Ο νικητής του ΣΕΦ κερδίζει ηρεμία και τίποτα άλλο

Ο νικητής του ΣΕΦ κερδίζει ηρεμία και τίποτα άλλο

Ο νικητής του ΣΕΦ κερδίζει ηρεμία και τίποτα άλλο
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναφέρει πως οι δύο βαθμοί της νίκης δεν είναι τίποτα μπροστά στην ηρεμία που θα έχει στη συνέχεια ο νικητής της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος βρίσκει αντιμέτωπες τις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και δύο από τις καλύτερες της Ευρώπης. Θέαμα και καλό μπάσκετ μην περιμένετε να δούμε. Αυτή την εποχή τόσο ο Ολυμπιακός όσο κι ο Παναθηναϊκός δε βρίσκονται ούτε στο 50% της κατάστασης που επιθυμούν.

Το σπουδαιότερο «τρόπαιο» το οποίο διακυβεύεται την Κυριακή επιτρέψτε να πιστεύω πως δεν είναι οι δύο βαθμοί της νίκης ή το προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας, αλλά η ηρεμία.

Έχω την εντύπωση πως το έχω αναφέρει και στο παρελθόν, αλλά επειδή γερνάω και ξεχνάω ας το γράψω άλλη μία φορά.

Τα τελευταία χρόνια το πλεονέκτημα της έδρας δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο. Τα τελευταία τρία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει φύγει αρκετές φορές νικητής από το «Ν. Γκάλης» και ο Παναθηναϊκός το ίδιο από το ΣΕΦ. Ο «πύρινος λαός» δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο και δεν επηρεάζει την απόδοση του Σπανούλη, του Πρίντεζη, του Γκιστ και του Ρίβερς.

Οι διαιτητές επίσης δεν επηρεάζονται από τον κόσμο. Από άλλους παράγοντες του αγώνα επηρεάζονται σίγουρα, αλλά όχι από τους οπαδούς.

Αν τώρα ο «πύρινος λαός» θέλει να πιστεύει το αντίθετο, μπορεί να το κάνει. Δημοκρατία έχουμε.

Το πιο απλό παράδειγμα που με επιβεβαιώνει είναι και το πιο πρόσφατο. Πέρυσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός νίκησε 88-63 τους «πράσινους». Με 25 στο… κεφάλι. Ποιος κατέκτησε το πρωτάθλημα;

Σας ευχαριστώ…

Ο νικητής του ντέρμπι θα απολαύσει την ηρεμία μέχρι το επόμενο ραντεβού τους. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος για όποιον βάλει περισσότερους πόντους στο ΣΕΦ.

Δουλειά με ησυχία, χωρίς αμφισβήτηση και χωρίς γκρίνια από τους οπαδούς. Ο Έλληνας οπαδός είναι περίπτωση που χρίζει «ιατρικής» παρακολούθησης.

Βγάζει συμπεράσματα τον Σεπτέμβριο. Βγάζει συμπεράσματα για αγώνα που δεν βλέπει. Κράζει έναν παίκτη στο λάθος του και τον αποθεώνει σα βασιλιά στο buzzer beater. Στο ίδιο ματς και στο τέλος θα σου πετάξει και μία από τις δύο ατάκες, «τα ‘λεγα εγώ» ή «πλακίτσα σας έκανα μωρέ πριν».

Θα νικήσει ο Ολυμπιακός; Θα είναι «Θεοί» Σφαιρόπουλος και παίκτες και θα υπάρχει «έντονη ανησυχία για τα συστήματα του Πασκουάλ».

Θα νικήσει ο Παναθηναϊκός; «Σφαιρόπουλε φύγε επιτέλους και πάρε μαζί και τον Μιλουτίνοφ που μας κουβάλησες» (επίτηδες ανέφερα τον Νίκολα γιατί αυτά ακούγαμε μέχρι και πριν 10 μήνες). Στην άλλη πλευρά θα αρχίσουν οι αναφορές στα «εξοχικά» και στον «Ντένμον που μας έκανε να ξεχάσουμε τον Τζέιμς».

Συγγνώμη που θα σας χαλάσω την εικόνα, αλλά τίποτα από τα παραπάνω δε θα σημαίνει μία νίκη την Κυριακή. Ούτε ο Ολυμπιακός θα είναι ομαδάρα ξαφνικά, ούτε οι «πράσινοι».

Θα παραμείνουν δύο ομάδες που θα δουλεύουν με σκοπό να νικήσουν στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και να βρεθούν και στο Final 4 της Euroleague.

ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΝΤΕΡΜΠΙ

Θα παίξει με αλλαγές ο Σφαιρόπουλος στο pick ‘n’ roll του Παναθηναϊκού, ειδικά όταν είναι στο παρκέ ο ΜακΛιν;

Θα κάνει ματσάρα πάλι ο Ρίβερς με αντίπαλο τον Παπανικολάου;

Ο Πασκουάλ θα στείλει παγίδα στον Μιλουτίνοφ ή θα τον αντιμετωπίσει με ένας εναντίον ενός;

Θα επηρεαστεί ο Λοτζέσκι που θα συναντήσει φίλους ως αντίπαλους;

Οι νέοι σε ντέρμπι πως θα παρουσιαστούν; Ντένμον, Όγκουστ, ΜακΛιν, Στρέλνιεκς, Τόμσον, Τιλί….

Ποιος θα λείψει περισσότερο στην ομάδα του, ο Ρόμπερτς ή ο Λεκαβίτσιους;

Ποιος θα μαρκάρει τον Σπανούλη; Η περίπτωση του Καλάθη είναι ορατή, αλλά θα του αφαιρέσει ενέργεια στην επίθεση και ελλοχεύει ο κίνδυνος να φορτωθεί με φάουλ και να βγει εκτός ρυθμού.

ΥΓ: Ο Τολιόπουλος πιστεύω θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Αυτός θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αγωνιστικών λεπτών του Ρόμπερτς. Το έχει κερδίσει αυτό, δε θα του το χαρίσει κάποιος.

ΥΓ 2: Ο Ολυμπιακός δικαίως τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού της έδρας. Η ομάδα θεώρησε σωστό να κάνει έφεση την επόμενη μέρα της απόφασης ώστε να μειωθεί η ποινή των 5 αγωνιστικών. Έχει μπει Οκτώβριος και ακόμη απόφαση δεν έχει υπάρξει.

Θα έχει πολλή δουλειά ο άνθρωπος και δε θα έχει προλάβει τόσους μήνες…

ΥΓ 3: Έτος 2017. Γήπεδο χωρίς ίντερνετ. Αρχικά νόμιζα πως ήταν σφάλμα της ΕΟΚ για την απουσία online στατιστικών στην αναμέτρηση για το Κύπελλο, αλλά τελικά δεν υπήρχε ίντερνετ στο γήπεδο της Νεάπολης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.