Αλλάζει από του χρόνου ο κανονισμός για τις μεταγραφές

Gazzetta team
Αλλάζει από του χρόνου ο κανονισμός για τις μεταγραφές
Ο Νέστορας Κόμματος και ο Βασίλης Καββαδάς ήταν οι πρώτοι παίκτες που πήραν μεταγραφήαπό μία ομάδα της Α1 σε μία άλλη, αλλά από ό,τι φαίνεται ο συγκεκριμένος κανονισμός θα αλλάξει.

Οι Νέστορας Κόμματος και Βασίλης Καββαδάς έμειναν ελεύθεροι από τα Τρίκαλα και τον Πανιώνιο αντίστοιχα για να συνεχίσουν σε Κολοσσό και Ολυμπιακού, ενώ είχε προηγηθεί η μετακίνηση του Γάιου Σκορδίλη από τον Παναθηναϊκό στον Πανιώνιο, αλλά ο Έλληνας σέντερ δεν είχε αγωνιστεί με τα πράσινα τη φετινή σεζόν.

Η ΕΟΚ το καλοκαίρι είχε συμφωνήσει για τις μεταγραφές Ελλήνων στην Α1 εν μέσω της σεζόν, αλλά όχι στην μορφή της διαρκούς μεταγραφικής περιόδου, αλλά για την περίπτωση που υπάρχουν οικονομικέ εκκρεμότητες προς το πρόσωπό τους. Αυτή ήταν η συμφωνία της ΕΟΚ με τον ΠΣΑΚ και τον ΕΣΑΚΕ, αλλά τελικά άλλος ο κανονισμός που πέρασε επέτρεπε τη κοινή συναινέσει λύσης ενός συμβολαίου, γεγονός που προκάλεσε την δυσαρέσκεια της Ομοσπονδίας, όταν το ανακάλυψε.

Ο Ολυμπιακός και Κολοσσός ενέργησαν βάσει του κανονισμού, ο οποίος θα ισχύσει και φέτος ενώ από την επόμενη περίοδο αναμένεται να αλλάξει και μεταγραφή μεσούσης της περιόδου θα γίνεται μόνο αν υπάρχει οικονομική διαφορά και απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης αυτών των διαφορών..

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα