Η αλλαγή στην draft lottery που «διαλύει» το tanking!

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗ ΛΟΤΑΡΙΑ Ο ΣΙΛΒΕΡ

Η αλλαγή στην draft lottery που «διαλύει» το tanking!

Η αλλαγή στην draft lottery που «διαλύει» το tanking!

Μια σημαντική αλλαγή στην λοταρία του ΝΒΑ, η οποία θα καταπολεμήσει το... tanking είναι πολύ πιθανό να ψηφιστεί στο διοικητικό συμβούλιο της λίγκας.

Βασική επιδίωξη του ΝΒΑ όσον αφορά την λοταρία του draft είναι να σταματήσει τις φωνές των φιλάθλων, οι οποίοι κάνουν λόγο για tanking και λιγότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Η λίγκα σκοπεύει να αλλάξει τους κανόνες που ισχύουν στην λοταρία, αφού ο Άνταμ Σίλβερ θα φέρει μια πρόταση στο ΝΒΑ Board of Governors (διοικητικό συμβούλιο) που θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, με σκοπό να μικρύνει τις πιθανότητες του τελευταίου στη βαθμολογία να τραβήξει τα υψηλότερα νούμερα στο draft.

Για να περάσει αυτή η πρόταση χρειάζεται να ψηφιστεί από τα 2/3 των ομάδων της λίγκας (23 στις 30). Αν υπάρχει θετική εξέλιξη, οι αλλαγές θα ισχύσουν από το ξεκίνημα της σεζόν 2019-20. Αν αλλάξουν τα δεδομένα στη λοταρία, τότε οι τρεις ομάδες με το χαμηλότερο ρεκόρ θα έχουν ίσες πιθανότητες (14%) για να τραβήξουν το Νο.1 του draft. Η τωρινή κατάσταση δίνει στην χειρότερη ομάδα βαθμολογικά ποσοστό 25% να τραβήξει το πρώτο pick, στην δεύτερη χειρότερη φτάνει το 19.9%, ενώ η τρίτη έχει 15.6%.

Το ESPN σε δημοσίευμα του αναφέρει πως θα υπάρξουν αλλαγές και στο «προσδοκώμενο pick». Οι πρώτες 3 ομάδες θα δουν μείωση στην πιθανότητα για υψηλό pick (από 2.6 σε 3.7, από 3 σε 3.9 και από 3.4 σε 4.1).  Η πιθανή αλλαγή στην λοταρία θα αυξήσει την πιθανότητα ομάδων που βρίσκονται στις θέσεις 7-10 να τραβήξουν ένα από τα τρία πρώτα pick. Για παράδειγμα οι πιθανότητες του 7ου αυξάνονται από 15% σε 23% και αυτές του 8ου από 10 σε 19%.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ έχει ενημερώσει τις ομάδες πως η αναδιάρθρωση της draft lottery είναι μείζων θέμα, αφού επηρεάζει την ξεκούραση των παικτών, τα οικονομικά και την σωστή λειτουργία της λίγκας.

Το 2014 μια παρόμοια πρόταση για αλλαγή στην λοταρία είχε απορριφθεί και έτσι οδηγηθήκαμε σε παραδείγματα τύπου Σίξερς, οι οποίοι έκαναν το tanking επιστήμη.

Best of internet