«Στις δικές μας εποχές δεν έβγαιναν προς τα έξω οι τσακωμοί»

Κάτια Πετροπούλου
«Στις δικές μας εποχές δεν έβγαιναν προς τα έξω οι τσακωμοί»

bet365

Για το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής Ομάδας, αλλά και για την νέα σεζόν που θα τον βρει στην ΑΕΚ, μίλησε ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

Μια καινούρια σελίδα αρχίζει στην καριέρα του Βασίλη Ξανθόπουλου, που φέτος θα φοράει τα κιτρινόμαυρα για χάρη της ΑΕΚ.

Ο 32χρονος γκαρντ, μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 94.6», τόνισε πως η «Βασίλισσα» με αργά και σταθερά βήματα μπορεί να «χτυπήσει» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Επίσης, σχολίασε και την εικόνα της Εθνικής Ομάδας στο Eurobasket, υποστηρίζοντας πως τσακωμοί και διαφωνίες πάντα υπάρχουν, αλλά στην εποχή του αυτά δεν έβγαιναν προς τα έξω.

Αναλυτικά είπε:

Για το κλίμα στις τάξεις της ΑΕΚ: «Το κλίμα είναι πολύ καλό, οικογενειακό. Τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε και γενικά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα της ΑΕΚ».

Για το αν μπορεί να κοντράρει η «Ένωση» Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Είναι το μόνο σίγουρο ότι η ΑΕΚ κοιτάει στα μάτια Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, προσπαθεί να κλείσει την ψαλίδα. Χρειάζεται αργά και σταθερά βήματα για να μπει ανάμεσά τους».

Για τους αρκετούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες στο ρόστερ: «Είναι σημαντικό ότι η ομάδα έχει μαζέψει ότι καλύτερο υπάρχει στις ηλικίες κάτω των 20 ετών. Το μόνο που μπορώ να τους συμβουλέψω είναι να έχουν το μυαλό στο κεφάλι του και με πολλή δουλειά και λίγο τύχη όσον αφορά την υγεία τους, θα είναι οι επόμενοι βασικοί παίκτες της ΑΕΚ. Και θα είναι και οι επόμενοι παίκτες της Εθνικής.

Για την εικόνα της Εθνικής στο Eurobasket: «Δεν έχει παίξει καλό μπάσκετ έως σήμερα. Παρόλα αυτά είναι ένα παιχνίδι σήμερα και μετά ακολουθεί ακόμα ένα νοκ-άουτ ματς. Αν περάσει τα δύο παιχνίδια θα θεωρηθεί επιτυχία. Αυτά που συμβαίνουν, οι τσακωμοί και βγαίνουν, συνέβαιναν και πριν από 10 με 15 χρόνια. Κάποιοι παίκτες δεν έχουν εμπειρία να ξέρουν πώς θα συμπεριφερθούν μετά από μία έντονη συναισθηματικά στιγμή.

Δεν γίνεται να μην υπάρχουν τέτοιες στιγμές. Στις δικές μας εποχές δεν έβγαιναν προς τα έξω. Είναι ένα παιχνίδι και αν παίξεις καλά, θα κερδίσεις. Αν δεν παίξεις, δεν θα κερδίσεις. Μετά έχεις Γερμανία ή Λιθουανία, οπότε είναι ένας αντίπαλος που μπορείς να κερδίσεις και αρκεί να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα