Ελλάδα-Ισπανία 77-56

Νίκος Καρφής
Ελλάδα-Ισπανία 77-56

bet365

Φέρτε μας το χρυσό! Οι τρομεροί Νέοι αφού παρέδωσαν μαθήματα μπάσκετ... κατάπιαν την Ισπανία (77-56) και το βράδυ της Κυριακής (9.15μ.μ) στα κατάμεστα «Δυο Αοράκια» θα σηκώσουν την ευρω-κούπα κόντρα στο Ισραήλ!

Η Εθνική Νέων συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στο Eurobasket U20, αφού ούτε η Ισπανία μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της. Η ομάδα του Παπαθεοδώρου έπαιξε εκπληκτικο μπάσκετ στον ημιτελικό με την Ισπανία και έκλεισε ραντεβού για τον μεγάλο τελικό (αύριο στις 21:15). Αντίπαλος της θα είναι το Ισραήλ, το οποίο θα μας αντιμετωπίσει για πρώτη φορά σε τελικό.

Η Εθνική μας μπήκε φουριόζα με τα δύο τρίποντα του Φλιώνη και του Χαραλαμπόπουλου και έδειξε πως έχει άγριες διαθέσεις. Η ομάδα του Παπαθεοδώρου επέβαλλε τον ρυθμό της στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκε 13-3 και 17-7 στο 6' με το καλάθι του Φλιώνη. Η Ελλάδα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της, έπαιξε σπουδαία άμυνα και κράτησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Το μόνο που κατάφερε ο Βίλα ήταν να ρίξει τη διαφορά στους 10 (24-14) με δύο βολές του.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Ελλάδα να παραδίδει σεμινάρια άμυνας, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 14 (30-16) με το καλάθι του Μουράτου στο 15'. Οι Ισπανοί μέχρι εκείνο το σημείο είχαν βάλει μόλις δύο πόντους στην περίοδο. Η Εθνική συνέχισε να ελέγχει το ματς με κορυφαίο τον Χαραλαμπόπουλο (10 πόντους), βγάζοντας το... λάδι στους Ισπανούς, οι οποίοι τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με 7/30 εντός πεδιάς και 1/9 τρίποντα. Στον αντίποδα η ομάδα του Παπαθεοδώρου είχε 13/28. Ο Μουράτος ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου, το οποίο έκλεισε στο +13 (37-24), δείγμα της απόλυτης υπεροχής των Ελλήνων παικτών, οι οποίοι κυριάρχησαν και στον τομέα των ασίστ (9 έναντι 3 μέχρι εκείνο το σημείο).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ελλάδα να συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς και να κρατάει τη μεγάλη διαφορά υπέρ της, με τις συνεργασίες του Κόνιαρη με τον Καρρά να κλέβουν την παράσταση στο δεκάλεπτο. Οι Ισπανοί δυσκολευόντουσαν να μαζέψουν τη διαφορά, η Ελλάδα έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώσει με διαφορά στο +15 (60-45).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Εθνική μας συνέχισε να παραδίδει μαθήματα μπάσκετ, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και πανηγύρισε μια άνετη νίκη κόντρα στους Ίβηρες με το 77-56 να τα λέει όλα για την εικόνα του αγώνα. Πλέον περιμένει το Ισραήλ στον τελικό για μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση που θα της χαρίσει την κούπα.

Για την Εθνική μας ξεχώρισαν οι Χαραλαμπόπουλος (19 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ), Καρράς (10 πόντοι) και Κόνιαρης με 10 πόντους και 5 ασίστ. Πρώτοι σκόρερ για τους ηττημένους οι Γκαρθία και Μάρτι μα 12 πόντους αντίστοιχα.

Η φοβερή άμυνα της Ελλάδας ανάγκασε τους Ισπανούς να σουτάρουν με 19/57 εντός πεδιάς (33,33%) και 2/18 τρίποντα, ενώ οι παίκτες του Παπαθεοδώρου είχαν 27/58 εντός πεδιάς (46.58%). Επιπλέον η Εθνική ήταν εξαιρετική και στον δημιουργικό τομέα, αφού τελείωσε το ματς με 17 ασίστ έναντι 8 των αντιπάλων της.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 37-24, 60-45, 77-56

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα