«Ποιος ξέρει που θα φτάσει ο Αντετοκούνκμπο;» (vid)

«Ποιος ξέρει που θα φτάσει ο Αντετοκούνκμπο;» (vid)

Αντώνης Καλκαβούρας
«Ποιος ξέρει που θα φτάσει ο Αντετοκούνκμπο;» (vid)

bet365

Ο "κολλητός" του Γιάννη Αντετοκούνμπο και αισίως αντικαταστάτης του στην βασική πεντάδα των Μπακς, Νέϊτ Γουόλτερς, μιλάει στο gazzetta.grγια τον πλέον αξιαγάπητο συμπαίκτη και υπόσχεται να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα!
Από τις 27 του περασμένου Ιουνίου στο "Barclays Center" του Μπρούκλιν, οπότε και συναντήθηκαν για πρώτη φορά, είναι αχώριστοι! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ήταν για πολλούς η έκπληξη του περυσινού ντραφτ (νο15), ενώ ο 21χρονος, τότε, ξανθομάλλης γκαρντ από το κολέγιο της Σάουθ Ντακότα, επελέγη στο νο38 του 2ου γύρου από τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, για να καταλήξει τελικά στους Μπακς, μέσω μίας ενδιάμεσης εμπλοκής με τους Φιλαντέλφια 76ers!
O λόγος για τον Νέϊτ Γουόλτερς, που μαζί τον πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού, ήταν οι δύο μοναδικές επιλογές των "ελαφιών" από το περυσινό ντραφτ. Γεννημένος όχι πολύ μακριά από το Μιλγουόκι, σε μία μικρή πόλη, το Σαιντ Κλάουντ της Μινεσότα, ο χαμηλών τόνων επαρχιώτης Αμερικανός point-guard, ήταν ο κατάλληλος συμπαίκτης-συνοδοιπόρος για τον Έλληνα "rookie" και αποτέλεσε τον άνθρωπο που τον βοήθησε στα πρώτα βήματα εκτός γηπέδου τις πρώτες εβδομάδες στην πόλη του Ουισκόνσιν.
O Νέϊτ Γουόλτερς, που εδώ και λίγες εβδομάδες (όταν ο Λάρι Ντρού αποφάσισε να δοκιμάσει ένα σχήμα με δύο κλασικούς "κοντούς"), πήρε την θέση του Γιάννη στην βασική πεντάδα των Μπακς, μίλησε στο gazzetta.gr για την φιλία του με τον Αντετοκούνμπο, σχολίασε τις αγωνιστικές του αρετές και δεν αρνήθηκε ότι το καλοκαίρι, είναι πιθανό να τον βρει στην Ελλάδα για διακοπές...
- Να υποθέσουμε ότι άκουσες για πρώτη φορά το όνομά του, την βραδιά του περυσινού ντραφτ;
«Ακριβώς! Εκείνο το βράδυ, επιλεγήκαμε και οι δύο από την ίδια ομάδα, οπότε συστηθήκαμε και την επόμενη μέρα, μαζί με τους ανθρώπους της ομάδας, ταξιδέψαμε μαζί για το Μιλγουόκι για την επίσημη παρουσίαση... Περάσαμε πολύ καλά οι δύο μας τις πρώτες μέρες και μπορώ να πω ότι δεθήκαμε αρκετά από την αρχή...»
- Μπασκετικά, ποια είναι η άποψή σου για τον Γιάννη;
«Είναι εξαιρετικός παίκτης, καθόλου εγωιστής, αντίθετα πολύ ομαδικός, με σπάνιες αθλητικές ικανότητες και πέρα από ότι είναι πολύ θεαματικός, είμαι πραγματικά περίεργος να δω, πόσο ψηλά θα έχει φτάσει σε λίγα χρόνια από τώρα... Μέχρι στιγμής, τα πάει περίφημα...»
- Απ' ότι μαθαίνουμε περνάτε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σας, μαζί...
«Αλήθεια είναι αυτό... Από την στιγμή που γνωριστήκαμε, είμαστε αχώριστοι! Βλέπεις, είμαστε και οι δύο rookies, οπότε έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό στην ομάδα... Αλλά γενικά, ο Γιάννης είναι ένα πολύ ζεστό, συμπαθητικό και χαρούμενο παιδί και το γεγονός ότι ήρθε σε πολύ νεαρή ηλικία σε μία ξένη χώρα, με έσπρωξε ακόμη πιο κοντά του... Πέρα από τις πλάκες και την παρέα που κάναμε από την αρχή, ήμουν και ο σύμβουλός του σε μία σειρά από καθημερινές δουλειές που έπρεπε να κάνει...»
- Πολύ λένε ότι είναι αστείος τύπος...
«Αυτό εννοείται! Κάνει συνεχώς αστεία και γενικά είναι πολύ ευχάριστος και έξω καρδιά τύπος... Είναι αξιαγάπητο παιδί...»
- Μπορείς να μας πεις καμία από τις πλάκες που κάνει;
«Τραγουδάει και χορεύει συνέχεια στα αποδυτήρια και του αρέσει να προκαλεί αλλά και να δέχεται τα πειράγματα... Είναι η... ψυχή των αποδυτηρίων! Έχει πολύ καλό και δυνατό χαρακτήρα γιατί δεν είναι εύκολο να διαχειρίζεται κανείς μ' αυτόν τον τρόπο, μία τόσο θεαματική αλλαγή στη ζωή του... Που ήταν πέρυσι και που είναι τώρα...»
- Σου έχει μιλήσει καθόλου για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε;
«Όχι παρά πολύ... Μου έχει πει, όμως, ότι πέρασε δύσκολα, ότι για πολλά χρόνια τριγυρνούσε στους δρόμους πουλώντας διάφορα πράγματα για να βοηθήσει την οικογένειά του! Είναι φοβερή η ιστορία του! Το θέμα είναι ότι πλέον έχει βρει τον δρόμο του και απ' ότι ξέρω, σε λίγο καιρό, οι γονείς του και τα αδέρφια του, θα είναι εδώ μαζί του...»
- Η έως τώρα επιτυχημένη πορεία του στο ΝΒΑ, τον έχει αλλάξει καθόλου ή παραμένει προσγειωμένος, όπως ήταν όταν ήρθε;
«Όχι είναι πολύ ταπεινός, παρ' ότι στα περισσότερα παιχνίδια βρίσκεται στην βασική πεντάδα... Δουλεύει πολύ σκληρά στην προπόνηση για να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που χωρίζουν το επίπεδο του παιχνίδι στο ΝΒΑ με την Ευρώπη και να προσαρμοστεί όσο καλύτερα γίνεται στα νέα δεδομένα και παρουσιάζει συνεχώς αξιοσημείωτη πρόοδο...»
- Να μαντέψουμε ότι θα είσαι ένας από τους συμπαίκτες του που θα τον επισκεφτούν στην Ελλάδα το καλοκαίρι;
«Ναι, κάτι μου έχει πει ήδη... Αν μου καταθέσει επίσημη πρόσκληση, θα κάνω το μεγάλο ταξίδι για την Ελλάδα...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα