Κατακόρυφη πτώση του Καρμέλο στο ΤΟΡ-100 του ESPN!

Γιώργος Κούβαρης
Κατακόρυφη πτώση του Καρμέλο στο ΤΟΡ-100 του ESPN!

bet365

Μετά το πρώτο «πακέτο» στην αντίστροφη μέτρηση του ESPN για το ΤΟΡ-100 της νέας σεζόν, σειρά πήρε ο Καρμέλο Άντονι, ο Λόνζο Μπολ και οι... υπόλοιποι.

Το κορυφαίο δίκτυο των ΗΠΑ έδωσε συνέχεια στο ΤΟΡ-100 των παικτών εν όψει της σεζόν 2017-18 και δη από το νούμερο 75 έως και το νούμερο 51.

Στα χαρακτηριστικά η μεγάλη πτώση του Καρμέλο Άντονι, ενώ πολύ ψηλά βρίσκονται οι rookies του φετινού draft.

Μετά τους αριθμούς 100-76 σειρά πήρε το δεύτερο «πακέτο» του ESPN.

Έχουμε και λέμε!

#75 Ντένις Σμιθ Τζούνιορ (Ντάλας Μάβερικς)

Πέρυσι: -

Αναμενόμενο RPΜ: -

«Για πολλούς είναι ένα από τα φαβορί για να κερδίσουν το βραβείο του καλύτερου rookie της σεζόν. Οι Μάβερικς χτύπησν φλέβα χρυσού στο νούμερο 9 του draft και σύμφωνα με τους αναλυτές του ESPN είναι ανάλογο pick όπως οι Τζον Ουόλ και Ντέρικ Ρόουζ».

#74 Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ (Λος Άντζελες Λέικερς)

Πέρυσι: 83

Αναμενόμενο RPΜ: 2,06

«Θα είναι ο βασικός σούτινγκ γκαρντ των Λέικερς, την ώρα που πέρυσι είχε το χειρότερο efficiency στην άμυνα. Οι Πίστονς έδιναν στους αντιπάλους τους επτά περισσότερους πόντους ανά 100 κατοχές με τον Κάλντγουελ-Πόουπ στο παρκέ».

#73 Τζεφ Τιγκ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)

Πέρυσι: 57

Αναμενόμενο RPΜ: 1,13

«Μπορεί να μην είναι τόσο το ίδιο έξυπνος πασέρ ή καλός αμυντικός όπως ο Ρούμπιο, αλλά θα μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις για τον Μπάτλερ. Πέρυσι οι Ρούμπιο και Νταν που συμπλήρωναν το δίδυμο των point guards είχαν 31% στα τρίποντα, το 29ο χειρότερο ποσοστό στο πρωτάθλημα».

#72 Τρίσταν Τόμπσον (Κλίβελαντ Καβαλίερς)

Πέρυσι: 68

Αναμενόμενο RPΜ: 0,83

«O Τόμπσον μετράει κατά μέσο όρο 3 επιθετικά ριμπάουντ τα έξι τελευταία χρόνια και είναι εκείνος που αυξάνει τις επιπλέον κατοχές της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι με εκείνον στο παρκέ, οι Καβαλίερς έχουν 12,9 πόντους ύστερα από δεύτερες επιθέσεις, ενώ χωρίς εκείνον ο αριθμός έπεφτε στους 9,2 πόντους με αποτέλεσμα να βρεθεί το Κλίβελαντ στην τελευταία θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας».

#71 Μάικλ Κιντ-Γκίλχριστ (Σάρλοτ Χόρνετς)

Πέρυσι: 60

Αναμενόμενο RPΜ: 2,26

«Αν και τις τρεις προηγούμενες σεζόν έπαιξε στο 50% των παιχνιδιών των Χόρνετς, πέρυσι ήταν υγιής και αγωνίστηκε σε 81 ματς. Πρόκειται για εξαιρετικό αμυντικό στα φόργουορντ με αποτέλεσμα να βρεθεί στο ΤΟΡ-30 του πίνακα όσον αφορά την άμυνα RPM».

#70 Κλιντ Καπέλα (Χιούστον Ρόκετς)

Πέρυσι: 92

Αναμενόμενο RPΜ: 0,91

«Η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη του Καπέλα με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 3η θέση όσον αφορά τα ποσοστά εντός παιδιάς. Εξαιρετικός rim protector και με παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη στην επίθεση. Συγκεκριμένα τελείωσε 103 φάσεις με alley-oop κάρφωμα και ήταν δεύτερος πίσω από την ΝτιΆντρε Τζόρνταν».

#69 Σέρτζε Ιμπάκα (Τορόντο Ράπτορς)

Πέρυσι: 71

Αναμενόμενο RPΜ: 1,42

«Στα 231 λεπτά της περσινής σεζόν που ο Ιμπάκα έπαιξε στο «πέντε» οι Ράπτορς είχαν +14,1 πόντους απέναντι στους αντιπάλους τους ανά 100 κατοχές. Κάτι που δείχνει και τη πρόθεση της ομάδας για τον τρόπο με τον οποίο θα τον χρησιμοποιήσουν».

#68 Άαρον Γκόρντον (Ορλάντο Μάτζικ)

Πέρυσι: 75

Αναμενόμενο RPΜ: 1,34

«Η θέση που του ταιριάζει περισσότερο είναι στο «τέσσερα» κάτι που απέδειξε περίτρανα τη περσινή σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 25 ματς ως πάουερ φόργουορντ είχε 18,4 PER (δείχνει την προσφορά ανά λεπτό) έναντι 12,3 σε όλα τα υπόλοιπα ματς που ξεκίνησε από άλλη θέση».

#67 Πάτι Μιλς (Σαν Αντόνιο Σπερς)

Πέρυσι: 115

Αναμενόμενο RPΜ: 1,95

«Με τον Πάτι Μιλς στο παρκέ, οι Σπερς είχαν +11,9 πόντους ανά 100 κατοχές, την ώρα που με τον Τόνι Πάρκερ είχαν +5,2 πόντους! Απ' ότι φαίνεται έχει φτάσει η στιγμή για να αποκτήσει την ευθύνη του βασικού πόιντ γκαρντ στο Σαν Αντόνιο».

#66 Νικολά Μπατούμ (Σάρλοτ Χόρνετς)

Πέρυσι: 44

Αναμενόμενο RPΜ: 1,12

«Είναι ένα από τους τρεις παίκτες του πρωταθλήματος που έχουν τουλάχιστον 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ ανά 100 κατοχές σε δύο σεζόν. Οι άλλοι δύο; Οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ράσελ Ουέστμπρουκ».

#65 Μάρκους Σμαρτ (Μπόστον Σέλτικς)

Πέρυσι: 114

Αναμενόμενο RPΜ: 1,6

«Χωρίς τους Κράουντερ και Μπράντλεϊ, ο Σμαρτ θα είναι εκείνος που θα έχει πολλή δουλειά στην αμυντική περιφέρεια των Σέλτικς. Μαζί με τον Μπέβερλι ήταν οι μοναδικοί παίκτες του πρωταθλήματος που μέτρησαν 200 παρεμβάσεις στην μπάλα ενώ κέρδισαν από 20 επιθετικά φάουλ».

#64 Καρμέλο Άντονι (Νιου Γιορκ Νικς)

Πέρυσι: 31

Αναμενόμενο RPΜ: -0,15

«Οι μέρες του Καρμέλο στο ΤΟΡ-50 έχουν τελειώσει και είναι ο μοναδικός που έκανε τόσο μεγάλη βουτιά σε σχέση με πέρυσι. Πάντως εάν και εφόσον μετρήσει και φέτος 20 ή περισσότερους πόντους κατά μέσο όρο σε 15 χρόνια στο ΝΒΑ θα είναι ο μοναδικός που θα το έχει καταφέρει μετά τους Τζόρνταν και Τζαμπάρ».

#63 Λόνζο Μπολ (Λος Άντζελες Λέικερς)

Πέρυσι: -

Αναμενόμενο RPΜ: -

«Είναι ο rookie με το υψηλότερο ranking και αυτό διότι πραγματοποίησε και εξαιρετικό summer league. Οι 9,3 ασίστ που είχε ήταν αριθμός-ρεκόρ και καλύτερος από αυτούς των Κάρι, Ουόλ, Ρόουζ και Ουέστμπρουκ!»

#62 Έρικ Γκόρντον (Χιούστον Ρόκετς)

Πέρυσι: 86

Αναμενόμενο RPΜ: 1,02

«Ο καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς όποτε χρειάστηκε κάλυψε επάξια το κενό του Χάρντεν έχοντας 34 πόντους είτε σκοράροντας είτε πασάροντας, ανά 36 λεπτά συμμετοχής. Περισσότεροι και από τους Τζορτζ, Χέιγουορντ, ΜακΚόλουμ.»

#61 Έιβερι Μπράντλεϊ (Ντιτρόιτ Πίστονς)

Πέρυσι: 54

Αναμενόμενο RPΜ: -0,66

«Ήδη θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς πάνω στη μπάλα και πλέον έχει τη δυνατότητα να δείξει και τις επιθετικές του αρετές στο Ντιτρόιτ, δίχως να έχει δίπλα του τον Αζάια Τόμας. Μάλιστα ήταν εκείνος που οδήγησε τους Σέλτικς στο σκοράρισμα με 19 πόντους κατά μέσο όρο, όταν έλειπε ο Τόμας».

#60 Ντέβιν Μπούκερ (Φοίνιξ Σανς)

Πέρυσι: 46

Αναμενόμενο RPΜ: -1,6

«Μόνο οι ΛεΜπρόν, Ντουράντ, Σακίλ Ο' Νιλ και Ίρβινγκ είχαν περισσότερους πόντους ως 20χρονοι από τον Μπούκερ, ο οποίος μέτρησε 22,1 πόντους σε κάθε ματς. Παρά και το ιστορικό του ρεκόρ, έπεσε 14 θέσεις στο ranking του ESPN. Και αυτό διότι πρέπει να ξεκινήσει από την άμυνα».

#59 Ντάνι Γκριν (Σαν Αντόνιο Σπερς)

Πέρυσι: 100

Αναμενόμενο RPΜ: 2,74

«Μόνο πέντε παίκτες είχαν περισσότερους πόντους βγαίνοντας από τα σκριν σε σχέση με τον Ντάνι Γκριν. Μάλιστα ήταν στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων αμυντικών γκαρντ του ΝΒΑ».

#58 Χάρισον Μπαρνς (Ντάλας Μάβερικς)

Πέρυσι: 74

Αναμενόμενο RPΜ: 0,42

«Η μετακίνησή του από το Γκόλντεν Στέιτ στο Ντάλας ήταν μια εκτόξευση για τους αριθμούς του και δη στους πόντους του. Βέβαια μπορεί να «γέμισε» τη στατιστική του αλλά το RPM του ήταν αρνητικό, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα».

#57 Άντριου Ουίγκινς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)

Πέρυσι: 45

Αναμενόμενο RPΜ: -1,25

«Πρόκειται για μα πολωτική περίπτωση παίκτη. Από τη μία πλευρά είναι δεδομένη η ικανότητά του στο σκοράρισμα, ενώ από την άλλη κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν και εφόσον θα καταφέρει να φτάσει νούμερα εξίσου καλά σε ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα κ.ο.κ.»

#56 Μάλκολμ Μπρόγκντον (Μιλγουόκι Μπακς)

Πέρυσι: -

Αναμενόμενο RPΜ: 1,87

«Πέρυσι δεν ήταν στις προβλέψεις ούτε για τους 200 καλύτερους του ΝΒΑ. Φέτος και ύστερα από μια εξαιρετική σεζόν άγγιξε την πενηντάδα και είναι απορίας άξια η συνέχεια που θα έχει».

#55 Ρόμπερτ Κόβινγκτον (Φιλαδέλφεια 76ers)

Πέρυσι: -162

Αναμενόμενο RPΜ: 3,03

«Ήταν από τους καλύτερους αμυντικούς σύμφωνα με τις μετρήσεις του RPM και φέτος αναμένεται να έχει τη δική του προσφορά στη Φιλαδέλφεια. Παρά το γεγονός ότι αναμένεται να κλέψουν την παράσταση οι Εμπίντ, Σίμονς, Φουλτζ και Ρέντικ».

#54 Ντανίλο Γκαλινάρι (Λος Άντζελες Κλίπερς)

Πέρυσι: 70

Αναμενόμενο RPΜ: 2,77

«Το ρίσκο που έχουν πάρει οι Κλίπερς είναι μεγάλο λόγω των τραυματισμών του, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Γκρίφιν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκαλινάρι έχει παίξει σε 70 ή περισσότερα ματς μόνο δύο χρονιές σε σύνολο εννέα σεζόν στο ΝΒΑ».

#53 Αντρέ Ντράμοντ (Ντιτρόιτ Πίστονς)

Πέρυσι: 20

Αναμενόμενο RPΜ: 1,3

«Ο λόγος που ο Ντράμοντ έπεσε 33 θέσεις σε σχέση με πέρυσι δεν αφορά τους αριθμούς του, αλλά το γεγονός ότι οι Πίστονς ήταν καλύτεροι χωρίς εκείνον στο παρκέ. Όπερ και σημαίνει ότι σημείωναν 10,9 πόντους περισσότερους ανά 100 κατοχές».

#52 Τζρου Χόλιντεϊ (Νιου Όρλεανς Πέλικανς)

Πέρυσι: 97

Αναμενόμενο RPΜ: 2,1

«Ένας πλέι μέικερ που κάνει τη διαφορά τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Ήταν ένα από τους τέσσερις point guards που είχαν τουλάχιστον 7 ασίστ και 1,5 κλεψίματα ανά 36 λεπτά, όπως και οι Πολ, Ουέστμπρουκ και Ρούμπιο».

#51 Μπρουκ Λόπεζ (Λος Άντζελες Λέικερς)

Πέρυσι: 49

Αναμενόμενο RPΜ: 1,93

«Πέρυσι μεταμορφώθηκε σε ένα από τα καλύτερα streched πεντάρια του ΝΒΑ αφού ευστόχησε στα περισσότερα τρίποντα από οποιονδήποτε άλλον σέντερ, έχοντας έξι προσπάθειες σε κάθε ματς. Μάλιστα περιόρισε τα αντίπαλα σέντερ σε ποσοστό μόλις 47% κάτω από το καλάθι!»

 

NBA Τελευταία Νέα