Τα (+) και τα (-) στην Euroleague πριν το Eurobasket (Α' μέρος)!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Τα (+) και τα (-) στην Euroleague πριν το Eurobasket (Α' μέρος)!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας περνάει από «ακτίνες» το «πάρε-δώσε» των 8 ομάδων που έπαιξαν στα περυσινά playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σχολιάζει τα πεπραγμένα των δύο «αιωνίων» και προβλέπει ότι θα διεκδικήσουν στα ίσα την πρόκριση στο Final 4.

H θερινή ραστώνη είναι έτοιμη να αποτελέσει παρελθόν, οι ομάδες ήδη συγκεντρώθηκαν για τη νέα σεζόν, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ του 40ου Eurobasket πλησιάζει στο τέλος της και η ώρα για την μπασκετική απόλαυση είναι πλέον γεγονός. Κι αν το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει στις 31 Αυγούστου σε Ελσίνκι, Κλουζ, Τελ Αβίβ και Κωνσταντινούπολη, είναι κάτι σαν το ορεκτικό πιάτο για το εφετινό μπασκετικό menu, η Euroleague που φέτος κάνει πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου, δείχνει πιο ανταγωνιστική από ποτέ.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Λίβερπουλ – Αρσεναλ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε όλο το «πάρε-δώσε» των 16 ομάδων της εφετινής διοργάνωσης και σε συνδυασμό με τις αλλαγές προπονητών και τις απουσίες των διεθνών παικτών από τις προετοιμασίες των συλλόγων τους, σχολιάζει πως κινήθηκαν το καλοκαίρι, επιχειρώντας μία πρώτη θεωρητική προσέγγιση των δυνατοτήτων τους.

Στο 1ο μέρος του αφιερώματος, θα διαβάσετε γιατί η Φενέρμπαχτσέ δεν δείχνει να έχει τη δυναμική της περυσινής σεζόν, πως και γιατί η Ρεάλ μοιάζει η πιο «γηρασμένη» διεκδικήτρια του τίτλου, από που προκύπτει η ετικέτα του φαβορί για την ΤΣΣΚΑ, που βασίζονται οι ελπίδες των «αιωνίων αντιπάλων» για καλύτερη πορεία από πέρυσι, αλλά και ποιος προπονητής θα έχει εννέα (9!) απόντες στο Eurobasket.

Στο 2ο μέρος, θα μάθετε ποια είναι η ομάδα που ενισχύθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη και ποια είχε τις περισσότερες απώλειες, σε ποια νεοφερμένη «ποντάρουμε τα λεφτά μας» για να μπει στα playoffs. Ποιος coach δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί για το τι θα συμβεί στο Πανευρωπαϊκό τουρνουά, πολύ απλά επειδή θα έχει όλους τους παίκτες του στην διάθεσή του και που διαδραματίστηκε το μετεγγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού.

1ο μέρος

Φενερμπαχτσέ Ντόγκους

Ποιους πήρε: Τον έμπειρο και βετεράνο Τούρκο διεθνή point-guard, Σινάν Γκιουλέρ (34χρ., 1,92), τον φέρελπιδα Σέρβο διεθνή γκαρντ, Μάρκο Γκούντουριτς (22χρ., 1,95), τον καταξιωμένο Ιταλό power-forward, Νικολό Μέλλι (26χρ., 2,05) και τον Αμερικανό ψηλό, Τζέϊσον Τόμπσον (31χρ., 2,11), με την 8ετή θητεία στο ΝΒΑ (588 ματς με μ.ο. 8,9π. & 6,6ρ.) και ο οποίος πέρυσι έπαιξε στην Κίνα.

Ποιους έχασε: Τους δύο παίκτες, χάρη στους οποίους - εν πολλοίς - στέφτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης! Τον MVP του περυσινού Final 4, Έκπε Γιούντο (Γιούτα Τζαζ) και τον σημαντικότερο σκόρερ και δημιουργό της, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σακραμέντο Κινγκς), που υπέγραψαν στο ΝΒΑ. Οι αποχωρήσεις του Άντονι Μπένετ (πέρασε και δεν ακούμπησε) και του 21χρονου πλέϊ-μέϊκερ, Μπεργκ Ουγκουρλού, δεν την απασχόλησαν καθόλου.

Απουσίες στο Eurobasket: Οι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, εννέα (9) στον αριθμό (Ντατόμε, Μέλλι, Ντίξον, Γκιουλέρ, Μαχμούτογλου, Χερσέκ, Σλούκας, Κάλινιτς και Γκούντουριτς)! Αν μάλιστα, δεν είχε αποσυρθεί ο Άντιτς από την Εθνική Σκοπίων και ο Βέσελι αποφάσιζε να παίξει στο Eurobasket με την αντίστοιχη της Τσεχίας, τότε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα ήταν... «μπλαβί» από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας! Με -11 παίκτες, λογικό θα ήταν...

Ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε; Η φημολογία γύρω από την ενδεχόμενη απόκτηση του Μπράντ Ουαναμέϊκερ, δεν επιβεβαιώθηκε σαν... είδηση, οπότε τολμώ να προβλέψω ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν δείχνει να έχει τη δυναμική της περυσινής χρονιάς.

Ολυμπιακός

Ποιους πήρε: Τον Λετονό γκαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς (28χρ., 1,93), που είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους σουτέρ στην Ευρώπη. Τον Έλληνα διεθνή σέντερ, Γιώργο Μπόγρη (28χρ., 2,08), που πέρυσι αναδείχτηκε καλύτερος ψηλός στο Basketball Champions League, το οποίο και κατέκτησε με την Τενερίφη. Τον διεθνή Γάλλο έμπειρο ψηλό, Κιμ Τιλί (29χρ., 2,11), τον Αμερικανό γυρολόγο της Ευρώπης, Τζαμέλ ΜακΛιν (29χρ., 2,03) και δύο πολύ αξιόλογους NBAers, τον point-guard, Μπράϊαν Ρόμπερτς (31χρ., 1,88) που «κουβαλάει» 4ετή θητεία την Ευρώπη (Μπάμπεργκ και Γκαλίλ Ελιόν) και τον θανατηφόρο σουτέρ, Χόλις Τόμπσον (26χρ., 2,03), που μετά από 4 χρόνια στους Σίξερς (μ.ο. 7,9π. & 3,1ρ. με 38,9% στα τριπ.), περνάει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό.

Ποιους έχασε: Τον Έρικ Γκριν (Βαλένθια), τον Ματ Λοτζέσκι (Παναθηναϊκός), τον Πάτρικ Γιανγκ (Ολίμπια Μιλάνου) και τον Κεμ Μπιρτς (Ορλάντο Μάτζικ), τον Ντάνιελ Χάκετ (Μπάμπεργκ) και τον Ντόμινικ Ουότερς (Καρσίγιακα). Δηλαδή κανέναν που να έπαιξε με συνέπεια και σταθερότητα! Τουλάχιστον στην περυσινή σεζόν.

Απουσίες στο Eurobasket: Οκτώ (8)! Οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Μπόγρης, που αποτελούν την βάση της Εθνικής Ελλάδας, μαζί με τον Στρέλνιεκς (Λετονία) και τον Τιλί (Γαλλία).

Ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε; «Γέμισε» ακόμη πιο πολύ την κάθε θέση ξεχωριστά, «έκλεισε τρύπες», ενώ θεωρητικά, αναμένεται να παρουσιαστεί πιο γρήγορος και πιο επιθετικός, παίζοντας το μπάσκετ του Σπανούλη. Αν ο «Kill Bill» δεν βγάλει μικροτραυματισμούς κι έχει διάρκεια, τότε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (ο μακροβιότερος Έλληνας προπονητής στον «ερυθρόλευκο» πάγκο μετά τον Ιωαννίδη) θα είναι ένα «κλικ» πιο πάνω από πέρυσι.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ποιους πήρε: Τον Ισπανό διεθνή διεθνή point-guard, Σέρχιο "Τσάτσο" Ροντρίγκεζ (31χρ., 1,90), που άφησε το ΝΒΑ για το παχυλό συμβόλαιο των Ρώσων και είναι, ίσως, η μετεγγραφή του καλοκαιριού. Τον ταλαντούχο Γάλλο διεθνή πλέϊ-μέϊκερ, Λέο Βεστερμάν (25χρ., 1,97), τον έμπειρο Αμερικανό ψηλό, Οθέλο Χαντερ (31χρ., 2,03), τον συμπατριώτη του «σούπερ» αθλητικό forward, Ουίλ Κλάϊμπερν (27χρ., 2,01) και τον ρολίστα Ρώσο σέντερ, Άλαν Μακίεφ (26χρ., 2,10).

Ποιους έχασε: Πρώτον και καλύτερο τον παίκτη-ορχήστρα, Μίλος Τεόντοσιτς, που αποφάσισε να δοκιμάσει στο ΝΒΑ (Λ.Α. Κλίπερς) κι από 'κει και πέρα, τον Αμερικανό Άαρον Τζάκσον (Κίνα), που είχε βγάλει ρίζες στη Μόσχα, τον συμπατριώτη του Τζέϊμς Όγκουστιν (Μάλαγα), τον τραυματία Άγγλο σέντερ, Τζοέλ Φρίλαντ και τους γηγενείς, Κουλάγκιν (Ντμίτρι) και Λαζάρεφ.

Απουσίες στο Eurobasket: Οκτώ (8)! Στην περίοδο της προετοιμασίας, ο Δημήτρης Ιτούδης θα στερηθεί των υπηρεσιών πέντε Ρώσων (Βοροντσέβιτς, Μιχαήλ Κουλάγκιν, Φριτζόν, Κουρμπάνοφ και Αντόνοφ), δύο Γάλλων (Βέστερμαν και Ντε Κολό) κι ενός Ισπανού (Ροντρίγκεζ). Κάτι περισσότερο από τη μισή ομάδα δηλαδή...

Ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε; Άλλαξε πολύ και αποφάσισε να «επενδύσει» περισσότερο στην ταχύτητα, την έκρηξη και τα αθλητικά προσόντα, χωρίς να χάσει σε ποιότητα και ταλέντο. Σίγουρα, η απουσία του Τεόντοσιτς και οι «αυτοματισμοί» που εξασφάλιζε ο Μίλος, δεν καλύπτονται εύκολα, ωστόσο, το μόνο που χρειάζεται η νέα ΤΣΣΚΑ, είναι λίγος χρόνος για να βρεθεί στο γήπεδο και να «χτίσει» το παιχνίδι της. Ίσως το πρώτο φαβορί για το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο.

Ρεάλ Μαδρίτης

Ποιους πήρε: Τον διεθνή Σέρβο σέντερ-αποκάλυψη της περυσινής χρονιάς, Όγκνιεν Κούζμιτς (27χρ., 2,16), τον έμπειρο Γάλλο γκαρντ, Φαμπιέν Κοσέρ (30χρ., 1,96), ενώ στην Μαδρίτη, επέστρεψαν δύο δανεικοί παίκτες, ο Αργεντινός διεθνής point-guard, Φακούντο Καμπάτσο (26χρ., 1,80) που ήταν δανεικός στην Μούρθια και ο Ισπανός forward, Σαντιάγκο Γιούστα (20χρ., 2,00). Στην πρώτη ομάδα προωθήθηκε ο ταλαντούχος Μαυροβούνιος διεθνής forward, Ντίνο Ράντοντσιτς (18χρ., 2,01).

Ποιους έχασε: Κατ' αρχήν, τον φυσικό της ηγέτη και περυσινό MVP στη regular season της Euroleague, Σέρχιο Γιουλ, που μπορεί να μην έφυγε αλλά ο πρόσφατος σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο, αναμένεται να τον θέσει νοκ-άουτ, για 6-9 μήνες. Από 'κει και πέρα, από την ομάδα αποχώρησαν οι Αμερικανοί, Οθέλο Χάντερ (ΤΣΣΚΑ) και Ντάντε Ντρέϊπερ, ενώ την ενεργό δράση «αποχαιρέτησε», ο Άντρες Νοτσιόνι.

Απουσίες στο Eurobasket: Πέντε (5), εκ των οποίων κανένας Ισπανός. Έχουμε και λέμε... Ο Λιθουανός Ματσιούλις, ο Σέρβος Κούζμιτς, ο Μαυροβούνιος Ράντοντσιτς, ο Σλοβένος Ντόντσιτς και ο... νατουραλιζέ «συμπατριώτης» του, Ράντολφ! Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν τραυματιζόταν ο Γιουλ και ο Κοζέρ και δεν δήλωναν «κώλυμα» οι Ρέγιες και Ρούντι Φερνάντεζ...

Ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε; Δείχνει γεμάτη σε όλες τις θέσεις και με 11 εκ των 14 παικτών της περυσινής χρονιάς, να συνθέτουν έναν πολυπληθή σταθερό κορμό. Ωστόσο, το κενό του αρχηγού σε συνδυασμό με την γήρανση της ομάδας (έξι 30άρηδες) και το ισχυρό ισπανικό πρωτάθλημα, δεν πιστεύω ότι θα επιτρέψει στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο, να έχει την εκπληκτική περυσινή πορεία στην κανονική περίοδο.

Αναντολού Εφές

Ποιους πήρε: Τον Αμερικανό σκόρερ, Έρικ ΜακΚόλουμ (29χρ., 1,88), τον οποίο ήθελε και ο Ολυμπιακός και τον συμπατριώτη του και αθλητικότατο point-guard, Τζος Άνταμς (23χρ., 1,88). Τον έμπειρο διεθνή Κροάτη σουτέρ, Κρούνοσλαβ Σίμον (32χρ., 1,97), τον Τούρκο γκαρντ, Μπίρκαν Μπατούκ (27χρ., 1,96), τον Αμερικανό forward, Ρίκι Λέντο (24χρ., 2,01), τον Αυστραλό ψηλό, Μπροκ Μότουμ (26χρ., 2,08), που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην διετία που πέρασε στην Ζαλγκίρις και τον Σέρβο διεθνή σέντερ, Βλάντιμιρ Στίματς (30χρ., 2,10).

Ποιους έχασε: Τον Τούρκο διεθνή forward, Τσέντι Οσμάν, που θα παίξει στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέϊμς στους Καβαλίερς, τον Γάλλο διεθνή point-guard, Τομά Ερτέλ (Μπαρτσελόνα), τους Αμερικανούς, ΝτεΣον Τόμας (Μακάμπι), Τάϊλερ Χάνεϊκατ (Χίμκι), Άλεξ Κερκ (Κίνα) και Μπράντον Πολ, καθώς επίσης και τον Ουρουγουανό πλέϊ-μέϊκερ, Τζέϊσον Γκρέιντζερ (Μπασκόνια).

Απουσίες στο Eurobasket: Μόλις τρεις (3)! Ο Τούρκος point-guard, Ντόγκους Μπαλμπάϊ, ο Κροάτης γκαρντ, Κρούνο Σίμον και ο Σέρβος Βλάντιμιρ Στίματς.

Ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε; Κάπου στη μέση και προς τα πάνω δείχνει το πράγμα. Οι επιλογές που έκανε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς δείχνουν προσεκτικές και ψαγμένες, ωστόσο, από το εφετινό ρόστερ, λείπει η εμπειρία που απαιτείται για την μεταμόρφωση της Εφές σε διεκδικήτρια του Final 4. Λογικά δεν πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις προσθήκες της, ενώ στα συν, είναι ότι θα κάνει προετοιμασία με τους λιγότερους δυνατούς απόντες.

Μπασκόνια

Ποιους πήρε: Τον κάτοχο ιταλικού διαβατηρίου, Ουρουγουανό πλέϊ-μέϊκερ, Τζέϊσον Γκρέιντζερ (27χρ., 1,90). Τον έμπειρο Βραζιλιάνο point-guard, Μαρσελίνιο Χουέρτας (34χρ., 1,90), που επιστρέφει στην Βιτόρια μετά από 6 χρόνια και στην Ευρώπη μετά από μία διετία στο ΝΒΑ (Λέϊκερς). Τον φερέλπιδα Γάλλο διεθνή σέντερ, Βινσέν Πουαριέ (23χρ., 2,13), που βγαίνει για πρώτη φορά από την πατρίδα του, τον Λετονό διεθνή forward, Γιάνις Τίμμα (25χρ., 2,01) και τον ταλαντούχο Αργεντινό πλέϊ-μέϊκερ, Λούκα Βιντόζα (20χρ., 1,91), επιλογή του νέου τεχνικού της ομάδας και παλαίμαχου άσου, Πάμπλο Πριχιόνι. Σημαντική προσθήκη είναι και αυτή του Αμερικανού shooting guard, Τζόρνταν ΜακΡέι με θητεία στο ΝΒΑ και τους Καβαλίερς.

Ποιους έχασε: Τους δύο βασικούς «πυλώνες» της περυσινής αξιόλογης χρονιάς! Ο λόγος για τον καλύτερο αμυντικό παίκτης της περυσινής Euroleague, Άνταμ Χάνγκα (Μπαρτσελόνα) και τον βραχύσωμο, πλην όμως, «πυραυλοκίνητο» Αμερικανό point-guard, Σέϊν Λάρκιν, ο οποίος επέστρεψε στο ΝΒΑ (Σέλτικς). Αρκετά ουσιαστική προσφορά είχαν ο Γάλλος, Κιμ Τιλί (Ολυμπιακός) και ο Αμερικανός, Τσέϊζ Μπάντιντζερ, ενώ από 'κει και πέρα, ουδείς πρέπει να πολυστενοχωρήθηκε, για τις αποχωρήσεις του Αντρέα Μπαρνιάνι (είναι χωρίς ομάδα), του Γιάκα Μπλάζιτς (Ανδόρρα) και του Νίκο Λαπροβίτολα (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης).

Απουσίες στο Eurobasket: Τέσσερις (4)! Ο Γεωργιανός forward, Τορνίκε Σενγκέλια, ο Γάλλος Πουαριέ, ο Λετονός Τίμμα και ο Γερμανός Βόϊτμαν.

Ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε; Μάλλον το δεύτερο! Με rookie προπονητή και χωρίς να έχει καλύψει με ισάξιους παίκτες τις σοβαρότερες αποχωρήσεις, θα είναι έκπληξη αν η Μπασκόνια εξασφαλίσει άνετα τη συμμετοχή της στα playoffs. Ίσως να είναι επιτυχία ακόμη και η ενδεχόμενη πρόκριση!

Παναθηναϊκός

Ποιους πήρε: Τον επί 4 χρόνια «ερυθρόλευκο», Ματ Λοτζέσκι (32χρ., 1,98), τον διεθνή φόργουορντ, Θανάση Αντετοκούνμπο (25χρ., 2,02), τον έμπειρο Έλληνα σέντερ, Ίαν Βουγιούκα (32χρ., 2,11), τον ταλαντούχο διεθνή Έλληνα power-forward, Ντίνο Μήτογλου (21χρ., 2,10), τον ελληνοαμερικανό power-forward, Ζακ Όγκαστ (24χρ., 2,08), τον Αμερικανό combo-guard, Μάρκους Ντένμον (27χρ., 1,91) και τον Λιθουανό διεθνή πλέϊ-μέϊκερ, Λούκα Λεκαβίτσιους (23χρ., 1,80), που λίγες μέρες πριν το τζάμπολ του Eurobasket, τραυματίστηκε στο πόδι (κάταγμα στο μετατάρσιο) και θα μείνει νοκ-άουτ για περίπου 2 μήνες.

Ποιους έχασε: Τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας, Γιάννη Μπουρούση που «μετακόμισε» στην Κίνα, τον επί 12χρόνια «πράσινο», Αντώνη Φώτση, τον ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο, Μάϊκ Τζέιμς, που πήγε στο ΝΒΑ/D-League (Φίνιξ Σανς) με λιγότερα χρήματα και τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (ΠΑΟΚ), Τζέϊμς Φελντέϊν (Ερυθρός Αστέρας) και Ντιμίτρι Νίκολς (δεν έχει βρει ομάδα), που έφυγαν και με επιθυμία των πρωταθλητών.

Απουσίες στο Eurobasket: Tρεις (3)! O Μήτογλου δεν συμπεριλήφθηκε στην 12άδα της Εθνικής για το Eurobasket και έτσι από την προετοιμασία του «τριφυλλιού», θα λείψουν οι Έλληνες διεθνείς, Καλάθης, Παππάς και Αντετοκούνμπο.

Ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε; Προσαρμόστηκε απόλυτα (τηρουμένων και των οικονομικών αναλογιών) στην φιλοσοφία του Τσάβι Πασκουάλ, που μετά την κατάκτηση του περυσινού «νταμπλ» «κέρδισε» κάθε δικαίωμα να αναμορφώσει το ρόστερ. Πλέον οι «πράσινοι» έχουν τρία πλέϊ-μέϊκερ, γεμάτη (με ικανούς σκόρερς) περιφέρεια κι αθλητικούς forwards και ψηλούς (πλην Βουγιούκα). Το υλικό δηλαδή που ταιριάζει στο μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Καταλανός τεχνικός, με ταχύτητα στην επίθεση και πίεση στην άμυνα, περιφερειακό σουτ και πολύ pick'n'roll παιχνίδι. Λογικά, θα δούμε έναν Παναθηναϊκό που θα είναι σκληρός, θα «χτυπάει» όλα τα εκτός έδρας ματς και θα έχει στο μυαλό μόνο το πως θα επιστρέψει στο Final 4.

Ερυθρός Αστέρας

Ποιους πήρε: Τον πρώην «πράσινο» Τζέϊμς Φελντέϊν (29χρ., 1,93), τον Γάλλο φέρελπιδα power-forward, Ματίας Λεσόρ (21χρ., 2,05), που επελέγη φέτος στο ντραφτ (νο50) από τους Σίξερς, τον παλιό μας γνώριμο από τη θητεία του σε Ολυμπιακό και Λαύριο, Μάρκο Κέσελι (29χρ., 2,08), τον Αμερικανοθρεμμένο (θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη) και με καναδικές ρίζες, Σέρβο σέντερ, Στέφαν Γιάνκοβιτς (24χρ., 2,11), τον επί 5 χρόνια ξενιτεμένο (έπαιξε για μία 4ετία στη Σεβίλλη και πέρυσι στη Λιέτουβος) Σέρβο γκαρντ, Νίκολα Ραντίσεβιτς (23χρ., 1,96) και τον απόφοιτο του κολεγίου Southern California και με εμπειρία στην D-League, Νίκολα Γιοβάνοβιτς (23χρ., 2,11).

Ποιους έχασε: Τον αρχηγό του και φυσικό ηγέτη της ομάδας, Μάρκο Σιμόνοβιτς (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), τον παίκτη-αποκάλυψη, Όγκνιεν Κούζμιτς (Ρεάλ), τον Στέφαν Γιόβιτς (Μπάγερν) τον Λούκα Μίτροβιτς (Μπάμπεργκ), τον Μάρκο Γκούντουριτς (Φενέρ) και τους τρεις Αμερικανούς, Τζένκινς (Χιμκι), Τόμπσον και Ουόλτερς.

Απουσίες στο Eurobasket: Καμία (0) ή μία (1), στην περίπτωση που δεν «κοπεί» ο Μπράνκο Λάζιτς (μοιάζει αρκετά πιθανό).

Ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε; Φανερά αποδυναμωμένος με κατεύθυνση ανανέωσης και με τον 31χρονο Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς (rookie στην Euroleague) στον πάγκο, δύσκολα θα διαδραματίσει ανταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!