Συζήτηση για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό

Συζήτηση για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Συζήτηση για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό

bet365

O Μιχάλης Λεάνης απαντά στα σχόλια αναγνωστών για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Χιρόνα – Αλαβές. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Καλό είναι να γίνεται κουβέντα έστω και μ’ αυτό τον τρόπο , με μια προϋπόθεση βέβαια. Οι τοποθετήσεις και ο σχολιασμός σας να γίνεται αφού έχετε διαβάσει ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ όλο το κείμενο και όχι απομονώνοντας μια φράση ή ένα κομμάτι μιας παραγράφου να προχωράτε στην εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων.

CostasMegas -deltafi 13- ΧΑΡΤΙΝΟΣ7: Στο κείμενο μετά το ματς με την Μάλαγα δεν αναφέρω ΠΟΥΘΕΝΑ τον χρόνο συμμετοχής του Καλάθη και του Γκίστ.

Αναφέρομαι στο γεγονός ότι αυτοί οι δυο είναι οι συνήθεις συνεπείς , αυτοί που με την απόδοση τους βγάζουν πάντα το κάρο από την λασπουριά. Και αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το αμφισβητήσει κανείς που παρακολουθεί συστηματικά τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού.

Αναφέρομαι λοιπόν στην συνέπεια, στην θέληση, στην αποτελεσματικότητα, στην δημιουργία στην αυτοσυγκέντρωση των συγκεκριμένων αθλητών και όχι στον χρόνο παραμονής τους στο παρκέ.

Σ’ όλους τους τομείς προπορεύονται! Κι αυτό δεν είναι απόλυτα …φυσιολογικό για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, σύνολο πρώτης γραμμής, με ρόστερ ανταγωνιστικό.

Οι υπόλοιποι, αλλά και οι παίκτες εργαλεία δείχνουν λιγότερη θέληση να μπουν στο παιχνίδι-σε κάθε παιχνίδι- και λιγότερο συγκεντρωμένοι. Όλα αυτά λοιπόν δεν έχουν να κάνουν με τους χρόνους συμμετοχής ούτε με τον τρόπο που επιλέγει ο κόουτς να μοιράσει το rotation –αυτά είναι καθαρά θέματα προπονητικής και επειδή εμείς υπογράφουμε ως δημοσιογράφοι και όχι ως προπονητές καλό είναι να τα χειρίζονται οι ειδικοί- αλλά με την παρουσία των παικτών στο παρκέ.

Πόση θέληση και πόσο κόπο καταβάλλουν σε κάθε ματς, πόσο καθαρό μυαλό, πόση αμυντική προσήλωση έχουν να επιδείξουν , πόση δημιουργία και πόσες εμπνεύσεις και κυρίως πόση σταθερότητα οι βασικοί, πόση βελτίωση στις αδυναμίες του οι παίκτες εργαλεία.

Η θέληση πχ δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τον Νίκο Παππά. Θα παλέψει, θα βουτήξει για μια μπάλα διεκδικούμενη , θα αναλάβει να «εκτελέσει» την κρίσιμη κι αποφασιστική στιγμή , αλλά στο επίπεδο της αυτοσυγκέντρωσης δεν έχει να επιδείξει σταθερότητα. Σε ένα παιχνίδι παρουσιάζεται τετράγωνος (κυρίως στα εντός για να μην πω αποκλειστικά στα εντός) στα υπόλοιπα μοιάζει σκόρπιος.

Κι αυτά είναι στοιχεία που σε επίπεδο Ευρωλίγκας μετράνε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους Σίνγκλετον που φέτος δεν έχει την .ίδια σταθερή ποιότητα στα παιχνίδια του σε σύγκριση με τα περσινά, , με τον Γκέμπριελ , τον Ρίβερς που ο μέσος όρος του δεν είναι οι εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό, αν και κανονικά αυτές θα έπρεπε να είναι, αλλά και με τον Λεκαβίτσιους και τον παίκτης της μιας αναμέτρησης Ντένμον.

Αλλά και πάλι αν θέλετε να πάμε στους χρόνους γιατί και οι τρεις τους αναφέρατε, θα σας πω ότι τα παραδείγματα τα οποία αναφέρετε είναι τουλάχιστον ατυχή. Στην Φενέρ μονοπωλούν χρόνο στο παρκέ παίκτες γιατί το rotation του Ζοτς είναι προσαρμοσμένο όχι σ’ αυτούς που θα έχει στην διάθεση του , αλλά σ’ αυτούς που αγωνίζονται τώρα.

Ξεχνάτε προφανώς ότι απουσιάζουν Κάλινιτς και Ντίξον, όχι όποιοι κι όποιοι. Βασικότατοι και οι δυο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συστηθεί σε κάποιον οπαδό του Τριφυλλιού ο Κάλινιτς , μετά τα περσινά.

Όταν γυρίσουν αυτοί το rotation θα αλλάξει και μαζί και οι χρόνοι. Φίλε ΧΑΡΤΙΝΕ 7 μια που αναφέρεσαι στον Ντόνσιτς τα ίδια ισχύουν και για την Ρεάλ που κλαίει τους τραυματίες και πάνω απ’ όλους τον Γιούλ. Ας επιστρέψει μόνο ο… ελεύθερος σκοπευτής και μιλάμε μετά για χρόνους συμμετοχής.

Οι ομάδες λοιπόν αυτές περιμένουν παίκτες να γυρίσουν και ως εκ τούτου έχουν προσαρμόσει το rotation από τον άσο μέχρι το πέντε .Και τι παίκτες περιμένουν!!!

Περιμένει κανένα να γυρίσει ο Παναθηναϊκός και δεν το έχουνε πάρει χαμπάρι;

Όσο για την ΤΣΚΑ Σέρχιο και Ντε Κολό μοιράζονται τους χρόνους μεταξύ τους και εκτός αυτού μοιράζουν και ασίστ με το τσουβάλι κάτι που σημαίνει κι είναι άκρως σημαντικό , ότι δεν έχουν πάρει εργολαβία τις επιθέσεις της ομάδα τους όπως συμβαίνει με τον Καλάθη και τον Γκίστ.

Τασος_Α Ο Πρίντεζης είναι σταθερά καλός , εξάλλου τα 6 double-double στην φετινή Ευρωλίγκα το πιστοποιούν. Μόνο που ο Ολυμπιακός ιδιαίτερα χωρίς τον Σπανούλη δεν είναι ομάδα προσώπων αλλά συνόλου. Και η απόδοση του συνόλου κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδο , γεγονός που αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της ομάδας.

Αρα μην ψάχνεις εκεί πρόσωπα αλλά λειτουργία συνόλου. Αυτό δηλαδή που απουσιάζει σαν σταθερή αξία από τους Πράσινους. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι ο Ολυμπιακός θα τα πάει καλύτερα από τον Παναθηναϊκό.

Όσο για την συνεχή παρουσία του Πρίντεζη φυσικά και υπάρχει έντονος προβληματισμός. Και δεν χρειάζεται να τον δεις αλλά να τον…διαβάσεις.

Άφησα τελευταίο τον TUT MIR LEID γιατί θα τον… λυπήσω!

Η ομάδα του φίλου μου αν κατάλαβα καλά είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος όμως βρίσκεται ψηλότερα στην βαθμολογία. Πράμα που σημαίνει ότι κάτι καλύτερο κάνει από σένα ή ότι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το εύκολο πρόγραμμα.

Τώρα αν το μπάσκετ που παίζει ο Παναθηναϊκός δεν το παίζει άλλη ομάδα , τότε μάλλον θα έχεις αρχίσει πρόσφατα να βλέπεις Παναθηναϊκό γιατί δεν συγκρίνεται με το μπάσκετ υψηλού επιπέδου που έχει παίξει στο παρελθόν αυτή η ομάδα.

Όσο για τις περιστροφές δεν ξέρω τι έχεις δει και πως βλέπεις , αλλά ο Παναθηναϊκός είναι από τις χειρότερες ομάδες στις περιστροφές στον αμυντικό τομέα, όπως και στο ένας εναντίον ενός. Στο δε ζωγραφιστό δεν υπάρχει πλην Γκίστ καμία άλλη φιλική σοβαρή συμμετοχή .

Το ότι δεν μπήκαν τα ελεύθερα σουτ δεν είναι για να το παίρνεις αψήφιστα –ε και τι έγινε- αλλά κι αυτό αντικατοπτρίζει την έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση των παικτών. Δεν πετούσαν κρίκους στο λούνα-πάρκ. Σουτ έκαναν.

Κι αν δεν μπουν τώρα να δεις τι έχει να γίνει στα νόκ άουτ. Κι αυτό ισχύει και για τους πράσινους και για τους κόκκινους. Γιατί αυτή είναι φάση προετοιμασίας. Στα νοκ άουτ θα παιχθεί το μπάσκετ!

Στα νοκ άουτ λογικά η Ρεάλ δεν θα μετρά απουσίες στο 50% του δυναμικού της και ο Ζότς θα τους έχει έτοιμους, η ΤΣΚΑ ρονταρισμένους και πάει λέγοντας…

Το κακό δεν είναι ότι ο ΠΑΟ ποντάρει στα τρίποντα. Εξάλλου ο Πασκουάλ πάντα αυτό το μπάσκετ προτιμούσε. Το κακό είναι ότι ποντάρει ΜΟΝΟ στα τρίποντα, άντε και στον Καλάθη!


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!