Να μην θολώσουν οι γραμμές των οριζόντων!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Να μην θολώσουν οι γραμμές των οριζόντων!

bet365

O Μιχάλης Λεάνης γράφει για την Εθνική για τα όσα έγιναν με το Μαυροβούνιο και τα όσα θα γίνουν στην συνέχεια...

Πριν ακόμα ανακαλυφθεί ο εξάντας -αλλά και οι πρόδρομοι του οι αστρολάβοι - οι απανταχού θαλασσοπόροι για να μην χάσουν τον προσανατολισμό τους κοίταζαν να μην σβήσουν από τα μάτια τους τα ουράνια σώματα , ο ήλιος , η σελήνη αλλά και τα αστέρια.

Κάτι ανάλογο θα πρέπει να έχουν στο νου τους και οι διεθνείς μας εν όψει του παιχνιδιού με την Βραζιλία για να μην απωλέσουν τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό.

Παιχνίδι κομβικό που σφραγίζει πρόκριση για την Εθνική μας με την προϋπόθεση βέβαια ο ορίζοντας να μείνει καθαρός και να μην θολώσουν οι γραμμές του όπως έλεγε και ο ποιητής Καββαδίας.

Κάτω λοιπόν στις θάλασσες της Νότιας Κίνας ο πρωταρχικός σκοπός είναι ένας και απαράβατος.

Να μείνουμε πιστοί στο πλάνο αυτό που αναδεικνύει το σύνολο και μέσα απ’ αυτό τα πρόσωπα.

Αν η σειρά αντιστραφεί θα έχουμε χάσει τα ουράνια σώματα από την οπτική μας , αυτά που χάραξαν την ρότα μας στην αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο.

Στο μυαλό των παικτών μας θα πρέπει να αποτυπωθούν τα νούμερα του πρώτου παιχνιδιού αλλά και ο τρόπος που οδήγησε στην επίτευξη τους, όπως αποτυπώνονταν τα αστέρια στα μάτια των παλιών θαλασσοπόρων!

Το έγραφα εδώ από αυτή την στήλη λίγες ώρες πριν το τζάμπολ τα πρεμιέρας πως ο πλουραλισμός και μόνο αυτός θα μας κρατήσει ζωντανούς και ανταγωνιστικούς.

Πλουραλισμός και στις δυο μεριές του γηπέδου.

Γιατί η άμυνα μπορεί να χτίζει χαρακτήρες αλλά αναπόφευκτά οι χαρακτήρες αυτοί θα δοκιμαστούν στην επίθεση. Η παραγωγή πόντων είναι βασική παράμερος στο μπάσκετ.

Η αρμονία σε άμυνα και επίθεση καθόρισε την άνετη επικράτηση της ομάδας.

Τα σημαντικά στοιχεία από το πρώτο παιχνίδι, στοιχεία φάροι για την επιτυχή έκβαση του παιχνιδιού, είναι πολύ καλή αμυντική λειτουργία τόσο στο σετ παιχνίδι όσο και στις επιστροφές!

Μόλις 60 πόντοι παθητικό και 16 στο ημίχρονο εκεί που κρίθηκαν όλα.

Αλλά και η σημαντική παραγωγή πόντων στην επίθεση, σύνολο 85 χωρίς μάλιστα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό τριπόντων. Αξιοπρεπέστατο 35,3% στις 17 απόπειρες.

Στις 17 απόπειρες μάλιστα βρίσκεται το ζουμί της υπόθεση.

Το νούμερο μαρτυρά ότι δεν εκβιάσαμε επιθέσεις, και όντως δεν εκβιάσαμε τίποτα γιατί το μυαλό μας ήταν στην θέση του, ήρεμο και ενεργό!

Γιατί με το μυαλό παίζεις μπάσκετ-όπως σε όλα τα αθλήματα άλλωστε- γιατί το μυαλό κατευθύνει το ταλέντο.

Άλλες σημαντικές παράμετροι , ευαγγέλια κι αυτές για την συνέχεια, ήταν τα ριμπάουντ στην άμυνα, που τα λες και μπόλικα γιατί μετρήσαμε αισίως 34, αποτέλεσμα σωστών αποστάσεων, ετοιμότητας και αυτοσυγκέντρωσης, το ποσοστό στις βολές 86,7% δηλαδή 13/17 που σημαίνει ηρεμία , οι πόντοι από το ζωγραφιστό σύνολο 48 , επίδοση αξιοσημείωτη απόρροια σωστού διαβάσματος και υπομονής στο παιχνίδι μας και σίγουρα οι 52 πόντοι από τον πάγκο!

Η μισή…αλήθεια είναι οι 52 πόντοι από τις παγκίτες γιατί από αυτούς που μπήκαν ως δεύτερη επιλογή δεν πήραμε μόνο σύνολο υπερπολύτιμων πόντων αλλά πήραμε ριμπάουντ , ασίστ , κερδισμένα φάουλ!

Σιγά θα μας πεις στο τέλος ότι γίναμε dream team ενώ παίζαμε με το Μαυροβούνιο!

Όχι dream team δεν γίναμε ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε αλλά σίγουρα φιλοδοξούμε να γίνουμε ομάδα συνόλου πρώτης γραμμής και το μπορούμε.

Και στο σύνολο θα πρέπει να λειτουργεί το μυαλό όλων, πειθαρχημένο στο πλάνο.

Σίγουρα σημειώθηκαν και ανορθογραφίες στο πρώτο παιχνίδι που καλό είναι να μην σκεπαστούν από το εύρος της νίκης.

Οι 12 νέες επιθέσεις χάρισμα στον αντίπαλο και μάλιστα έναν αντίπαλο όπως το Μαυροβούνιο θα πρέπει να περιοριστούν στο μέλλον που ο συντελεστής δυσκολίας μεγαλώνει.

Όπως και τα 15 λάθη τα οποία σημειώθηκαν όταν δεν παίζαμε με δυο χειριστές , όταν Καλάθης-Σλούκας απουσίαζαν από το παρκέ , όταν προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα χωρίς καθαρή σκέψη.

Γι’ αυτό επιμένω στο μυαλό κάτι που δεν είδα πχ σε ομάδες με περισσότερο ταλέντο και πιο λαμπερές προσωπικότητες από την δικιά μας, όπως η Γαλλία που κοιμήθηκε με την Γερμανία και παραλίγο να το πληρώσει , όπως και η Ισπανία με το αι-αι-αι Πόρτο Ρίκο που ξόδεψε δυνάμεις για να σημειώσει την πρώτη της νίκη.

Το ξέρω είναι ακόμα νωρίς , τα μάτια μας ενδεχομένως να δουν πολλά στην συνέχεια.

Ακόμα κρατώ νωπές τις μνήμες 5 χρόνια πίσω στο παγκόσμιο της Μαδρίτης όταν παρελαύναμε στην φάση των ομίλων με το εκκωφαντικό 5 στα 5 παίζοντας αξιόλογο μπάσκετ ώσπου μας ήρθε η σφαλιάρα από την Σερβία στο πρώτο νοκ άουτ και βαλσαμωμένοι μπροστά από τα πληκτρολόγια δεν ξέραμε τι να γράψουμε και τι ανταπόκριση να στείλουμε!

Πραγματικά νοκ άουτ για μας!

Αλλά από τότε πολλά έχουν αλλάξει.

Τότε δεν είχαμε Αντετοκούνμπο , ούτε πολλούς παίκτες στην πιο ώριμη μπασκετική τους ηλικία.

Τώρα όπως διαφαίνεται με και γύρω από τον Γιάννη με την ποιότητα παικτών που διαθέτουμε μας δίνεται η ευκαιρία να πάμε ψηλά.

Από εμάς τους ίδιους εξαρτάται! Από την λειτουργία του μυαλού μας που θα υποβάλλει σε σωστή λειτουργία το σύνολο, από τον πλουραλισμό που θα επιδείξουμε σε όλες τις γραμμές και τις θέσεις.

Πλουραλισμό στους πόντους, στις άμυνες, στις ασίστ στα ριμπάουντ

Και ο πλουραλισμός θα επιτευχθεί μόνο αν μείνουμε σταθεροί στο πλάνο της ομάδας όταν οι αντίπαλοι θα επιδιώξουν να το ανατρέψουν!

Το καθαρό μυαλό του συνόλου θα μας οδηγήσει στον πλουραλισμό και ο πλουραλισμός στις σωστές λύσεις.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα θολώσουν οι γραμμές των οριζόντων και θα ΄χουμε μια κηδεία σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!