Κόνιαρης: «Τεράστιο κίνητρο να έχουμε τον Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ»

Κόνιαρης: «Τεράστιο κίνητρο να έχουμε τον Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ»

Κόνιαρης: «Τεράστιο κίνητρο να έχουμε τον Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ»

bet365

Για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ που δίνει κίνητρο στους νέους αθλητές μίλησε ο Αντώνης Κόνιαρης στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο Eurobasket U20 δεν έκανε μόνο η Εθνική Νέων, αλλά και ο Αντώνης Κόνιαρης.

Ο 19χρονος γκαρντ μπορεί να μέτρησε μόλις 4 πόντους, αλλά φρόντισε να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, καθώς μοίρασε 8 ασίστ, πήρε 5 ριμπάουντ και είχε 4 κλεψίματα, ενώ ήταν υπεύθυνος για τους 30+ πόντους της «γαλανόλευκης».

Η FIBA έκανε ειδική μνεία στον ηγετικό ρόλο που έδειξε ο παίκτης του ΠΑΟΚ, αναφέροντας πως ήταν «ο καταλύτης στην υπέροχη προσπάθεια της Ελλάδας, έχοντας μια γεμάτη εμφάνιση, που θα είχε κερδίσει ακόμα και την έγκριση του "μοχλού" των Ουόριορς, Ντρέιμοντ Γκριν. Η ανιδιοτέλεια του ήταν μεταδοτική και είναι προφανές ότι κάτι καλό υπάρχει στην ελληνική ομάδα».

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Βάσκο Ντα Γκάμα – Σάντος (21+).

Ο ίδιος από την πλευρά του υποστήριξε πως του αρέσει να παίζει και στις δύο θέσεις του γκαρντ, ενώ απολαμβάνει να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του.

«Είναι πάντα ωραίο να βρίσκεις τον σουτέρ που βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση. Μου αρέσει να δημιουργώ ανοιχτά σουτ για τους συμπαίκτες μου. Θέλω να αρνηθώ στον αντίπαλό μου να πάρει την μπάλα. Προσπαθώ να είμαι σκληρός στην άμυνα. Πιστεύω πως μπορώ να μαρκάρω και τις δύο θέσεις των γκαρντ. Μου αρέσει κιόλας. Η άμυνά μας θα πρέπει να είναι πάντα δυνατή και δεν θέλουμε να επιτρέπουμε εύκολα καλάθια στους αντιπάλους μας. Προσπαθήσαμε να προκαλέσουμε τα σουτ τριών πόντων της Τσεχίας και μετά να πάρουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε».

Ακόμα, αναφορά γίνεται και στο γεγονός πως ο Κόνιαρης θα συμμετείχε στο φετινό draft, αλλά πήρε την απόφαση να αποσύρει τη συμμετοχή του και να προσπαθήσει ξανά του χρόνου.

«Με προσόντα που ταιριάζουν στο ΝΒΑ, ο Κόνιαρης μπήκε στον πειρασμό να μπει στο πρόσφατο draft, αλλά αποφάσισε τελικά να μην το κάνει. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ θέλει να βελτιώσει περισσότερο το παιχνίδι του στην Ευρώπη, αλλά ονειρεύεται να φτάσει ως και το ΝΒΑ, ιδιαίτερα παρακολουθώντας τον συμπατριώτη του, Γιάννη Αντετοκούνμπο, να μεταμορφώνεται σε σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπακς. "Το σκεφτόμουν να μπω στα draft, αλλά μπορεί να το αφήσω για τον επόμενο χρόνο. Για εμάς τους Έλληνες παίκτες, το να έχουμε κάποιον σαν τον Γιάννη στο ΝΒΑ είναι μεγάλο κίνητρο. Σου δίνει κάτι να ονειρεύεσαι"».

Τέλος, για το Eurobasket U20 που γίνεται στην Κρήτη, δήλωσε: «Θα προχωρήσουμε ένα παιχνίδι τη φορά. Ωστόσο, είναι ωραία να παίζει μπροστά στο δικό σου κοινό. Και πιστεύω πως θα είναι ακόμη πιο θορυβώδες την επόμενη φορά».

 

Τελευταία Νέα