας είναι ότι έχουμε διαφορετικές ομάδες, με τον Μουν στην Α1 και τον Πέτγουεϊ στην Ευρωλίγκα δεν είναι ευχάριστο αυτό για έναν προπονητή. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε, αν και πιστεύω ότι δεν διακυβεύεται κάτι πολύ σημαντικό. Έχουμε ακόμα μπροστά μας έναν τελικό, βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες θέλουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα. Είδαμε ότι η Λαμποράλ Κούτσα πήρε παίκτη. Εμείς θα δούμε τι πιθανότητες έχουμε να νικήσουμε, ή η διαφορά να είναι μικρή σε περίπτωση ήττας, κάτι που δεν θέλουμε. Η νίκη δεν μας δίνει από τώρα την πρόκριση. Είτε κερδίσουμε, είτε χάσουμε θεωρώ ότι έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Η ομάδα προκαλεί εμπιστοσύνη σε αυτούς που την πιστεύουν και θεωρώ πως είμαστε σε καλό επίπεδο».

...για το τι πρέπει να διορθώσει η ομάδα σε σχέση με τα δύο άλλα μεταξύ τους παιχνίδια: «Όλα τα ματς είναι διαφορετικά όπως και οι συνθήκες. Στο πρώτο ματς είχαμε τον Λο εκτός και τον Πέτγουεϊ. Στο επόμενο έλειπαν και οι δύο. Αυτή τη στιγμή είμαστε πλήρης και είναι σημαντικό αυτό. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και στο δεύτερο το βελτιώσαμε. Είχαμε όμως στείρα επιθετική συμπεριφορά, με κακό διάβασμα, όπως και λάθη. Παρόλα αυτά, και τα δύο κρίθηκαν στη λεπτομέρεια παρά τη διαφορά στο τέλος. Πολλές φορές οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Και τα δύο ματς ήταν ανταγωνιστικά, αλλά ένα ριμπάουντ, μία διεκδίκηση τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος μπορεί να κάνει τη διαφορά».

...αν θα επηρεάσουν ψυχολογικά οι δύο προηγούμενες ήττες: «Έχουμε χάσει ένα ματς εκτός στην Ευρωλίγκα κι αυτό είναι κάτι που μας κάνει χαρούμενους. Έχουμε νέα ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες και με τον Μπέγκιτς να έχει μόνο προηγούμενη εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Το σύνολο διατηρεί την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και είμαστε χαρούμενοι αυτό. Μακάρι να περάσουμε και στου "8" που αυτή τη στιγμή είναι ο στόχος. Το ΟΑΚΑ είναι ένα ιδιαίτερο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, υπάρχει η ανάγνωση του ότι έχουμε χάσει δύο φορές εκεί και υπάρχει εχθρικό κλίμα για μας, αλλά ξέρουμε τι μας περιμένει. Και σωματικά και τακτικά και αγωνιστικά έχουμε προετοιμαστεί για να πάμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι».

...για τα φάουλ: «Ισχύει ότι οι βολές στην Ευρώπη είναι πολύ λιγότερες, γιατί οι διαιτητές σφυρίζουν λιγότερο. Οι Έλληνες διαιτητές είναι πολύ καλοί και το πιστεύω. Τώρα αν επηρεάζονται παραπάνω από την ατμόσφαιρα και κάποιοι συγκεκριμένοι σφυρίζουν συνέχεια και με συγκεκριμένο τρόπο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους. Δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο πριν από το παιχνίδι, γιατί δεν θέλω να επηρεαστούν από κάτι τέτοιο οι παίκτες. Εμείς δεν τους λέμε ποτέ πηγαίνετε στην επαφή για να πάρετε φάουλ, ή μην πάρετε. Κάνουμε ανάλογα με τον αντίπαλο μας το πλάνο μας και αναλόγως παίζουμε. Θα ήθελα να μείνουμε εκεί και να μην το αναλύσουμε παραπάνω».

...για το μαρκάρισμα του Γκιστ στον Σπανούλη: «Αν τρέξουμε στον αιφνιδιασμό έχουμε μεγαλύτερη τύχη, αλλά έχουμε νικήσει και με άλλους τρόπους. Πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ και να παίξουμε καλή άμυνα, αλλά και να έχουμε καθαρό μυαλό στην επίθεση. Φυσικά κι έχουμε άλλο πλάνο για το μαρκάρισμα του Γκιστ πάνω στον Βασίλη Δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν αλλά και από το πώς θα τον βοηθήσουν οι άλλοι. Αλλά και οι συνθήκες του αγώνα. Δε νομίζω ότι είναι τόσο κομβικό αυτό το ματσάρισμα όσο σχολιάζεται. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στην εξέλιξη ενός ματς, νομίζω ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα δεδομένα».

...για τις εμφανίσεις του Μπέγκιτς: «Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό όπως συμβαίνει με τον Μίρζα, όπως άλλωστε και με όλους τους παίκτες. Κομβικό ρόλο για την άνοδο των ψηλών έπαιξε η επάνοδος του Πέτγουεϊ που μας κάνει άλλη ομάδα στο "4". Παίξαμε για τόσο πολλά ματς μόνο με τον Πρίντεζη, ενώ ακόμα και ο Αγραβάνης που ήταν η άλλη λύση είχε ατυχίες. Ο Στράτος ανταποκρίθηκε επιθετικά σαν πάουερ φόργουορντ, αλλά υστερούσαμε στο ριμπάουντ. Ο Πέτγουεϊ έχει τεράστια συνεισφορά, όχι μόνο στο να συμπληρώνει τον Πρίντεζη, αλλά να προσφέρει σε απίστευτα πολλούς τομείς. Βρήκε τις αναπνοές του και αυτό μας δίνει σιγουριά στο ροτέισον, αλλά και στην αυτοπεποίθηση των συμπαικτών του».

... για το πρόγραμμα και το που θα κριθεί η πρόκριση: «Το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ και δεν θα πρέπει να δούμε σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου. Βλέπουμε μόνο την ομάδα, είμαστε καλά κάνουμε καλή προπόνηση και κοιτάμε μόνο τον Παναθηναϊκό. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα καθορίσουμε τις απαιτήσεις μας για τη συνέχεια. Ακόμα και πέρυσι αρχίσαμε άσχημα, αλλά στο τέλος κάναμε τις νίκες που έπρεπε και φτάσαμε μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η ρεαλιστική ανάλυση».

... για το πρόβλημα στο ποστάρισμα του Ματσιούλις: «Στο δεύτερο παιχνίδι τον περιορίσαμε αρκετά. Ο Παναθηναϊκός επιλέγει να δίνει το σουτ σε κάποιους παίκτες. Το έχουν "βαφτίσει" ότι παίζουν με το μυαλό του αντιπάλου. Ο Διαμαντίδης μαρκάρει τον πιο ακίνδυνο παίκτη για να κλείνει προς τη ρακέτα και να βοηθάει με τις φοβερές αμυντικές του ικανότητες. Σε κάποια παιχνίδια βγαίνει, σε άλλα όχι. Όπως στη Μάλαγαστο παιχνίδι με την Ουνικάχα, που του στοίχισε με τα πολλά μακρινά σουτ που δέχθηκε. Αυτά όμως στα ντέρμπι δεν μετράνε τόσο όσο το πάθος για τη κάθε κατοχή, αλλά και τις λεπτομέρειες που θα φέρεις εις πέρας. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία, που αν είναι με το μέρος μας, θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρουμε»

*Από το επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού.