Το... βράδυ που ο Καλάθης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό! (vids)

Το... βράδυ που ο Καλάθης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Το... βράδυ που ο Καλάθης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό! (vids)

bet365

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 15ης Ιουλίου 2015, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Νικ Καλάθη, ο οποίος μετά από τη θητεία του σε Ρωσία και ΝΒΑ επέστρεφε στους «πράσινους».

Εκείνος που έκλεψε την παράσταση αμέσως μετά το τέλος της φετινής σεζόν και από τον οποίο εξαρτιόνταν όλος ο ο προγραμματισμός του Παναθηναϊκού, δεν ήταν άλλος από τον Νικ Καλάθη!

Πριν από μία εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 7 Ιουλίου, η «πράσινη» ΚΑΕ επισημοποίησε την... ανανέωση των όρκων με τον φυσικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα με το «τριφύλλι» τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια. Ουσιαστικά το καλοκαίρι του 2021 θα έχει συμπληρώσει εννέα χρόνια στο ΟΑΚΑ, εκ των οποίων τα έξι συνεχόμενα...

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η αρχή για το «πράσινο» σερί του Καλάθη έγινε πριν από ακριβώς τρία χρόνια. Τότε που το όνομά του ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τη θητεία του στους Μέμφις Γκρίζλις. Στο πρόσωπο του διεθνούς πλέι μέικερ, οι «πράσινοι» έβλεπαν εκείνον που θα «γέμιζε» τα παπούτσια του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος ετοιμαζόταν για την τελευταία χρονιά της καριέρας του.

Όπερ και εγένετο... Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 15ης Ιουλίου 2015, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Νικ Καλάθη, ο οποίος επέστρεφε στην ομάδα που τον ανέδειξε επαγγελματικά ύστερα από τρία χρόνια. Στο μεσοδιάστημα, είχε αγωνιστεί στη Ρωσία με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν έχοντας κατακτήσει και το EuroCup το 2013, ενώ η επόμενη διετία τον βρήκε στο ΝΒΑ και στους Μέμφις Γκρίζλις.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο Καλάθης κατάφερε να πάρει την «πράσινη» μπαγκέτα στα χέρια του και να αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της ομάδας. Από τα χέρια του ξεκινάει και τελειώνει όλο το παιχνίδι της ομάδας, έχοντας πραγματοποιήσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Ο ίδιος ο Καλάθης, το καλοκαίρι του 2014 είχε επισκεφθεί τα γραφεία της ΚΑΕ και κρατώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού ως παίκτης των Γκρίζλις, έλεγε χαρακτηριστικά: «Επειδή θα πρέπει να πούμε την αλήθεια, αυτή τη στιγμή ο στόχος μου είναι να παίξω όσο το δυνατό καλύτερα στο ΝΒΑ αλλά το βέβαιο είναι πως όταν επιστρέψω στην Ευρώπη θα αγωνιστώ μόνο στον Παναθηναϊκό». Ο Νικ κράτησε την υπόσχεσή του και η επιστροφή του στην Γηραιά Ήπειρο συνοδεύτηκε από τη δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Με τους «πράσινους» μετράει 150 παιχνίδια στην EuroLeague έχοντας κατά μέσο όρο 9 πόντους, 4,8 ασίστ, 3,2 ριμπάουντ και 1,4 κλεψίματα, σουτάροντας με 53% στα δίποντα, 29% στα τρίποντα και 55% στις βολές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα