Βολκόφ: «Ο Γκάλης άλλαξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Βολκόφ: «Ο Γκάλης άλλαξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ» (gTV)

bet365

Ο Νίκος Γκάλης ετοιμάζεται για την είσοδό του στο Hall of Fame και ο Σάσα Βολκόφ μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για τη στιγμή που ο «Γκάνγκστερ» θα περάσει στην μπασκετική αιωνιότητα!

Τα προβλήματα στη μέση υποχρέωσαν τον Σάσα Βολκόφ να αποσυρθεί από τα παρκέ νωρίτερα από όσο επέβαλαν το τεράστιο μπασκετικό ταλέντο και η προσωπικότητά του «Λύκου», όπως ήταν το προσωνύμιό του ως παίκτης.

Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση διορίστηκε αντιπρόεδρος κι εν συνεχεία πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, μέλος της ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του κεντρικού Γραφείου της FIBA Europe ενώ ασχολήθηκε και με την πολιτική.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη συνοδεύοντας την αποστολή της εθνικής Ουκρανίας που θα αντιμετωπίσει στους «16» του Eurobasket τη Σλοβενία (9/9, 12:30) και μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη στιγμή του Νίκου Γκάλη, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό την περίοδο 1993-94!

Ο «Γκάνγκστερ» θα περάσει στην μπασκετική αιωνιότητα με την είσοδό του στο Hall of Fame και ο Βολκόφ εξήγησε στο gTV πως «Ο Γκάλης είναι ένας παίκτης που άλλαξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ, που το ανέβασε στο πιο υψηλό επίπεδο. Το 1987 σήμανε τη νέα εποχή του ελληνικού μπάσκετ. Ήταν τιμή μου που έπαιξα μαζί του στον Παναθηναϊκό. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και εξαιρετικός επαγγελματίας. Του αξίζει αυτή η τιμή και του εύχομαι καλή τύχη. Είναι σπουδαίος»!

Ο βετεράνος πάουερ φόργουορντ αναφέρθηκε στην αναμέτρηση των Ουκρανών με τη Σλοβενία, τονίζοντας πως: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ελπίζω σε νέα έκπληξη της Ουκρανίας».

Σε ό,τι αφορά τη μάχη της Ελλάδας με τη Λιθουανία (9/9, 21:30) επισήμανε: «Η Λιθουανία δείχνει πολύ δυνατή. Είδα την ελληνική ομάδα μόνο στην τηλεόραση. Τι μπορώ να πω; Καλή τύχη. Θα είναι δύσκολο για την Ελλάδα όμως μπορεί να κάνει την έκπληξη. Έχει έμπειρους και καλούς παίκτες. Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες».

 

Τελευταία Νέα