Βουζουνεράκης: «Ψάχνουμε 214.000, υπάρχει επιθυμία για βοήθεια»

Gazzetta team
Βουζουνεράκης: «Ψάχνουμε 214.000, υπάρχει επιθυμία για βοήθεια»

bet365

Ο Χρήστος Βουζουνεράκης είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να βρει λύσω ώστε να παίξει ο Πανιώνιος στην Basket League.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος είναι αρκετά και η παρουσία του στην Basket League της επόμενης σεζόν παραμένει αβέβαιη.

Ο Χρήστος Βουζουνεράκης έχει αναλάβει να βρεθεί λύση και μίλησε για το μέλλον της ομάδα.

Όλα όσα ανέφερε ο Χρήστος Βουζουνεράκης στο «Panionianea Radio»:

Πείτε μας σε τι στάδιο βρισκόμαστε και με τη σύσταση της ΚΑΕ αλλά και γενικότερα.

Ξεκινάμε από τη σύσταση της ΚΑΕ η οποία έχει γίνει. Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά μας στο υπουργείο Εμπορίου και έχουμε πάρει πρωτόκολλο. Περιμένουμε τις επόμενες δυο μέρες να μας βγάλουν ΓΕΜΗ μετά πάμε εφορία να βγάλουμε ΑΦΜ και έπειτα είμαστε έτοιμοι για την εταιρεία.

Όσο αφορά την εγγυητική και τη συμμετοχή της ομάδας στην Α1;

Για αυτό βγάλαμε και την ανακοίνωση. Θα πρέπει να μαζέψουμε πρώτα το μετοχικό κεφάλαιο το οποίο είναι εκ του νόμου 240 χιλιάδες ευρώ. Αφαιρείται το 10% του Ερασιτέχνη, που σημαίνει ότι πρέπει να μαζέψουμε τις 216 χιλιάδες ευρώ. Για αυτό βγάλαμε ανακοίνωση σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται και θέλουν να πάρουν τις μετοχές του Πανιωνίου και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ήδη συζητάμε, για να έρθουν να αναλάβουν. Να αγοράσουν μετοχές για να δείξουμε σε αυτόν ή αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να αναλάβουν ότι είμαστε μαζί τους και ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε για να ανεβάσουμε τον Πανιώνιο στην Α1.

Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον να βοηθήσουν κάποιοι;

Υπάρχουν ευτυχώς άνθρωποι που θα βοηθήσουν, αλλά πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να τους στηρίξουμε και να τους δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε μαζί τους.

Ο κος Βαρουξάκης πρόκειται να βοηθήσει τελικά ή οχι;

Δυστυχώς έχουμε καθυστερήσει, λόγω της συμφωνίας που είχαμε κάνει πέρυσι με τον κο Βαρουξάκη και για αυτό έχει πάει όλη η διαδικασία πίσω. Ήμασταν αναγκασμένοι να περιμένουμε τον κο Βαρουξάκη να μας απαντήσει όπου δεν έγινε ποτέ, που σημαίνει ότι ο κύριος Βαρουξάκης δεν υπάρχει.

Πείτε μας για τις μετοχές και πως γίνεται η διαδικασία για τον κόσμο που θέλει να βοηθήσει;

Μόλις αποκτήσουμε επίσημα και το ΑΦΜ από την εφορία, θα πάμε στη Τράπεζα όπου θα ανοίξουμε ειδικό λογαριασμό για αγορά των μετοχών. Ο καθένας θα μπορεί να πηγαίνει στη Τράπεζα με τον αριθμό λογαριασμού που θα του έχουμε δώσει και θα μπορεί να αγοράσει από μία μετοχή έως όσες θέλει. Η κάθε μετοχή θα στοιχίζει ένα ευρώ. Έχουν βγει 240 χιλιάδες μετοχές.

Οι άνθρωποι που έχουν μπει μπροστά και είναι διατεθειμένοι να βάλουν κάποια χρήματα σε τι στάδιο βρισκόμαστε με αυτούς τους ανθρώπους και πόσο προχωρημένο είναι το ενδιαφέρον;

Είναι αρκετά προχωρημένο το ενδιαφέρον αλλά πρέπει να τηρήσουμε τη διαδικασία. Δυστυχώς είναι χρονοβόρο να συσταθεί μια καινούρια ΚΑΕ. Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε το γράμμα του νόμου για να μην έχουμε προβλήματα από κανέναν για την όλη διαδικασία. Δηλαδή έπρεπε να περιμένουμε τον κο Βαρουξάκη 10 μέρες. Τώρα κάναμε πρόσκληση προς τα μέλη του Πανιωνίου, του Ερασιτέχνη δηλαδή. Έχουν δικαίωμα να αγοράσουν μετοχές μέσα στις επόμενες 15 μέρες και μετά μπορεί να αγοράσει μετοχές οποιοσδήποτε θέλει. Μπορεί να είναι εταιρεία, φυσικό πρόσωπο, οτιδήποτε. Αυτές οι διαδικασίες πρέπει να τηρηθούν.

Είστε αισιόδοξος εσείς;

Είμαι αρκετά αισιόδοξος και πάντα είμαι. Όταν αναλάβαμε σαν ερασιτέχνης Πανιώνιος πριν δύο χρόνια το δύσκολο έργο που έπεσε σε μας να οδηγήσουμε την ομάδα στη Β Εθνική, κάναμε ένα θαύμα που καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα στην Α1. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Θέλω όμως από τον κόσμο να βοηθήσει. Είναι η μεγάλη ευκαιρία του Πανιωνίου να κάνουμε ένα Πανιώνιο όπως τον ονειρευόμαστε, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του ποδοσφαίρου. Με νεαρούς παίκτες, λίγους ξένους για να μπορέσουμε βήμα-βήμα να στηθεί ο Πανιώνιος από το μηδέν.

Πόσο εύκολο είναι να φτιαχτεί το ρόστερ;

Δεν είναι δύσκολο. Ήδη μιλάμε και με παίκτες και με μάνατζερς και με προπονητές. Ετοιμάζουμε ομάδα απλώς δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο ποιους θα πάρουμε αν δεν βγει οριστική διοίκηση αν δεν συμφωνήσουμε με τους ανθρώπους που θέλουν να πάρουν τις μετοχές, να κάτσουμε κάτω να βγάλουμε μια κοινή γραμμή για το πώς θα οδηγήσουμε την ομάδα.

Για τον κύριο Καλαφατάκη τον προπονητή που ακούγεται έντονα;

Δεν μπορώ να πω αν θα πάρουμε προπονητή τον κο Καλαφατάκη ή κάποιον άλλον. Αυτό είναι θέμα από τους ανθρώπους που θα έρθουνε και θα αγοράσουν τις μετοχές, αυτοί θα πάρουν και τις αποφάσεις με ποιους θα συνεργαστούν. Εμείς σαν διοίκηση του ερασιτέχνη μιλάμε με πολύ κόσμο και κάνουμε μια προεργασία και από κει και πέρα άλλοι θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Πείτε μας για τις ακαδημίες που επέστρεψαν στα χέρια του Ερασιτέχνη και έχετε αναλάβει υπεύθυνος εσείς με τον κ. Χρήστο Χρηστοδούλου.

Ο κος Βαρουξάκης μας ανέβασε στην Α1 αλλά δυστυχώς πέρυσι οι ακαδημίες διαλυθήκαν. Είχε μια δικιά του σκέψη το πώς διοικούνται οι ακαδημίες, όπου εμείς του λέγαμε ότι είναι λάθος. Αποτέλεσμα ήταν να απομακρύνει όλους τους προπονητές που υπήρχαν τόσα χρόνια, κάνανε δουλεία και είναι Πανιώνιοι. Είχαμε φτάσει σε σημείο να είμαστε από τις καλύτερες ακαδημίες της Ελλάδος και όλοι μας σεβόντουσαν. Δυστυχώς έχουν φύγει πάρα πολλά παιδιά ενώ δεν έχουν γίνει έργα όπως γίνονταν τόσα χρόνια μέσα στον Πανιώνιο. Ξεκινάμε και εκεί από την αρχή. Μέσα στον Αύγουστο θα γίνουν έργα να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας και σιγά σιγά να πάρουμε προπονητές. Ήδη έχουμε φέρει προπονητές που είναι χρόνια στις μικρές ηλικίες.

Τέλος θέλω να κάνω έκκληση σε όλο τον κόσμο. Σε Πανιώνιους, παλιούς αθλητές, παράγοντες παλιούς, να έρθουν και να βοηθήσουν τη προσπάθεια των ανθρώπων που θα έρθουν και θα πάρουν τον Πανιώνιο και θα ηγηθούν. Πρέπει να αφήσουμε τα εγώ μας εκτός και να δούμε όλοι σαν τη χρυσή ευκαιρία του μπασκετικού Πανιωνίου. Να ξεκινήσουμε από το μηδέν χωρίς χρέη και να τη χτίσουμε την ομάδα σιγά σιγά με παιδιά από τις ακαδημίες μας, με ταλαντούχα παιδιά που μπορούμε να πάρουμε ανά την Ελλάδα, με κάποιους καλούς ξένους. Επίσης επειδή είχε βγει και μια φήμη ότι ο κύριος Δάρας θα ασχοληθεί με το μπάσκετ, θα το διαψεύσω κατηγορηματικά. Οι άνθρωποι έχουν κάνει στη ΠΑΕ τεράστια προσπάθεια και δεν θέλουμε να ασχοληθούν και με το μπάσκετ. Κλείνοντας ο κόσμος να ξέρει ότι ο ερασιτέχνης έχει πετύχει πράγματα αυτά τα δύο χρόνια. Πρέπει να σταματήσει η κριτική και όλοι να βοηθήσουν. Υπάρχουν τα τηλέφωνα του ερασιτέχνη που μπορεί να απευθυνθεί όποιος θέλει σε μένα ή στον κο Μισαηλίδη. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα