Αντίστροφη μέτρηση για... Papanikolaou!

Αντίστροφη μέτρηση για... Papanikolaou!

gazzetta default image fallback
Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το μέλλον του Κώστα Παπανικολάου όσον αφορά στο ΝΒΑ, καθώς, μετά την απόσυρση των Πέλικανς, οι Μπακς κι οι Χοκς δείχνουν έντονο ενδιαφέρον!

Το συμβόλαιο του λήγει του χρόνου κι όσον αφορά στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένος. Ωστόσο, ένας όρος, που του δίνει το δικαίωμα (μέχρι τις 15 Ιουλίου) να μείνει ελεύθερος (μόνο για το ΝΒΑ), αν βρεθεί ομάδα που θα καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό των «ερυθρολεύκων» τη ρήτρα του $1.000.000, μέχρι τουλάχιστον αύριο (15/7), αυξάνει την αγωνία στο κατακόρυφο! Ο λόγος για τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος μετά την δεύτερη συνεχόμενη εξαιρετική σεζόν στην Ευρωλίγκα (μ.ό. 8,7π., 4,4ρ., 1,4ασ. με 52,1%τρίπ.), που συνδυάστηκε με την ανάδειξή του σε καλύτερο ανερχόμενο παίκτη της περσινής χρονιάς, έχει κινήσει το έντονο ενδιαφέρον αρκετών ομάδων του ΝΒΑ, οι οποίες δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει την προσπάθεια να αποκτήσουν τα δικαιώματά του, παρότι η προθεσμία λήγει ουσιαστικά σε λιγότερο από 24 ώρες...

Η διαδικασία της αποδέσμευσης

Κι αυτό γιατί, για να φύγει ο 23χρονος Τρικαλινός άσος απ' τον Πειραιά, το αργότερο μέχρι αύριο στις 14:30, όταν και κλείνουν οι ελληνικές τράπεζες, πρέπει να έχει αποσταλεί έμβασμα €1.000.000, έτσι ώστε μέχρι τις 19:00 ο ίδιος ο παίκτης να καταγγείλει στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους». Όπως είναι κατανοητό, λοιπόν, ο χρόνος -τουλάχιστον για φέτος, γιατί του χρόνου ο «Παπ» μένει ελεύθερος- δουλεύει σε βάρος του «αμερικανικού ονείρου» κι είναι σύμμαχος του Ολυμπιακού, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δε θα στερηθεί τις υπηρεσίες ενός πολύ σημαντικού παίκτη του για τη νέα σεζόν.

Πώς ανέβηκαν -προοδευτικά- οι μετοχές του!

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, απ' την αρχή. Η σταθερή αγωνιστική πρόοδος του διεθνούς άσου σε συνδυασμό με την μεγάλη ζήτηση που έχουν -αυτό το καλοκαίρι στο ΝΒΑ- τα αθλητικά «3άρια», που διαθέτουν αξιόπιστο μακρινό σουτ, ανέβασαν κατά πολύ τις μετοχές του Κώστα Παπανικολάου μεταξύ των ομάδων του «μαγικού κόσμου». Ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση του draft (27/6), έστω κι αν παρέμεινε σχετικά κρυφό το ενδεχόμενο της μετακόμισής του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού απ' αυτό το καλοκαίρι, άρχισε να κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από περίπου 20 ημέρες έγινε γνωστό απ' τα Media της Νέας Υόρκης ότι οι Νικς (τον επέλεξαν πέρυσι στο Νο.48) είχαν μετανιώσει για την απόφασή τους να στείλουν τα δικαιώματά του στους Τρέιλ Μπλέιζερς κι έψαχναν να βρουν τρόπους να τα αποκτήσουν και πάλι!

Η έμμεση σχέση με την μεταγραφή του Χάουαρντ!

Η κινητικότητα γύρω απ' το όνομά του, όμως, άρχισε να γίνεται πιο έντονη, όταν (στις 5 Ιουλίου) στους κύκλους του ΝΒΑ έγινε γνωστή η απόφαση του Ντουάιτ Χάουαρντ να επιλέξει το Χιούστον ως επόμενο σταθμό της καριέρας του! Οι ενδιαφερόμενες ομάδες, λοιπόν, έμαθαν ότι οι Ρόκετς ετοιμάζονταν να παραχωρήσουν και να αποδεσμεύσουν παίκτες για να κάνουν χώρο στο salary cap τους και μόλις ανακοινώθηκε το deal (10 Ιουλίου), που έστειλε τα δικαιώματα του «ερυθρόλευκου» φόργουορντ (επιλογή β' γύρου που ακόμα δεν υπολογίζεται στο budget) στην ομάδα του Τέξας (και τον Τόμας Ρόμπινσον στο Πόρτλαντ), οι Πέλικανς δεν έχασαν χρόνο. Αφού εξασφάλισαν την θετική απάντηση των Ρόκετς για την παραχώρηση του «Παπ», η ομάδα της Νέας Ορλεάνης προχώρησε σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του, Γιώργο Σφαιρόπουλο (αδελφό του προπονητή του Πανιωνίου), και μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr, οι δύο πλευρές τα βρήκαν σχεδόν σε όλα, εκτός απ' τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Οι Αμερικανοί ήθελαν να τον υπογράψουν για 3 χρόνια, η πλευρά του παίκτη δεν ήθελε να δεσμευτεί για περισσότερο από μία 2ετία και τελικά οι πρώην Χόρνετς έκαναν πίσω, επειδή θεώρησαν ότι η επένδυση που θα έκαναν (εκτός του συμβολαίου που θα του έδιναν, θα έπρεπε να πληρώσουν $545.000 από το $1.000.000 του buyout) ίσως τελικά και να μην άξιζε τον κόπο (υπό την έννοια ότι η πρώτη χρονιά στο ΝΒΑ είναι συνήθως αναγνωριστική και μετά την δεύτερη θα ήταν ελεύθερος).

Όλα κρίνονται απόψε στο Λας Βέγκας

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι ο Κώστας Παπανικολάου θα παραμείνει για ακόμη έναν χρόνο στον Πειραιά, εκτός κι αν οι δύο ομάδες, που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του από φέτος, καταφέρουν να συμφωνήσουν με τις «Ρουκέτες» και μέχρι αύριο το μεσημέρι πληρώσουν τη ρήτρα στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τους Μιλγουόκι Μπακς και τους Ατλάντα Χοκς, που ψάχνουν για backup «3άρι» του Κάρλος Ντελφίνο και του Κάιλ Κόρβερ αντίστοιχα. Όλες ομάδες του ΝΒΑ έχουν εκπροσώπους στην «πρωτεύουσα του τζόγου», όπου απ' την περασμένη Παρασκευή (12/7) βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο Summer League του ΝΒΑ και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες... Αν κι οι προβλέψεις είναι υπέρ της παραμονής του ταλαντούχου Έλληνα παίκτη στο «Λιμάνι» για ακόμη έναν χρόνο...

Τι θέλει ο Παπανικολάου

Ο ίδιος ο παίκτης βρίσκεται κάπου στη μέση και απ' τη μία υπολογίζει θετικά το ενδεχόμενο να δοκιμάσει το «αμερικάνικο όνειρο» του χρόνου, στα 24 του, έχοντας στο ενεργητικό του ακόμη μία σεζόν με πλούσιες αγωνιστικές παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού στην Ευρώπη και να διαπραγματευτεί ένα συμβόλαιο με ακόμη καλύτερους όρους... Απ' την άλλη πλευρά, όμως, παραδέχεται την άποψη ότι σε όσο μικρότερη ηλικία πάει ένας παίκτης στο ΝΒΑ, τόσο πιο ευοίωνο προβλέπεται το μέλλον του, όσον αφορά στην αγωνιστική εξέλιξή του, σε συνδυασμό πάντα με τη φετινή ευνοϊκότερη συγκυρία της αγοράς. Γι' αυτό κι αποφάσισε να μην προκαλέσει την τύχη του και να περιμένει την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα