«Με την πρόταση της FIBA μπορούμε να φτάσουμε σε λύση»

Gazzetta team
«Με την πρόταση της FIBA μπορούμε να φτάσουμε σε λύση»

bet365

Ο προπονητής της εθνικής Λιθουανίας, Νταΐνιους Αντομάιτις, κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση της FIBA σε ό,τι αφορά τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων.

H FIBA κατέθεσε και επίσημα την πρόταση στην EuroLeague όσον αφορά τα «παράθυρα» κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μεταφέροντας όλα τα ματς την ίδια μέρα και το gazzetta.gr κατέγραψε τα δεδομένα με τα ταξίδια των διεθνών.
Από την πλευρά του ο Νταΐνιους Αντομάιτις εκφράστηκε θετικά σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη προοπτική, κάνοντας λόγο για μια αρκετά λογική πρόταση.

«Η πρόταση της FIBA μοιάζει αρκετά λογική προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα συμβιβασμό και μπορεί να είναι μία λύση για το πρόβλημα που απασχολεί όλους μας τους τελευταίους μήνες. Είμαι χαρούμενος που το πρώτο βήμα έγινε και ότι ο διάλογος έχει ξεκινήσει. Αυτό αποζητούσαν όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ και ελπίζω ότι θα οδηγηθούμε στη λύση.

Φυσικά το πρόγραμμα δε θα είναι εύκολο για τους παίκτες. Αλλά έτσι κι αλλιώς δε θα ήταν πιο εύκολο δεδομένων των περιστάσεων που έχουν διαμορφωθεί. Έχουμε μία λύση και στη συνέχεια μπορούμε να το χειριστούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπερφορτώσουμε το πρόγραμμα των παικτών στη διάρκεια των Παραθύρων.

Εγώ, ως προπονητής, μπορώ να διαφοροποιήσω το ρόστερ από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και φυσικά να μειώσω το χρόνο συμμετοχής κάποιων παικτών. Μπορούμε όμως να ακούσουμε και την άποψη των παικτών, αλλά και των ομάδων και να φτάσουμε σε μία κοινώς αποδεκτή λύση. Όπως πολύ συχνά λέω, η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό εφόδιο σε κάθε θέμα που εμφανίζεται. Επίσης είναι πολύ σημαντικό για εμένα το γεγονός ότι με το πρόγραμμα της FIBA θα υπάρχει για τους παίκτες ένα ελεύθερο καλοκαίρι κάθε τέσσερα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για την υγεία και την καριέρα τους».

 

Τελευταία Νέα