Τι θα βρει ο Μπουρούσης στα βάθη της Ασίας!

Τι θα βρει ο Μπουρούσης στα βάθη της Ασίας!

bet365

Ο Γιάννης Μπουρούσης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα και δη στους Zhejiang Guangsha Lions και το gazzetta.gr παρουσιάζει την ομάδα και την... πόλη όπου θα βρεθεί ο Έλληνας σέντερ.

Virtual Sports, με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)!

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η Κίνα έχει μετατραπεί στην... Γη της Επαγγελίας για αρκετούς μπασκετμπολίστες ανά τον κόσμο. Αφενός δεν υπάρχει το άγχος του αποτελέσματος, όπως επίσης η πίεση της Ευρώπης και δη της EuroLeague και αφετέρου τα χρήματα που πέφτουν στο τραπέζι είναι κάτι παραπάνω από... εξαιρετικά.

Λογικό και επόμενο πολλοί παίκτες να παίρνουν την -δύσκολη όσον αφορά την τεράστια αλλαγή στη ζωή τους- απόφαση να μεταβούν στην Κίνα προκειμένου να συνεχίσουν την καριέρα τους ή να υπογράψουν ένα πολύ καλό -ενδεχομένως και το τελευταίο τους- συμβόλαιο. Όπως ακριβώς και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος δεν μπόρεσε να αρνηθεί την δελεαστική πρόταση των Zhejiang Guangsha Lions!

Η ομάδα βρίσκεται στην πόλη Hangzhou η οποία «βρέχεται» από τον Ειρηνικό Ωκεανό και βρίσκεται 176 χιλιόμετρα, νοτιοδυτικά της Σανγκάης. Αν και είναι 7,9 φορές μικρότερη απ' όλη την Ελλάδα, ο πληθυσμός της είναι λίγο μικρότερος στο σύνολο αφού απαριθμεί 9.188.000 κατοίκους! Πρόκειται για την 4η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας και μάλιστα έχει αναλάβει την διοργάνωση των Πανασιατικών Αγώνων του 2022!

Η ομάδα των Zhejiang Guangsha Lions μπορεί να μην θεωρείται η πρώτη δύναμη του κινεζικού μπάσκετ και δη του CBA (σ.σ. Chinese Basketball Association) ωστόσο είναι από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν έχοντας συνεχείς παρουσίες στα playoffs. Φέτος αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από τους Lianoning Flying Leopards με 3-1 νίκες του... άλλοτε στόχου του Παναθηναϊκού, Γκούο Αϊλούν! Στην κανονική περίοδο τερμάτισε στην 4η θέση με 30 νίκες και 8 ήττες, ίδιο ρεκόρ με άλλες τρεις ομάδες του CBA. Να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα κατέκτησε η ομάδα των Ντάριους Άνταμς, Αντρέι Μπλατς και δη η Xinjiang Flying Tigers!

Από την νέα ομάδα του Γιάννη Μπουρούση ξεχώρισε ο Κόρτνι Φόρτσον, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να βρει εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αλλά είχε ευρωπαϊκό πέρασμα από την Σαρατοφ και την Μπάνβιτ, τελειώνοντας τη σεζόν με 29,2 πόντους κατά μ.ο. Ο έτερος Αμερικανός ήταν ο Ελάιζα Χόλμαν ο οποίος είχε περάσει και από την Ουσάκ Σπορτίφ. Προπονητής της ομάδας είναι ο 54χρονος Λι Τσουνγιάνγκ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο από το 2015, έχοντας προπονήσει στο παρελθόν και τις μικρές εθνικές της χώρας του. Μάλιστα, είχε φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδα της Κίνας, τόσο στο Μουντομπάσκετ της Αργεντινής το 1990 όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Στους Zhejiang Guangsha Lions έχουν αγωνιστεί και άλλοι γνωστοί παίκτες στο παρελθόν, με πρώτο και καλύτερο τον Ουίλσον Τσάντλερ των Ντένβερ Νάγκετς! Επίσης και οι Ραφέλ Άλστον, Τζόναθαν Γκίμπσον (σ.σ. τον οποίο ήθελε ο Παναθηναϊκός πέρυσι το καλοκαίρι), Τζαβάρις Κρίντετον, Αλ Θόρντον, όπως επίσης και οι Ρόντνι Ουάιτ, Τζέλαντι Μακ Κόι. Το «παρών» είχαν δώσει και πρώην... «Έλληνες», όπως οι Τρε Κέλι (Πανελλήνιος), Κασίμπ Πάουελ (ΠΑΟΚ, Τρίκαλα)

 

Τελευταία Νέα