Η εθνική Παίδων Τσεχίας έχει... ελληνικό αίμα!

Η εθνική Παίδων Τσεχίας έχει... ελληνικό αίμα!

Κάτια Πετροπούλου
Η εθνική Παίδων Τσεχίας έχει... ελληνικό αίμα!

bet365

Υπάρχει ένας παίκτης που κάνει την διαφορά για την Τσεχία στο Eurobasket U16 (Β' Κατηγορίας) και σε λίγα χρόνια όλοι θα μιλούν για εκείνον. Είναι Έλληνας και λέγεται Νικόλαος Νούμερος! Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ιστορία του.

Αήττητη είναι η εθνική Τσεχίας στο Eurobasket U16 (Β' Κατηγορίας) και η πορεία της πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό σε έναν Έλληνα!

Η ομάδα του Γιαν Σλόβιακ έχει τον δικό της «αστέρι», που ακούει στο όνομα Νικόλαος Νούμερος!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μ.. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Είναι γεννημένος στις 05/01/2001, αγωνίζεται στην θέση του σμολ φόργουορντ και ηγείται της ομάδας του σε πόντους (14.7), ριμπάουντ (8.3), κοψίματα (1) και ranking (15.7) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στην Σόφια της Βουλγαρίας!

«Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς τους συμπαίκτες του. Αυτό για εμένα είναι πιο σημαντικό από τα στατιστικά. Θέλω, όμως, να είμαι ηγέτης για την ομάδα μου και να την οδηγήσω στην Α' Κατηγορία του Eurobasket U16», δήλωσε ο Νικόλαος στο gazzetta.gr για την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας στο τουρνουά.

Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα 7 του χρόνια. Αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό και ήθελε να ασχοληθεί με κάτι. Κατέληξε, λοιπόν, στην πορτοκαλί μπάλα. «Ήμουν από τα δραστήρια παιδιά, που έκαναν πολλά σπορ, αλλά κατέληξα να αγαπήσω το μπάσκετ». Έπαιξε για αρκετό καιρό σε ομάδα της πόλης του, Γιλχάβα και στην συνέχεια πιο δίπλα, στο Πελχρίμοβ. Από τα 14 του, μέχρι και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, φόρεσε την φανέλα της Νίμπουρκ. Τα κατορθώματά του πολλά.

Τον πρώτο χρόνο έπαιξε στην U15 και τερμάτισε δεύτερος στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ αναδείχθηκε MVP του τουρνουά, συν ότι ήταν ο κορυφαίος σκόρερ και ριμπάουντερ! «Ήταν κάτι τεράστιο αυτό για εμένα και σημαίνει πολλά», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Την δεύτερη σεζόν μου στην Νίμπουρκ ήταν πιο δύσκολα για εμένα. Έπαιξα στην U17 και ήμουν ο πιο νέος παίκτης στην ομάδα και είχα μεγάλο ανταγωνισμό στην θέση μου. Αλλά ήμασταν η καλύτερη ομάδα και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα! Από την νέα χρονιά θα φοράω την φανέλα της Λίμπερετς και θα ζω εκεί. Πάντα, όμως, θα επιστρέφω στην Γιλχάβα, γιατί η οικογένειά μου μένει εκεί».

Ο πατέρας του, που κατάγεται από το όμορφο νησί της Ρόδου, γνώρισε την μητέρα του κατά την διάρκεια διακοπών. Μέχρι και την ηλικία των 2-3 ετών ο Νικόλαος ζούσε στην Ελλάδα, αλλά στην συνέχεια οι γονείς του μετακόμισαν στην Τσεχία. Συνεπώς, δεν είναι εξοικειωμένος με την ελληνική γλώσσα και συνεννοείται με τον πατέρα του στα αγγλικά. Αγαπάει την χώρα που μεγάλωσε, αλλά ταυτόχρονα λατρεύει και την γενέτειρά του. «Μου αρέσει πολύ η θάλασσα, ο θερμός καιρός, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ», αποκαλύπτει.

Ωστόσο, έχει κι ένα λόγο παραπάνω να τού αρέσει η Ελλάδα. Κι αυτός ο λόγος κρύβεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο! Ο αθλητής με το Νο. 13 έχει το παρατσούκλι «Greek Freak» στους λογαριασμούς του στα social media. Ναι, καλά καταλάβατε... Έχει μεγάλη αδυναμία στον παίκτη των Μπακς!

«Από τους διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ μού αρέσει πολύ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Είναι και από την Ελλάδα και μού αρέσει πολύ ο τρόπος παιχνιδιού του. Έτσι, άρχισα να χρησιμοποιώ το προσωνύμιό του, "Greek Freak"»!

Όσο για τον αγαπημένο του παίκτη από την κορυφαία λίγκα του πλανήτη; Δεν είναι άλλος από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, κάτι που φαίνεται και από τα βιντεάκια του «Βασιλιά» που ανεβάζει συνέχεια. «Το μεγαλύτερό μου ίνδαλμα είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Πιστεύω πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών! Μού αρέσει όπως παίζει, δεν είναι εγωιστής και είναι πραγματικός ηγέτης», λέει με θαυμασμό!

Μπορεί να είναι ακόμα μικρός, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην χώρα μας, είτε σε εθνικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. «Ναι, έχω σκεφτεί πως θα ήταν να παίξω στην Ελλάδα, αλλά δεν ξέρω την γλώσσα και είμαι ακόμα πολύ μικρός. Προς το παρόν προτιμώ να μείνω στην Τσεχία. Έχω σκεφτεί και την Εθνική Ομάδα, αλλά φοράω τη φανέλα της Τσεχίας τώρα. Ποιος ξέρει όμως τι μπορεί να γίνει στο μέλλον»!

Φυσικά το όνειρό του, όπως και κάθε παιδιού που ασχολείται με την πορτοκαλί μπάλα, είναι μια καριέρα στο ΝΒΑ. Ο Νικόλαος το επιθυμεί, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ συνειδητοποιημένος για την ηλικία του. «Πιστεύω κάθε παίκτης ονειρεύεται και θέλει να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Βέβαια, για να πας εκεί είναι πολύ δύσκολο και το ταξίδι είναι πολύ μακρινό. Θέλω, όμως, να κυνηγήσω το όνειρό μου και να γίνω παίκτης του ΝΒΑ»!

Όσο για το μέλλον του; «Θέλω να βελτιώνομαι διαρκώς και να γίνομαι καλύτερος κάθε ημέρα»!

 

Τελευταία Νέα