«Άλλος προπονητής με Mundobasket, άλλος με προκριματικά»

«Άλλος προπονητής με Mundobasket, άλλος με προκριματικά»

Χρήστος Μιχαηλίδης
«Άλλος προπονητής με Mundobasket, άλλος με προκριματικά»

bet365

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραδέχθηκε πως η συμμετοχή ή μη της Εθνικής στο Mundobasket του 2014 θα κρίνει και ποιος θα είναι ο νέος προπονητής της επίσημης αγαπημένης.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΟΔΚΕ, η οποία τον ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρό της, έκανε τον απολογισμό του 2013, μίλησε για τις πιθανότητες της Εθνικής να πάρει μία από τις τέσσερις wild cards για το Mundobasket του 2014, ενώ τόνισε πως ακόμα δεν έχουν γίνει συζητήσεις με κάποιον προπονητή για την ανάληψη της «γαλανόλευκης» τεχνικής ηγεσίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ για:

...τον τίτλο του επίτιμου προέδρου στην ΟΔΚΕ: «Είναι ένας τίτλος τιμής, γι’ αυτό είναι και το επίτιμος. Οπωσδήποτε είναι μία αναγνώριση κάποιων προσπαθειών, κάποιων θετικών παρεμβάσεων και όταν αυτός προέρχεται από ένα χώρο ευαίσθητο, όπως είναι αυτός της διαιτησίας, δηλαδή της απονομής δικαιοσύνης, αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία. Με αυτή την έννοια, εγώ απεδέχθη την πρόσκληση και επίσης, απεδέχθη, την απονομή αυτού του τιμητικού τίτλου».

...τι αφήνει το 2013 και τι περιμένει από το 2014: «Το 2013 να φύγει. Έφυγε..ευτυχώς. Ήταν ένα έτος πολύ κακό και για μένα προσωπικά διότι έχασα δύο πάρα πολύ καλούς φίλους και το άθλημά μας στερήθηκε δύο μεγάλων προσωπικοτήτων αλλά και διότι η εθνική μας ομάδα, απέτυχε μετά από πολλά χρόνια, να προκριθεί στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Έτσι λοιπόν, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής ότι έφυγε το 2013 χωρίς άλλες απώλειες. Φυσικά είχαμε την επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο που κάπως αντισταθμίζει τα πράγματα αλλά επιμένω ότι ήταν μία άσχημη χρονιά. Περιμένω το 2014 να ισοβαθμήσει την αποτυχία αυτή και να μας προσφέρει επιτυχίες».

...τις πιθανότητες να πάρει η Ελλάδα wild card για το Mundobasket του 2014: «Με βάζετε να γίνω προφήτης αλλά επειδή είμαι κοντά σε όλη αυτή την ιστορία έτσι όπως αναπτύσσεται, νομίζω ότι αν δεν υπήρχε το οικονομικό μέρος, θα σας έλεγα 100%. Τώρα υπάρχουν ορισμένες αμφιβολίες, δεν ξέρουμε πού θα πάει αυτή η πλειοδοσία».

...αν έχουν γίνει συζητήσεις με κάποιον προπονητή για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της επίσημης αγαπημένης: «Όχι, με κανένα προπονητή διότι πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της 1ης Φεβρουαρίου, δηλαδή, την ημέρα που θα γίνει η απονομή της κάρτας αυτής, για να δούμε αν θα παίξουμε στο παγκόσμιο μετά από μερικούς μήνες, θα έχουμε άλλη επιλογή, και αν δεν μας δώσουν την κάρτα αυτή, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από προκριματική φάση, οπότε, θα υπάρχει άλλη επιλογή».

...τον ΑΝΤ1: «Τώρα, δεν θέλω εγώ να μπω στη σύγκρουση και τον ανταγωνισμό των καναλιών αλλά οπωσδήποτε η κάλυψη του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν επιτυχής και γι’ αυτό χάρηκα και είμαι αισιόδοξος, ότι θα πάει καλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

 

Τελευταία Νέα